TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (2-8/9)

Έχει Eurobasket, έχει προκριματικά Mundial, έχει πολλές και ωραίες ταινίες, και έχει και την πολυαναμενόμενη επιστροφή του… Ρετιρέ! Δείτε τι θα δείτε αυτή την εβδομάδα.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (2-8/9)
του Γιώργου Κόκουβα

Επιστρέφουν οι (πολλές) ταινίες και οι κινηματογραφικές ζώνες στα κανάλια, έρχεται το Eurobasket, αλλά κυρίως επιστρέφει το Ρετιρέ. Και αξίζει ειδική μνεία, όχι μόνο επειδή «καλοκαίρι χωρίς Ρετιρέ δεν γίνεται» - κι ας είναι και Σεπτέμβριος, αλλά και επειδή το Mega, παρ’ όλα τα προβλήματά του, έκανε μια μικρή, αλλά αξιοθαύμαστη κίνηση: Αξιοποίησε μια χιουμοριστική διαδικτυακή καμπάνια που φτιάχτηκε από ένα «troll» από την Θεσσαλονίκη, και έδειξε με το trailer του τα αντανακλαστικά του όσον αφορά το social marketing. Όπως και να ‘χει, όλοι οι φίλοι της καλτ ‘90s τηλεόρασης εκτιμήσαμε την κίνησή του. Στα του προγράμματος τώρα, δείτε… τι θα δείτε αυτή την εβδομάδα.

*Ρετιρέ, καθημερινά στις 15.00, Mega 
Η μυθική εταιρία ΚΟΣΜΟΣ ΕΠΕ ξαναπιάνει δουλειά μετά από τρία βουβά καλοκαίρια, και όλοι ετοιμαζόμαστε για καλτ μεσημέρια γκρίνιας με την Κατερίνα Γιουλάκη και την παρέα της.

*Λιχτενστάιν-Ελλάδα (προκριματικοί Mundial), Παρασκευή στις 21.45, Mega 
Σε απευθείας μετάδοση από το Βαντούζ και σε περιγραφή Χρήστου Σωτηρακόπουλου, η Εθνική Ελλάδος αντιμετωπίζει το Λιχτενστάιν στην τελική ευθεία για την πρόκριση στην Βραζιλία.

*El Mariachi, Παρασκευή στις 1.30, Mega 
Ένας μοναχικός μαριάτσι (τραγουδοποιός) φθάνει σε μια μεθοριακή πόλη του Μεξικού, ταυτόχρονα με έναν επαγγελματία δολοφόνο. Με λίγα λόγια, κινηματογραφικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών αλά Ρόμπερτ Ροντρίγκες.

*Karate Kid, Σάββατο στις 14.50, Mega 
Η αρχή όλων: Ο «Ντάνιελ-σαν» μετακομίζει στο Λος Άντζελες, μπαίνει στο στόχαστρο μιας παρέας «κόμπρα» και ο Μιγιάγκι αναλαμβάνει να του διδάξει τα μυστικά του καράτε. Κι εμείς το βλέπουμε, αν μη τι άλλο, ως φόρο τιμής στην παιδική μας ηλικία.

*Spiderman 3, Κυριακή στις 21.15, Mega 
Ο Spiderman γίνεται… μαύρος, και δεν είναι μόνο από το κακό του. Η τρίτη κατά σειρά περιπέτεια του ανθρώπου-αράχνη επιστρέφει στο Mega για μια Κυριακή με αδρεναλίνη.

*Μαρία Αντουανέτα, Κυριακή στις 2.15, Mega 
Η κόρη του Francis Ford, η Σοφία Κόπολα μας μεταφέρει στο παλάτι των Βερσαλλιών, σκηνοθετώντας την Κίρστεν Ντανστ σε μια ιδιαίτερη βιογραφική ταινία για την βασίλισσα Μαρία Αντουανέτα.

*Eurobasket 2013, ANT1
Η εθνική μπάσκετ ρίχνεται στον αγώνα για την κατάκτηση του φετινού Eurobasket που διεξάγεται στην Σλοβενία, και οι αναμετρήσεις της θα μεταδίδονται ζωντανά από τον ANT1.
Σουηδία-Ελλάδα, Τετάρτη στις 18.45
Ελλάδα-Ρωσία, Πέμπτη στις 22.00
Ελλάδα-Τουρκία, Σάββατο στις 22.00
Ελλάδα-Ιταλία, Κυριακή στις 18.45

*Ο Άνθρωπος της Μαντζουρίας, Σάββατο στις 2.45, ΑΝΤ1 
Μία από τις καλύτερες πολιτικές ταινίες όλων των εποχών προσαρμόστηκε στα σύγχρονα δεδομένα υπό τη σκηνοθετική ματιά του Τζόναθαν Ντιμ. Πόλεμος του Κόλπου, ενέδρες, πολιτικά παιχνίδια και ο Ντένζελ Ουάσιγκτον στον πρωταγωνιστικό ρόλο, παρέα με την Μέριλ Στριπ.

*Hangover, Πέμπτη στις 22.00, STAR 
Η πρώτη (και ίσως καλύτερη) ταινία της «μεθυσμένης» τριλογίας μας συστήνει τον Ζακ Γαλιφιανάκη και την παρέα του, που αντί για bachelor party, μπλέκουν στην πιο ξεκαρδιστική περιπέτεια που έχει γυριστεί στο Las Vegas.

*Ο Σωματοφύλακας, Παρασκευή στις 22.00, STAR 
Η μακαρίτισσα Γουίτνεϊ Χιούστον και ο Κέβιν Κόστνερ παίζουν τους ρόλους της ντίβας-τραγουδίστριας και του σωματοφύλακά της αντίστοιχα, και οι γυναίκες της παρέας εφοδιάζονται με χαρτομάντιλα για την δακρύβρεχτη ιστορία και την ερμηνεία του «I will always love you».

*Full Metal Jacket, Σάββατο στις 0.15, STAR 
Η κόλαση του πολέμου του Βιετνάμ συναντά την βία ενός αμερικανού στρατιωτικού εκπαιδευτή και όλα αυτά υπό το μαεστρικό βλέμμα του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, που υπογράφει μία από τις πιο ιδιαίτερες δομικά ταινίες του.

*Το Πράσινο Μίλι, Κυριακή στις 21.00, STAR 
Αν δεν έχετε δει (και δεν έχετε κλάψει) με το Πράσινο Μίλι του Φρανκ Ντάραμποντ, που διασκεύασε αριστοτεχνικά το ομώνυμο βιβλίο του Στήβεν Κινγκ για την μεγάλη οθόνη, έχετε την ευκαιρία να το κάνετε την Κυριακή. Ο Τομ Χανκς στον ρόλο ενός δεσμοφύλακα ζει από κοντά την ιστορία ενός θανατοποινίτη, ερμηνευμένου άριστα από τον Μάικλ Ντάνκαν, ο οποίος έφυγε πρόωρα από την ζωή τον περασμένο χρόνο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v