TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (12-18/8)

Οι ταινίες, οι καλτ επαναλήψεις, τα ντοκιμαντέρ και τα best of του τηλεοπτικού προγράμματος, για όσους μείνουν πίσω την εβδομάδα του δεκαπενταύγουστου.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (12-18/8)
του Γιώργου Κόκουβα

Κι ενώ οι μεταγραφολογίες συνεχίζονται και όλοι αναμένουν μια ενδιαφέρουσα τηλεοπτική χρονιά να ξεκινά τον Σεπτέμβριο, το αυγουστιάτικο πρόγραμμα κανέναν αναβρασμό δεν προδίδει: Εξακολουθούμε να βλέπουμε δεκάδες ώρες προγράμματος – κονσέρβα και ελάχιστες ταινίες ή ντοκιμαντέρ. Από αυτά επιλέγουμε τα πιο ενδιαφέροντα και τα προτείνουμε σε όσους έχουν μείνει στο σπίτι τους την εβδομάδα του Δεκαπενταύγοστου.

*Where Hollywood meets Bollywood, Σάββατο στις 21.15, ANT1 
Ο ΑΝΤ1 συνεχίζει να μας προσφέρει εναλλακτικά σαββατόβραδα με νότες Bollywood, κι αυτή τη φορά προβάλλει την ιστορία ενός απρόβλεπτου φωνακλά αστυνομικού που ερωτεύεται μια νεαρή κοπέλα και μπλέκει σε μπελάδες.

*Ο Νονός, Κυριακή στις 23.50, ANT1 
Ο Κόπολα σκηνοθετεί, ο Μάρλον Μπράντο, ο Αλ Πατσίνο κι ένα σωρό θρυλικά ονόματα του «νέου Χόλυγουντ» πρωταγωνιστούν, και οι θεατές απολαμβάνουν το πρώτο μέρος μιας τριλογίας που κατέχει επάξια την θέση της στις ταινίας που ο καθένας μας έχει τοποθετήσει στην λίστα «πρέπει να δω». Να η ευκαιρία.

*Καλτ επαναλήψεις:
-Μπαμ (Παρασκευή στις 21.15 στον ANT1): Ο Χρήστος Φερεντίνος σπάει πλάκα και οι celebrities φρίττουν με τις φάρσες του, που άφησαν ιστορία στην τηλεόραση, στα χνάρια του Βλάση Μπονάτσου.
-Λίφτινγκ (Σαββατοκύριακο στις 21.00 στον ΑΝΤ1): Η πιο υπερβολική, με τραβηγμένο από τα μαλλιά χιούμορ σειρά των Χάρη Ρώμα και Άννα Χατζησοφιά αποτελεί και μία από τις αγαπημένες των φαν των «κλασικών» ελληνικών σειρών. Η σειρά, για τους αμύητους, εξιστορεί τις ερωτικές περιπέτειες των γιατρών μιας κλινικής πλαστικής χειρουργικής και των (στα όρια παρεξηγήσεως) χαζών φίλων τους.
-Το πιο γλυκό μου ψέμα (Σαββατοκύριακο στις 9.00 στον ΑΝΤ1): Και μιας και μιλάμε για υπερβολές και καλτ τραβηγμένο χιούμορ, να και μια σειρά που λατρεύουμε να μισούμε: Η Σοφία Αλιμπέρτη και ο Θανάσης Ευθυμιάδης πιθανώς να θέλουν να ξεχάσουν την συγκεκριμένη τηλεοπτική τους στιγμή, αλλά ευτυχώς ο ANT1 δεν τους αφήνει.

Ακόμα πιο καλτ προβολές στο Μακεδονία TV: Ο «υποσταθμός» του ομίλου ΑΝΤ1 μετατρέπεται σε «ΑΝΤ1 Gold» για τον Αύγουστο, ήτοι προβάλλει πρόγραμμα σαν να βρισκόμαστε στο σωτήριο έτος 1992. Με άλλα λόγια, η μέρα εκεί στο Μακεδονία TV γεμίζει με τα παιχνίδια των κοριτσιών του «3-2-1» (καθημερινά στις 7.15), με τις χρυσές στιγμές του Πρωινού Καφέ επί εποχής Ρούλας ακόμη (καθημερινά στις 18.45) και με το show του Γιώργου Μαρίνου, CIAO, που έθεσε τα θεμέλια του είδους για τα ελληνικά δεδομένα (καθημερινά στις 19.45).

*10.000 π.Χ., Τετάρτη στις 22.00, STAR 
Το STAR μας ταξιδεύει στην εποχή των μαμούθ, κατά την οποία ένας νεαρός κυνηγός επιχειρεί να οδηγήσει τον στρατό του μέσα από την έρημο. Πρόκειται για υπερπαραγωγή σε σκηνοθεσία Ρόλαντ Έμεριχ, με οπτικά εφέ που είχαν εκθειαστεί κατά την πρώτη κινηματογραφική προβολή της ταινίας, που μοιάζει περισσότερο με ντοκιμαντέρ καταστροφής.

*Σπάρτακος, Παρασκευή στις 22.00, STAR 
Δεν πρόκειται για τον κλασικό Σπάρτακο που μας σερβίρει ο ίδιος σταθμός κάθε Πάσχα. Είναι μια πιο πρόσφατη εκδοχή του (2004) σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ντόρχελμ, που μεταφέρει με τον δικό του τρόπο την ιστορία του είλωτα που οδηγεί τους σκλάβους σε εξέγερση κατά των Ρωμαίων.

*Batman, Σάββατο στις 23.30, STAR 
Περίπου δύο δεκαετίες πριν καταπιαστεί με τον υπερήρωα της Γκόθαμ ο Κρίστοφερ Νόλαν, ο Μπάτμαν έπεσε στα χέρια του Τιμ Μπάρτον, ο οποίος έβαλε την δική του πινελιά στο σύμπαν του ανθρώπου-νυχτερίδα, φέρνοντάς τον αντιμέτωπο με τον Τζόκερ, που αυτή τη φορά έχει το πρόσωπο του Τζακ Νίκολσον. Πρωταγωνιστούν επίσης οι Μάικλ Κίτον, Κιμ Μπάσινγκερ και Μπίλι Ντι Γουίλιαμς.

*Top Chef, καθημερινά στις 13.00, ΣΚΑΪ 
Αν έχετε πάθει στέρηση μαγειρικών τηλεοπτικών δόσεων, παρακολουθήστε τον αυθεντικό διαγωνισμό μαγειρικής, όπου μια ομάδα μαγείρων ακονίζει τα μαχαίρια της για να προκύψει ο κορυφαίος σεφ.

*Challenges of LIFE, Δευτέρα στις 14.45, ΣΚΑΪ 
Στο ντοκιμαντέρ συμπαραγωγής του ΣΚΑΪ με τα BBC, Discovery και Open University θα παρακολουθήσετε την απίστευτη ποικιλομορφία της ζωής στον πλανήτη και την θεωρία της εξέλιξης να ξεδιπλώνεται με εντυπωσιακές εικόνες μπροστά στα μάτια σας.

*Ντοκουμέντα: Η Διπλή Δολοφονία της Έλλης, Πέμπτη στις 21.00, ΣΚΑΪ 
Ο ναύαρχος Παναγιώτης Χηνοφώτης μιλά αποκλειστικά για τα γεγονότα πίσω από τη βύθιση του ιστορικού καταδρομικού, για τη στρατιωτική και πολιτική σημασία του τορπιλισμού καθώς και γιατί κατέληξε για παλιοσίδερα και για το τι σημαίνει η θυσία του «’Έλλη» για την Ελλάδα του 21ου αιώνα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v