TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (25-30/6)

Οι χολυγουντιανές ταινίες, το παλιό καλό ελληνικό σινεμά, οι ξένες σειρές, τα show και τα ντοκιμαντέρ που ξεχωρίζουν αυτή την τηλεοπτική εβδομάδα.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (25-30/6)
του Γιώργου Κόκουβα

Χωρίς ΕΡΤ και με δεδομένο το ουσιαστικό φινάλε της τηλεοπτικής σεζόν, το εβδομαδιαίο πρόγραμμα δεν έχει να μας χαρίσει πολλά παραπάνω από επαναλήψεις επαναλήψεων. Παρ’ όλα αυτά, συγκεντρώνουμε παρακάτω τις ταινίες, τα ντοκιμαντέρ, τις εκπομπές και τις μουσικές εκπλήξεις που ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα των καναλιών τις προσεχείς ημέρες.

*Μερικοί το Προτιμούν Κρύο, Τετάρτη στις 21.00, ALPHA 
Η ελληνική ταινία της Τετάρτης, στην αγαπημένη «στήλη» που καθιέρωσε αυτή τη σεζόν ο ALPHA, προβάλλεται η κλασική κωμωδία-μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη με τα προβλήματα μιας μικροαστικής οικογένειας που αποτελείται από τους Ντίνο Ηλιόπουλο, Ρένα Βλαχοπούλου, Ζωή Λάσκαρη, Μάρθα Καραγιάννη, Κώστα Βουτσά, Αλέκο Τζανετάκο και άλλες αγαπημένες μορφές του παλιού ελληνικού σινεμά.

*Βαποράκι 12 ετών, Τετάρτη στις 0.15, ΣΚΑΪ 
«Σκληρό» ντοκιμαντέρ του BBC, που ερευνά κατά πόσο ο βολιβιανός πρόεδρος Μοράλες κατάφερε να εκπληρώσει την υπόσχεσή του για εναντίωση στον νόμο κατά των ναρκωτικών, που ευθύνεται για περισσότερο από το 70% των γυναικών οι οποίες βρίσκονται στη σκληρή βολιβιανή φυλακή Σαν Σεμπαστιάν.

*Ντέξτερ, Παρασκευή στις 0.15, ΣΚΑΙ 
Ο ΣΚΑΙ εξασφάλισε τον πέμπτο κύκλο της σειράς, που παρακολουθούμε σε πρώτη προβολή. Βραβευμένη με 2 ΕΜΜΥ, η δραματική σειρά παρακολουθεί τις περιπέτειες του Ντέξτερ, ενός εργαζόμενου στο εγκληματολογικό τμήμα της αστυνομίας του Μαϊάμι, μόνο που… είναι serial killer.

*Κάποτε στο Μεξικό, Σάββατο στις 1.45, Mega 
Ο «κολλητός» του Κουεντίν Ταραντίνο, Ρόμπερτ Ροντρίγκες, σκηνοθετεί το τελευταίο μέρος της «μεξικάνικης» τριλογίας του, στο οποίο ο Σαντς (Τζόνι Ντεπ), ένας διεφθαρμένος πράκτορας της CIA, προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τον Ελ Μαριάτσι (Αντόνιο Μπαντέρας) για τα δολοφονικά του σχέδια. Μαζί τους οι Σάλμα Χάγεκ, Γουίλεμ Νταφόε, Μίκι Ρουκ, Ενρίκε Ιγκλέσιας, Εύα Μέντες και Κουεντίν Ταραντίνο.

*The Nanny Diaries, Κυριακή στις 13.40, STAR 
Συμπαθής αισθηματική κομεντί του 2007 με διαλεχτό cast (Σκάρλετ Γιόχανσον, Πολ Τζιαμάτι, Λόρα Λίνεϊ), που εξιστορεί όσα περνά μια νεαρή κοπέλα όταν αναγκάζεται να γίνει η νταντά του τέκνου μιας αριστοκρατικής οικογένειας.

*Your Face Sounds Familiar, ο Τελικός, Κυριακή στις 21.00, ANT1 
Το μοναδικό show της ελληνικής τηλεόρασης μας αποχαιρετά αυτή την Κυριακή, με τους τέσσερις κορυφαίους «μίμους» της χρονιάς να παρουσιάζουν τις τελευταίους τους μεταμορφώσεις. Θα το δούμε γιατί… ποιος ξέρει πότε θα ξαναδούμε show στην ελληνική τηλεόραση;

*Carlito’s Way, Κυριακή στη 1.00, STAR 
Ο Μπράιαν Ντε Πάλμα σκηνοθετεί την ιστορία ενός μεγαλέμπορου ναρκωτικών που μετά την αποφυλάκισή του αποφασίζει να μπει στον ίσιο δρόμο. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ο Αλ Πατσίνο – μαζί του οι Σον Πεν και Πενέλοπε Αν Μίλερ.

*Μουσικά events στο Mega
To Mega τοποθετεί εμβόλιμα μερικά μουσικά events-εκπλήξεις στο πρόγραμμά του: Το περσινό Schoolwave, το ετήσιο φεστιβάλ μαθητικών συγκροτημάτων από όλη την Ελλάδα, μαζί με τους Κωστή Μαραβέγια, Γιάννη Χαρούλη και άλλους γνωστούς καλλιτέχνες θα προβληθεί το Σάββατο στη 1.00 το βράδυ, και το τελευταίο River Party, το μεγαλύτερο καλοκαιρινό μουσικό event της Βόρειας Ελλάδας με τους Thievery Corporation, Locomondo, Νατάσα Μποφίλιου και άλλους καλλιτέχνες έρχεται από το Νεστόριο της Καστοριάς κατευθείαν στους δέκτες μας την Κυριακή λίγο μετά τα μεσάνυχτα. 

Extra tip: Την ίδια μέρα, το απόγευμα της Κυριακής στις 17.00, οι φαν του Σούπερμαν μπορούν να παρακολουθήσουν στο Mega το σύντομο making of της τελευταίας ταινίας του Ζακ Σνάιντερ, Man of Steel, που μόλις βγήκε στις αίθουσες. 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v