Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (15-21 Απριλίου)

Ταινίες, ντοκιμαντέρ, καινούρια show: Τα καλύτερα της τηλεοπτικής εβδομάδας, για να ξέρετε… ποιο κουμπί του τηλεκοντρόλ να πατήσετε.
Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (15-21 Απριλίου)
του Γιώργου Κόκουβα

Σε μια ιδιαίτερα φτωχή από άποψη βραδινού προγράμματος εβδομάδα, ψάχνουμε με το κιάλι ποιοτικά, ή έστω διασκεδαστικά shows, εκπομπές και ταινίες, και καταλήγουμε στο συμπέρασμα που εδώ και αρκετό καιρό «μας τρώει» να ομολογήσουμε: Η ΕΡΤ φέτος έχει το πιο ενδιαφέρον (κάτι που δεν πάει πακέτο με το «εύκολο») πρόγραμμα.

*Πρωτοσέλιδα Ιστορίας, Τρίτη 20.00, ΕΤ1
Το έβδομο επεισόδιο της σειράς ιστορικού ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ ασχολείται με το περίφημο «Σχέδιο Μάρσαλ» και την κοινωνική και οικονομική κατάσταση της Ελλάδας το 1947. Τι οδήγησε τον Τρούμαν και τον Μάρσαλ να αναλάβουν την μεταπολεμική ανασυγκρότηση της χώρας; Πώς επηρεάστηκε η έκβαση του εμφυλίου; Τίτλος επεισοδίου: "Ήρθε το σχέδιο Μάρσαλ! Τι έγινε;"

*Ερωτευμένη Τζέιν, Τρίτη 0.45, Mega 
Η πιο περιζήτητη σταρ του Hollywood αυτή τη στιγμή, η πρόσφατα βραβευμένη με Όσκαρ Β’ Γυναικείου ρόλου Αν Χάθαγουεϊ, υποδύεται την βρετανίδα συγγραφέα Τζέιν Όστιν, όταν σε ηλικία 22 ετών γνώρισε τον μεγάλο έρωτα που την ενέπνευσε να γράψει τα πασίγνωστα μυθιστορήματά της «Υπερηφάνεια και Προκατάληψη» και «Λογική κι Ευαισθησία». Μαζί της οι Τζέιμς Μακαβόι και Μάγκι Σμιθ.

*Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα, Τρίτη στις 21.45, ΕΤ1
Τρίτος προημιτελικός για το τριφύλλι, με βλέμμα στο final four του επόμενου μήνα, και οι φίλοι του μπάσκετ δεν θα χάσουν την αναμέτρηση. Στις 21.00 μπορείτε να παρακολουθήσετε το pre game show.

*Εξάντας, Τετάρτη στις 22.00, ΝΕΤ 
«Ζωή Copyright» ο τίτλος του συγκεκριμένου επεισοδίου των ρεπορταζιακών ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου, και ασχολείται με τα γενόσημα φάρμακα, και συγκεκριμένα με τα εργοστάσια παραγωγής τους στην Ινδία, όπου ο τομέας έχει εξελιχθεί σε ακμάζουσα βιομηχανία. Οι δικαστικές μάχες, ο πόλεμος των φαρμάκων και οι ζωές που σώζονται τίθενται στο επίκεντρο του φακού του Εξάντα.

*Αστικό Τοπίο, Πέμπτη στις 20.00, ΕΤ1 
Πρόκειται για ελληνική σειρά ντοκιμαντέρ με θέμα την αρχιτεκτονική, και ο παρουσιαστής-αρχιτέκτονας Θανάσης Σταθόπουλος μας βάζει σε αυτό το επεισόδιο στα αρχιτεκτονικά έγκατα της Βουλής των Ελλήνων, αναλύοντας με ειδικούς ομιλητές την ιστορία των παλαιών βασιλικών ανακτόρων και την αρχιτεκτονική του πιο «μισητού» κτιρίου σήμερα στην Αθήνα.

*Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας, Παρασκευή 21.00, ALPHA 
Ένα αγόρι κερδίζει… τουρνέ στο μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής σοκολάτας, και ο πιο εκκεντρικός σοκολατοποιός (Johnny Depp) αναλαμβάνει να τον ξεναγήσει. Ο Tim Burton αναλαμβάνει να ξεναγήσει με την σειρά του τους θεατές στα μονοπάτια της παιδικής φαντασίας με το γνωστό προσωπικό του στιλ, στην πιο «λιγωτική» ταινία που έχει σκαρώσει.

*Animated Φιλόσοφοι, Σάββατο στις 17.05, ΕΤ3 
Η ΕΤ3 παρουσιάζει κάθε Δευτέρα σε πρώτη προβολή και κάθε Σάββατο σε επανάληψη την animation σειρά που αναλύει με ευχάριστο τρόπο τις ιδέες των μεγαλύτερων φιλοσόφων της Ελλάδας και του πλανήτη. Τα κινούμενα σχέδια συνδυάζονται με συνεντεύξεις Καθηγητών Φιλοσοφίας – εμπνευστής της σειράς είναι ο Γιώργος Χατζηβασιλείου. Στο επεισόδιο αυτής της εβδομάδας, τιμώμενο πρόσωπο είναι ο Επίκουρος.

*Alpha Check up, Κυριακή 15.50, ALPHA 
Νέα εκπομπή στον Alpha, και όπως συνηθίζουμε με τα καινούρια προγράμματα, του δίνουμε μια ευκαιρία να μας κερδίσει. Οικοδέσποινα θα είναι η Ζέτα Δούκα, με μια μόνιμη ομάδα ειδικών επιστημόνων που θα παρουσιάζουν κάθε φορά επιλεγμένα θέματα υγείας και ευ ζην. Για να δούμε…

*Your Face Sounds Familiar, Κυριακή 21.15, ΑNT1
Η αλήθεια είναι πως το βράδυ της Κυριακής απαιτεί ένα show, και μιας και δεν μας συγκινεί κανένα άλλο πρόγραμμα, πιθανότατα θα κάνουμε αυτό που η πλειοψηφία των ελληνικών νοικοκυριών θα κάνει: Θα παρακολουθήσουμε το Your Face Sounds Familiar, που μπορεί να μην είναι το «show της δεκαετίας», αλλά κρίνοντας από την πρεμιέρα της περασμένης Κυριακής, ήταν πολύ καλύτερο από τον προκάτοχό του, “Dancing with the stars” και με πολύ συμπαθέστερα πρόσωπα στην παρουσίαση, στην κριτική επιτροπή και στην ομάδα των καλλιτεχνών που κάθε εβδομάδα αναλαμβάνουν να ενσαρκώσουν έναν εμβληματικό καλλιτέχνη.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v