Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (8-14 Απριλίου)

Τα best of του τηλεοπτικού προγράμματος αυτής της εβδομάδας, για τις νύχτες που θα μείνετε στο σπίτι.
Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (8-14 Απριλίου)
του Γιώργου Κόκουβα

Musical, νέα shows από την ιδιωτική τηλεόραση, μουσική και μαγειρική, πολλές ταινίες και πολλά ντέρμπι, όσο πλησιάζουμε προς το τέλος της αγωνιστικής σεζόν, έχει η τηλεοπτική εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε. Παρακάτω, συγκεντρώνουμε τις καλύτερες επιλογές για όλα τα γούστα.
*Μάχες των Ελλήνων, Τετάρτη στις 23.15, ΣΚΑΪ
Η νέα μεγάλη παραγωγή του ΣΚΑΪ με παρουσιαστή τον Τάσο Τέλλογλου μας αφηγείται μέσα από έξι ντοκιμαντέρ την πορεία εκατό χρόνων στην Ιστορία της Ελλάδας, από τα τέλη του 19ου αιώνα και εξής. Σε αυτό το επεισόδιο, με τίτλο «Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», θα δούμε τα εξής: Η σβάστικα, Μουσολίνι και Χίτλερ στο μέτωπο , το φασιστικό status quo. Το ΟΧΙ του Μεταξά και το Έπος της Αλβανίας. Οδυσσέας Ελύτης. Τα τραγούδια της Βέμπο στο μέτωπο. Η Βόρεια Ήπειρος και η Μάχη στο Καλπάκι. Η γερμανική εισβολή και τα Οχυρά του Ρούπελ. Η σβάστικα στην Ακρόπολη, η κυβέρνηση Τσολάκογλου και η συνθηκολόγηση. Η ηρωική Μάχη της Κρήτης και το κρητικό Αντάρτικο. Κάιρο, η έδρα της νέας εξόριστης κυβέρνησης.

*Milk, Τετάρτη στις 23.40, Mega
Τελικά, η προβολή του Milk μεταφέρεται για αυτή την Τετάρτη, κι εμείς περιμένουμε υπομονετικά για να δούμε την ταινία του Gus Van Sant με την μεγάλη ερμηνεία του Sean Penn στον ρόλο του πρώτου ανοιχτά ομοφυλόφιλου πολιτευόμενου, για την οποία έλαβε το Όσκαρ. 

*Ανατομία ενός Εγκλήματος, Πέμπτη στις 23.40, Mega 
Το MEGA Cinema λανσάρει νέα κινηματογραφική ζώνη τις Πέμπτες τα βράδια, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, και κάνει μια πολύ καλή αρχή, με αυτή την ταινία του Ότο Πρέμινγκερ, ενός από τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες του νουάρ. Στη συγκεκριμένη ταινία, ένας άνδρας (Τζέιμς Στιούαρτ) κατηγορείται για την δολοφονία του βιαστή της γυναίκας του, και ο Πρέμινγκερ παρακολουθεί τον δικαστικό αγώνα με την υπέροχη ασπρόμαυρη σκηνοθετική του ματιά.  

*Τα αθλητικά της εβδομάδας:
Καιρός για προημιτελικούς σε Champions League και Euroleague. Διαλέγετε και παίρνετε:
Μπαρτσελόνα-ΠΑΟ, Τρίτη στις 21.00, ET1 (Euroleague)
Γιουβέντους-Μπάγερν, Τετάρτη στις 21.45, ΝΕΤ (Champions League)
Ολυμπιακός-Ανατολού Εφές, Παρασκευή στις 21.45, ΕΤ1 (Euroleague)

*Hairspray, Σάββατο στις 21.00, ALPHA
Το θρυλικό μιούζικαλ στο remake του Άνταμ Σάνκμαν, που μας παρουσίασε προ τριετίας τον John Travolta στον πιο… πληθωρικό ρόλο της καριέρας του (αυτόν της χοντρής μαμάς). Τις εντυπώσεις κλέβει η πρωτοεμφανιζόμενη Νίκι Μπλόνσκι, καθώς και οι προσεγμένοι στίχοι και ενορχηστρώσεις της ταινίας, που πραγματεύεται τις κοινωνικές αλλαγές κατά του ρατσισμού στην Βαλτιμόρη του ’60.

*Dr. Cook, Σάββατο στις 21.15, Mega 
Ο σεφ Γιάννης Λουκάκος γίνεται Dr. Cook. Κάθε βδομάδα θα παραδίδει μαθήματα για αρχάριους αλλά και πιο προχωρημένους μάγειρες και θα αποκαλύπτει όλα τα μυστικά της τέχνης του. Η μεγάλη (όσο και επεισοδιακή, εξαιτίας του πολυσυζητημένου τροχαίου ατυχήματος ενός εκ των μαθητών του) πρεμιέρα αναμένεται δυνατή σε νούμερα, αλλά αμήχανη, καθώς ο πανηγυρικός χαρακτήρας είναι δύσκολο να διατηρηθεί με την απουσία του Τόμας.

*Μεσόγειος, Κυριακή στις 20.00, ΕΤ1
Η σειρά «Μεσόγειος» που μας ταξιδεύει σε κουλτούρες του κόσμου επιστρέφει με νέο κύκλο εκπομπών και πρώτο επεισόδιο αφιερωμένο στο Μαρόκο. Οι εικόνες, οι μουσικές, οι γεύσεις από το Μαρακές ως την Καζαμπλάνκα κι ακόμα παραπέρα θα φτάσουν στις οθόνες μας, με παρουσιαστή τον καλλιτέχνη Κωστή Μαραβέγια. 

*Your Face Sounds Familiar, Κυριακή στις 21.15, ANT1
Άλλη μια μεγάλη πρεμιέρα σε ένα show που αναμένεται να μονοπωλήσει τις τηλεοπτικές Κυριακές, το “Your face…” καταφθάνει στον ANT1 με 10 έλληνες καλλιτέχνες που θα ενσαρκώνουν στην σκηνή διάσημους αστέρες του παγκόσμιου μουσικού στερεώματος. Την εκπομπή θα παρουσιάζει η Μαρία Μπεκατώρου και οι συμμετέχοντες, όπως όλα δείχνουν θα είναι οι εξής: Μαντώ, Θωμαής Απέργη, Νίκος Γκάνος, Άντα Λιβιτσάνου, Κώστας Μαρτάκης, Σίλβια Δεληκούρα, Κρυσταλλία, Θανάσης Αλευράς, Κωνσταντίνος Καζάκος, Κρατερός Κατσούλης.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v