Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (1-6 Απριλίου)

Δείτε τις καλύτερες επιλογές της τηλεοπτικής εβδομάδας, όπως τις συγκέντρωσε το in2life για τις νύχτες που θα μείνετε εντός σπιτιού.
Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (1-6 Απριλίου)
του Γιώργου Κόκουβα

Μουσικά ντοκιμαντέρ, ευρωπαϊκός κινηματογράφος αξιώσεων, τολμηρό και επίκαιρο σινεμά, νέες σειρές στην ελληνική τηλεόραση και προημιτελικά Champions League για τους φίλους της στρογγυλής θεάς έχει το τηλεοπτικό πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας, και το in2life παίρνει θέση στον καναπέ, για τις νύχτες που θα μείνουμε εντός σπιτιού.

*Θάνατος στον Παράδεισο, Τρίτη στις 22.05 στην ΝΕΤ 
Νέα ξένη σειρά αξιώσεων στην ΕΡΤ, αυτή τη φορά γαλλο-βρετανικής συμπαραγωγής, με πρωταγωνιστή έναν ιδιόρρυθμο επιθεωρητή που μισεί τον ήλιο, τη θάλασσα και την άμμο, καλείται να ερευνήσει ανεξιχνίαστες δολοφονίες σε ένα όμορφο νησί της Καραϊβικής. Την Τρίτη προβάλλεται το δεύτερο επεισόδιο της σειράς.

*Τα μυστικά της Μουσικής, Τετάρτη στις 18.00 (και σε επανάληψη στη 1.30), ΕΤ1 
Δείτε το 12° επεισόδιο της εκπομπής της ΕΡΤ που παρουσιάζει ο Νίκος Κυπουργός. Στο συγκεκριμένο επεισόδιο, ασχολείται με την σχέση μουσικής και εξουσίας: Ποιος κρυφός ιστός συνδέει τη μουσική με την εξουσία; Πώς κατακτιέται ένας λαός με νότες; Υπήρξε ποτέ πόλεμος χωρίς μουσική; Πώς πέρασε η μουσική από την τέχνη στο εμπόριο; Γιατί η εξουσία της δημοφιλίας είναι το τέλειο ναρκωτικό; Απαντήσεις στα ερωτήματα δίνουν μεταξύ άλλων οι Διονύσης Σαββόπουλος, Γιάννης Μανιάτης, Δήμητρα Γαλάνη, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Σταμάτης Κραουνάκης, Τζίμης Πανούσης, Γιάννης Αγγελάκας και καθηγητές Μουσικής τέχνης και Επικοινωνίας.

*Champions League, Τετάρτη στις 21.45 στη ΝΕΤ 
Η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται την Γαλατασαράι για τα προημιτελικά της διοργάνωσης, και το Champions League μπαίνει στην τελική ευθεία προς τη φάση των τεσσάρων που θα ολοκληρωθεί την Πρωτομαγιά. Ο αγώνας θα μεταδοθεί ζωντανά και στο ERT HD με υψηλή ευκρίνεια.

*Milk, Τετάρτη στις 23.40 στο Mega 
Η ομάδα κινηματογραφικού προγραμματισμού του Mega δείχνει τα αντανακλαστικά της, εξασφαλίζοντας την πολυσυζητημένη ταινία του Gus Van Sant με πρωταγωνιστή τον εξαιρετικό Sean Penn ως τον πρώτο ανοιχτά ομοφυλόφιλο πολιτικό των ΗΠΑ, ρόλος με τον οποίο κέρδισε το Όσκαρ Α’ ανδρικού. Η ταινία γίνεται και πάλι επίκαιρη, καθώς στις ΗΠΑ πρώτο θέμα την τελευταία εβδομάδα είναι η ψήφιση υπέρ ή κατά του γάμου των ομοφυλοφίλων.

*Όσα μου Κρύβεις, Πέμπτη στις 23.00 στον Alpha 
Νέα σειρά στον ALPHA, και θα τη δούμε από περιέργεια, καθώς το κανάλι μας υπόσχεται τα εξής: «Μυστικά, ένταση, πάθη. Άνθρωποι που πίσω από την κλειστή πόρτα ζουν μια κρυφή αγωνία, έρχονται αντιμέτωποι με τα όριά τους όταν η αλήθεια αποκαλύπτεται. Ταμπού που σπάνε, επιλογές που διχάζουν, σχέσεις που ρισκάρουν λεπτές ισορροπίες ξεδιπλώνονται σε αυτοτελείς ιστορίες στη νέα εβδομαδιαία σειρά του Alpha, Όσα μου κρύβεις, βασισμένη στο concept του scripted reality, θέτοντάς μας ενώπιον διλημμάτων». Για να δούμε τι θα δούμε.

*Cinemania, Μεσάνυχτα Παρασκευής στην ΕΤ3 
Η σινεφίλ εκπομπή του τρίτου καναλιού της δημόσιας τηλεόρασης έχει μπει στον 13° της χρόνο, και το βράδυ της Παρασκευής πραγματοποιεί αφιέρωμα στο μεγάλο κεφάλαιο «Κόμικς στο σινεμά», που συγκινεί πολλά fanboys και ακόμη περισσότερους σινεφίλ «κομιξάδες».

*Κάψε το Σενάριο, Παρασκευή στις 22.30 στο Mega 
Η παρέα των stand up comedians που έσκισε πέρσι στα νεανικά κοινά επιστρέφει στην συχνότητα του Mega με φρέσκια διάθεση και αβίαστο χιούμορ. Παρουσιάζει ο πολύ καλός comedian Λάμπρος Φισφής.

*ΣκουροΜπλεΣχεδονΜαύρο (Azuloscurocasinegro), Σάββατο 1.00π.μ. (ξημέρωμα Κυριακής) στην ΕΤ1 
Όταν ο αδερφός του Αντόνιο αποφυλακίζεται, τού εξομολογείται ότι στη φυλακή ερωτεύτηκε την Πάουλα, μια κρατούμενη, η οποία επιθυμεί να μείνει έγκυος. Επειδή ο Αντόνιο έχει "τεχνικό πρόβλημα", προτείνει στον Χόρχε να γίνει ο πατέρας του παιδιού του. Αλλά η ενδιαφέρουσα όσο και προκλητική αυτή ταινία του Ντανιέλ Σάντσεθ Αρέβαλο παίζει συνεχώς με την αντίληψη της σεξουαλικότητας και δημιουργεί χαρακτήρες βάθους, αποσπώντας δίκαια 21 διεθνή βραβεία.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v