Ακούστε πρώτοι τα υποψήφια τραγούδια για την Eurovision

Ρεμπέτικο rock’n’roll, τσιφτετέλι ή μοντέρνο jazz dance; Τα αποκαλυπτήρια των υποψηφιοτήτων για την ελληνική συμμετοχή της Eurovision μόλις έγιναν. Ακούστε τα και αποφασίστε ποιο σας αρέσει περισσότερο (ή έστω, ποιο μισείτε λιγότερο).
Ακούστε πρώτοι τα υποψήφια τραγούδια για την Eurovision
Η οδύσσεια της φετινής συμμετοχής της Ελλάδας στην Eurovision έλαβε αισίως τέλος, αφού οι χορηγοί βρέθηκαν, ο ελληνικός λαός δεν θα δώσει ούτε σέντσι για τον διαγωνισμό, και μπορούμε πλέον ήσυχοι να… κανιβαλίσουμε ελεύθερα, όσο ακούμε για πρώτη φορά τις υποψηφιότητες.

Το μεσημέρι της Τετάρτης παρουσιάστηκαν επισήμως τα τέσσερα υποψήφια ελληνικά τραγούδια για τον 58ο διαγωνισμό της Eurovision που θα διεξαχθεί στην Σουηδία, και η ποικιλία όσων ακούσαμε ήταν ομολογουμένως πρωτοφανής. Δύο τραγούδια με ελληνικό και δύο με αγγλικό στίχο, το ρεμπέτικο μπλέκει με το rock’n’roll, το swing χορεύει με ambient φωνητικά και το τσιφτετέλι έρχεται να δέσει απόλυτα με την λατρεία της μέσης ελληνίδας νοικοκυράς για τα τουρκικά σίριαλ.

Δεν θα κρύψουμε την προτίμησή μας προς το απλό, ευχάριστο τραγουδάκι της ανερχόμενης Θωμαής Απέργη (“One more kiss”), αλλά προβλέπουμε πως το κοινό θα επιλέξει τον ρεμπέτη Αγάθωνα, που τραγουδά «τρικυμία μέσα στην Εγνατία» με το μπαγλαμαδάκι του όσο τριγύρω του χορεύουν ένα κολλητικό folk’n’roll οι Koza Mostra, φορώντας… κιλτ. Το κομμάτι του Alex Leon είναι μετριότερο και λιγότερο χορευτικό του αναμενόμενου, ενώ το τσιφτετέλι και τα απαράδεκτα φωνητικά της Αγγελικής Ηλιάδη είναι μάλλον ανάξια περαιτέρω σχολιασμού. Ακούστε και μόνοι σας, και πείτε μας την δική σας γνώμη σχολιάζοντας στο κάτω μέρος του δημοσιεύματος.









Ο τελικός επιλογής της ελληνικής υποψηφιότητας θα διεξαχθεί στις 18 Φεβρουαρίου, θα μεταδοθεί από την ΕΤ1 και θα τον παρουσιάσουν ο Γιώργος Καπουτζίδης και η Δέσποινα Βανδή.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v