Η εβδομάδα του τηλε-Αγίου Βαρθολομαίου

Θα ανοίξει ξανά το ALTER; Θα επιστρέψει ο Νίκος Χατζηνικολάου; Πάνε για φούντο όλα τα reality και οι νέες σειρές της TV; Λίγο μας νοιάζει, αφού επέστρεψε στον αέρα ο Θέμος Αναστασιάδης, κι έτσι μπορούμε να είμαστε βέβαιοι πως υπάρχουν και χειρότερα.
Η εβδομάδα του τηλε-Αγίου Βαρθολομαίου
του Γιώργου Κόκουβα

Κοσμογονία και χαλασμός αυτή την εβδομάδα στο τηλεοπτικό σκηνικό: Το ALTER ετοιμάζεται να εκπέμψει και πάλι(;), τα shows των καναλιών πάνε από αναβολή σε αναβολή, τα σίριαλ του Mega παραπαίουν, τηλεπερσόνες που δεν μας έλειψαν καθόλου επιστρέφουν στον αέρα και άλλες πιάνονται μαλλί με μαλλί.

Ας τα πάρουμε από την αρχή: Φήμες άρχισαν να διαρρέουν την Τρίτη για αναγέννηση του ALTER, μετά από κινήσεις της ιδιοκτησίας να τα ξαναβρεί με τους εργαζόμενους. Μάλιστα, οι ίδιες φήμες ήθελαν τον Νίκο Χατζηνικολάου να επιστρέφει στο ειδησεογραφικό τιμόνι του καναλιού, κάτι που ο ίδιος διέψευσε μέσω Twitter. Δεν θα μας παραξενέψει αν διαψευστεί γενικά η είδηση της επαναλειτουργίας του σταθμού, την ίδια ώρα που πλησιάζουν τα πρώτα γενέθλια του θρυλικού «Μου χρωστάς, δεν σου χρωστάω, έχε γεια σε χαιρετάω».

Εν τω μεταξύ, το Dancing With The Stars του ANT1, δηλαδή αυτό που περίμενε το κανάλι για να ανακάμψει, πήρε άλλη μια εβδομάδα αναβολή, και οι συντελεστές του χορευτικού reality ο ένας μετά τον άλλον αφήνουν να ακουστούν δυσοίωνα σχόλια – αληθεύει άραγε ότι πολλοί από το crew προτιμούν τον ΟΑΕΔ από τους κακοπληρωτές του DWTS και γι’ αυτό εγκαταλείπουν; Αμφίβολη και η ημερομηνία της πρεμιέρας του Master Chef του Mega, το οποίο πάντως έχει ακόμη περισσότερους λόγους να ανησυχεί, αφού το πιο επιτυχημένο σίριαλ της περσινής χρονιάς, οι «Βασιλιάδες» που θα συνεχιζόταν φέτος, μάλλον βάζει λουκέτο μια για πάντα – λεφτά τέλος. Στον πάγο και οι «Κηπουροί του Mega», στον πάγο και η σειρά «Είναι μακριά ακόμα Μπαρμπαστρούμφ» που θα γυριζόταν το 2013, σε αμφίβολη μοίρα και η πολυετής εκπομπή «Σινεμανία» της ΕΤ3, που πιθανότατα ολοκληρώνει τον κύκλο της αυτόν τον χειμώνα.

Στον πάγο και το IQ μας κάθε Δευτέρα μεσάνυχτα, αφού επέστρεψε στην καρέκλα του στον ANT1 και ο Θέμος Αναστασιάδης με τα «ΟΛΑ» του. Και τα «όλα» του είναι απογοητευτικά, όσο απογοητευτική έχει γίνει και η αισθητική και η αντικειμενικότητα της φυλλάδας του, όσο απογοητευτικό και το ατυχές σκηνικό που πλασαρίστηκε ως χιούμορ, όταν ως καλεσμένος του Γιώργου Παπαδάκη στο πρωινό έστησε επεισόδιο με μπουνιές «τύπου Κασιδιάρη». Ο Παπαδάκης σε κακοπαιγμένο ρόλο, έδειξε να ξεχνά τα τελεσίγραφά του ενάντια στους εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής, μετά το περιστατικό Κασιδιάρη-Κανέλλη-Δούρου. Και ο Βαγγέλης Περρής, απλώς χαρούμενος που είχε την ευκαιρία να μας αποδείξει στα trailer πόσο αστείος είναι ο Παντελής Παντελίδης – αλλά δεν είναι ο μόνος.

«Θα πάνε την Ελλάδα πεντακόσια χρόνια πίσω», ήταν τα τελευταία τηλεοπτικά λόγια που πρόλαβε να πει τότε η Δούρου, πριν ο νυν βουλευτής της Χ.Α. θυμηθεί τις δαρβινικές καταβολές του ανθρώπου. Μαζί, πάντως, αν κρίνουμε από τις τηλεοπτικές εξελίξεις αυτής της εβδομάδας, πηγαίνει και η τηλεόραση πεντακόσια χρόνια πίσω. Τότε δηλαδή που οι άνθρωποι δεν ήξεραν σε τι χρησιμεύει ένα τέτοιο κουτί.

*Τα νούμερα της εβδομάδας

Τα 10 κορυφαία σε τηλεθέαση προγράμματα για την εβδομάδα 4-11/11


Τα τηλεμερίδια των καναλιών

Πηγή: NIELSEN AUDIENCE MEASUREMENT
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v