10 καλοί λόγοι να κάνεις συνδρομή Apple TV

Η οικονομικότερη από τις πλατφόρμες που παίζουν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα σε ενδιαφέρει –κι ας μην το ξέρεις ακόμα.
10 καλοί λόγοι να κάνεις συνδρομή Apple TV
της Ηρώς Κουνάδη

Αν είσαι από εκείνους που κουράζονται από το χάος του βασιλιά του streaming, και μουτρώνουν στο Amazon για την απουσία ελληνικών υποτίτλων στο 90% των τίτλων του, ή αν απλά θέλεις να έχεις γνώμη για ό,τι κυκλοφορεί στην (έτσι κι αλλιώς μικρή προς ώρας στην Ελλάδα) αγορά του streaming, το Apple TV είναι μάλλον η επόμενη συνδρομή σου. Και να γιατί.

Είναι το φθηνότερο απ’ όλα

Η μηνιαία συνδρομή του είναι μόλις 4,99€, πράγμα που το καθιστά οικονομικότερο και από το Amazon Prime (που κοστίζει 5,99€ τον μήνα).

Έχει ελληνικούς υπότιτλους στα πάντα

Σημαντικό πλεονέκτημα αν τα αγγλικά σου δεν είναι ακόμα στο επίπεδο που θα ήθελες, ή αν θέλεις να βλέπεις σειρές μαζί με τη μαμά/ τη γιαγιά/ τα παιδιά σου.

Έχει την απόλυτα feelgood σειρά της δεκαετίας

Όταν η μαυρίλα γύρω μας νιώθεις να σε κατακλύζει, ένα επεισόδιο Ted Lasso είναι αυτό που χρειάζεσαι για να σου περάσει. Η σειρά που σαρώνει δικαίως τα δύο τελευταία χρόνια τα Emmy είναι η ιστορία ενός προπονητή αμερικάνικου football (του Jason Sudeikis, από το Saturday Night Live, και του θρυλικού μουστακιού του) που βρίσκεται σχεδόν κατά λάθος να προπονεί μια βρετανική ομάδα ποδοσφαίρου. Απείρως καλύτερο απ’ ό,τι ακούγεται –ακόμα και αν δεν σου αρέσει καν το ποδόσφαιρο.

Έχει και ολόφρεσκο Joel Coen
(Ναι, έτσι σκέτο, χωρίς τον αδερφό του)

Το The Tragedy of Macbeth που φήμες το θέλουν να πηγαίνει καρφωτό για τα φετινά Όσκαρ είναι ίσως η καλύτερη από τις εκατοντάδες μεταφορές του Μάκβεθ στη μεγάλη οθόνη –και λέμε μεγάλη γιατί πρόκειται περί κινηματογραφικής, και όχι τηλεοπτικής, δημιουργίας. Έχει άλλωστε, εκτός από την υπογραφή του Joel Coen, και συγκλονιστικό δίδυμο Denzel Washington-Frances McDormand στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.



…και την κινηματογραφική έκπληξη της χρονιάς

Την οποία επίσης θα δεις να φιγουράρει στις υποψηφιότητες των Όσκαρ την επόμενη εβδομάδα, να μας το θυμηθείς. Η ταινία λέγεται CODA, σκηνοθέτης είναι η σεναριογράφος του Orange is the New Black, Sian Heder, και πρωταγωνίστρια η μικρή Ruby (Emilia Jones) που ως το μόνο άτομο με ακοή στην οικογένειά της –child of deaf parents σημαίνει το CODA– διχάζεται ανάμεσα στην αγάπη της για τη μουσική και την οικογενειακή επιχείρηση που χρειάζεται στήριξη. Το CODA έγραψε Ιστορία συγκεντρώνοντας τα περισσότερα βραβεία που έχει πάρει ποτέ ταινία στο Φεστιβάλ του Sundance.

Το Little America δεν είναι η σειρά που έχεις συνηθίσει

Για την ακρίβεια, είναι μια ανθολογία οκτώ μικρού μήκους ταινιών (του μισαώρου, για να είμαστε ακριβείς) οι οποίες αφηγούνται αστείες, σοβαρές, συγκινητικές και αναπάντεχες ιστορίες μεταναστών στην Αμερική. Η σκηνοθέτης του CODA της προηγούμενης παραγράφου είναι επίσης κι εδώ μια από τις σεναριογράφους.

Οι λάτρεις της επιστημονικής φαντασίας σημειώστε…

Το Θεμέλιο (Foundation είναι ο ορίτζιναλ τίτλος) βασίζεται στα βιβλία του Isaac Asimov και αφηγείται τις προσπάθειες μιας ομάδας εξορίστων να σώσουν την ανθρωπότητα και να ξαναχτίσουν τον πολιτισμό της από το μηδέν. Πρωταγωνιστεί ο Jared Harris που γνώρισες κι αγάπησες στο Chernobyl.

Και δυστοπία έχουμε, για περάστε

Ανάμεσα στο Game of Thrones και το Dune, ο Jason Momoa (ναι, ο Καλ Ντρόγκο) πρωταγωνιστούσε σε αυτή την μίνι σειρά των οκτώ ωριαίων επεισοδίων που λέγεται See, ως ο πατέρας δύο δίδυμων παιδιών που γεννιούνται με τη μυθική ικανότητα της όρασης, σε ένα μακρινό μέλλον στο οποίο η ανθρωπότητα έχει χάσει την ικανότητά της να βλέπει.



Σνούπι έβλεπες μικρός/η;

Όλα τα επεισόδια των Peanuts, συν διάφορα εξτραδάκια τύπου Ο Σνούπι στο Διάστημα και τα Χριστούγεννα του Τσάρλι Μπράουν, είναι εδώ για να σε συνεφέρουν κάθε φορά που η επικαιρότητα σου πέφτει βαριά.

Ένα βίντεο κλαμπ στην οθόνη σου

Εκτός από όλα τα προαναφερθέντα που περιλαμβάνονται ως Apple Originals στη μηνιαία σου συνδρομή, το Apple TV λειτουργεί στις smart τηλεοράσεις και ως κατ’ οίκον βίντεο κλαμπ, με όλες τις χολιγουντιανές ταινίες –περιλαμβανομένων πολύ πρόσφατων κυκλοφοριών, το Matrix 4 ας πούμε– διαθέσιμες για αγορά ή ενοικίαση.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι πληρώνοντας ένα ποσό που ξεκινά από 3€ και ανεβαίνει ανάλογα με το πόσο καινούρια ή δημοφιλής είναι η ταινία, την αποκτάς για 30 μέρες στη βιβλιοθήκη σου. Από τη στιγμή όμως που θα πατήσεις το play, έχεις 48 ώρες για να τη δεις, μετά εξαφανίζεται. Ενδιαφέρουσες επιλογές για ενοικίαση είναι, για παράδειγμα, ολόκληρο το σύμπαν του Harry Potter (10 ταινίες, μαζί με Fantastic Beasts) και των Hobbit και Lord of the Rings, αλλά και όλη σχεδόν η φιλμογραφία σκηνοθετών όπως ο Ταραντίνο και ο Γουές Άντερσον, και πολύς κλασικός κινηματογράφος, Casablanca και πάει λέγοντας.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v