Το Ertflix μην υποτιμάς!

Κάνε έναν κόπο και κατέβασε το Ertflix στη smart tv σου, στο λάπτοπ σου ή έστω στο κινητό σου και δε θα το μετανιώσεις.
Το Ertflix μην υποτιμάς!

Το ξέρουμε ότι υποτιμάς το Ertflix, δικαίως βέβαια αφού λέγεται Ertflix και στο άκουσμά του ο νους σε παραπέμπει σε μία κακή απομίμηση της γνωστής πλατφόρμας. Ωστόσο το αδικείς. Η λίστα με τις ταινίες και τις σειρές ανανεώνεται σε μόνιμη βάση και κρύβει πολλά διαμαντάκια. 

Η κρυφή ζωή της Μέριλιν Μονρόε

Δραματική σειρά δύο επεισοδίων, παραγωγής ΗΠΑ 2015.



Τι κρύβεται πίσω από την απόλυτη femme fatale; H βασισμένη στο ομώνυμο μπεστ σέλερ, «Η Κρυφή Ζωή της Μέριλιν Μονρόε» σειρά ακολουθεί τη μεγάλη σταρ από την παιδική της ηλικία μέχρι τη μετατροπή της σε απόλυτη femme fatale και αναδεικνύει την ψυχική κατάσταση και τους προσωπικούς δαίμονες που πάσχιζε να κρύψει. Η δραματική σειρά ντοκιμαντέρ αποπειράται να αναδείξει και τον αντίκτυπο του απόλυτου σεξουαλικού ειδώλου ως φωνή της εποχής της. Μία γυναίκα η οποία έγινε γνωστή για τις καμπύλες της, ενώ στην πραγματικότητα επρόκειτο για μία ευφυέστατη προσωπικότητα.

Σαν άλλη Μπρίτνεϊ Σπίαρς της εποχής της, η Μονρόε με τα φώτα της δημοσιότητας να την τυφλώνουν παλεύει να ανακαλύψει τον εαυτό της και να παραμείνει πρώτα άνθρωπος και μετά ηθοποιός.

Σκηνοθεσία: Λόρι Κόλιερ

Πρωταγωνιστούν: Κέλι Γκάρνερ, Σούζαν Σάραντον, Έμιλι Γουότσον, Τζέφρι Ντιν Μόργκαν


The Office

Διαθέσιμο έως 30/09/2021



Ο Ντέιβιντ Μπρεντ (Ρίκι Τζερβές) έχει καθιερωθεί σαν ένας από τους ευφυέστερους χαρακτήρες στην ιστορία της (κάφρικης) κωμωδίας, και παράλληλα εφιάλτης για κάθε εργαζόμενο γραφείου. Ενοχλητικός, εκνευριστικός, αποτυχημένα αστείος δημιουργεί σε μόνιμη βάση αμήχανες καταστάσεις. Γυρισμένο στην τότε φρέσκια φόρμα του παρωδιακού ντοκιμαντέρ (mockumentary) κατάφερε να αναδείξει το είδος ως ένα εκ των επικρατέστερων στην κατηγορία της κωμωδίας.

Χώρα Παραγωγής: Ηνωμένο Βασίλειο, 2001-2003

Σκηνοθεσία: Ρίκι Τζερβές, Στίβεν Μέρτσαντ

Πρωταγωνιστούν: Ρίκι Τζερβές, Λούσι Ντέιβις, Μάρτιν Φρίμαν, Μακένζι Κουκ


The Party (Το Πάρτυ)

Διαθέσιμη έως 30/10/2021



Ένα δείπνο καταιγιστικής, κωμικής λογομαχίας -με φόντο το δημοψήφισμα του Brexit- που εν τέλει δεν πήγε και πολύ καλά. Η Τζάνετ ως εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης έχει μόλις αναλάβει μία υψηλότερη θέση στο κόμμα της. Στη βραδιά που διοργανώνει για να γιορτάσει την επιτυχίας της, στο πολυτελές λονδρέζικο σπίτι της, οι προσκεκλημένοι αν και λίγοι και εκλεκτοί, συμβάλλουν στην εξέλιξη μιας μάλλον άκομψης βραδιάς. Αριστουργηματική και μαύρη η κωμωδία εκτυλίσσεται σε πραγματικό χρόνο και πραγματεύεται το δημοψήφισμα για το Brexit με κοινωνικές ιδεολογικές και πολιτικές αιχμές –προφητικές για την κρίση της βρετανικής ταυτότητας.

Ηνωμένο Βασίλειο, 2017

Σκηνοθεσία: Σάλι Πότερ

Παίζουν: Κριστίν Σκοτ Τόμας, Τίμοθι Σπαλ, Πατρίσια Κλάρκσον, Τσέρι Τζόουνς, Μπρούνο Γκαντζ, Έμίλι Μόρτιμερ, Κίλιαν Μέρφι


Modigliani (Μοντιλιάνι: Ο Καταραμένος Ζωγράφος)

Διαθέσιμη έως 31/10/2021



Παρίσι, 1919. Η νυχτερινή ζωή κατακλύζεται από πάθη, αλκοόλ και σκοτεινά μυστικά. Στο καφέ Ροτόντ, στέκι των ελίτ της παριζιάνικης τέχνης, ένα τραπέζι απαρτίζεται από τους ογκόλιθους των εικαστικών: ο Πικάσο, η Φρίντα Κάλο, ο Ουτρίγιο, ο Κοκτό κι ο Μοντιλιάνι συζητούν με ζήλο για την τέχνη, τον έρωτα και την εγγενή επιθυμία. Την παράσταση κλέβουν η δραματική σχέση μεταξύ του Μοντιλιάνι και του Πικάσο, που διακατέχεται από αντιζηλία και στοιχειώνει την παρέα. Το πάθος της δημιουργίας, το αυτοκαταστροφικό του χαρακτήρα του Μοντιλιάνι, η τοξική σχέση μεταξύ αυτού και της γυναίκας του σε καθηλώνουν από την πρώτη στιγμή.

Παραγωγή: Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Ρουμανία, Γαλλία, Ιταλία, 2004

Σκηνοθεσία: Μικ Ντέιβις

Πρωταγωνιστούν: Άντι Γκαρσία , Έλσα Ζιλμπερστάιν , Ομίντ Ντζαλίλι , Ούντο Κίερ , Εύα Χερτζικόβα


3:10 To Yuma (Το τελευταίο τρένο για τη Γιούμα)

Διαθέσιμη έως 15/10/2021



Ο σκηνοθέτης του επικού «Walk The Line» Τζέιμς Μάνγκολντ δίνει μία νέα μορφή στο κλασικό Αμερικάνικο γουέστερν παραδίδοντας στο φιλοθεάμον κοινό την ταινία 3:10 To Yuma. Ριμέικ του κλασικού γουέστερν του 1957, το οποίο έχει βασιστεί σε διήγημα του Έλμορ Λέοναρντ, στο 3:10 To Yuma συναντά δύο από τους πιο ταλαντούχους σύγχρονους ηθοποιούς, τον βραβευμένο με Όσκαρ Ράσελ Κρόου και τον επίσης βραβευμένο με Όσκαρ χαμαιλέοντα Κρίστιαν Μπέιλ, σε δύο εκ διαμέτρου αντίθετους ρόλους: αυτόν του φημισμένου παράνομου villain και αυτόν του τίμιου κτηνοτρόφου ο οποίος προσφέρεται εκούσια να τον παραδώσει στη δικαιοσύνη. Μια ξεκάθαρη παραβολή πάνω στο καλό και το κακό, που μας διακτινίζει νοητά στην πραγματικότητα του μυθικού Φαρ Ουέστ, μέσα από σκηνές με σαλούν, προχειροφτιαγμένες πόλεις και διαπλεκόμενες ιστορίες που σχετίζονται με την κατασκευή του διηπειρωτικού σιδηροδρόμου. 

Βασισμένο Στο Διήγημα Του ΕΛΜΟΡ ΛΕΟΝΑΡΝΤ

Γουέστερν παραγωγής: ΗΠΑ

Σκηνοθεσία: Τζέημς Μάνγκολντ

Πρωταγωνιστούν: Ράσελ Κρόου , Κρίστιαν Μπέιλ , Μπεν Φόστερ , Πήτερ Φόντα , Γκρέτσεν Μολ, Ντάλας Ρόμπερτς

Παραγωγή: Κάθι Κόνραντ

Μουσική: Μάρκο Μπελτράμι

Σενάριο: Χάλστεντ Γουέλς Και Μάικλ Μπραντ & Ντέρεκ Χάας

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v