Νέες και ωραίες ρομαντικές κομεντί

Ξεχωρίσαμε τις καλύτερες ρομαντικές κομεντί που κυκλοφόρησαν τα τελευταία χρόνια και με περηφάνια σου τις παρουσιάζουμε. Πάρε χαρτομάντιλα και πάτα Play.
Νέες και ωραίες ρομαντικές κομεντί
Όταν ακούς τον όρο ρομαντική κομεντί ασυναίσθητα το μυαλό σου πάει σε δακρύβρεχτα ταινιάκια με προβληματικούς χαρακτήρες κι ένα σενάριο γεμάτο κλισέ και αναμενόμενα happy endings. Ωστόσο δεν έχουν έτσι τα πράγματα. Κάποιες φορές βέβαια έχουν, αλλά δεν είμαστε εδώ για να κράξουμε, αλλά για να παρουσιάσουμε κάποιες από τις νέες και ωραίες ρομαντικές κομεντί που κυκλοφόρησαν στην πρόσφατη φιλμογραφία. Προμηθεύσου λοιπόν τα απαραίτητα χαρτομάντιλα, διάλεξε το πιο αναπαυτικό σημείο του καναπέ και πάτα play.

Palm Springs του Μαξ Μπαρμπάκοου (2020)



Ένα από τα πιο feelgood ταινιάκια που είδαμε τα τελευταία χρόνια, το Palm Springs περιγράφει την ιστορία δύο καλεσμένων σε γάμο που ζουν την ίδια μέρα ξανά και ξανά. Φαντάσου τη Μέρα της Μαρμότας προσαρμοσμένη στο σήμερα με αρκούντως απολαυστικές ερμηνείες από τον Άντι Σάντμπεργκ που λατρέψαμε στο Brooklyn Nine Nine, την Κριστίν Μιλιότι και την λατρεία που ακούει στο όνομα Τζ Κ. Σίμονς. Φρέσκο ανεπιτήδευτο με σπαρταριστούς διαλόγους κι υπέροχη φωτογραφία το Palm Springs βλέπεται μονορούφι και χαρίζει αφειδώς χαμόγελα σε όσους πιστεύουν ότι δεν θα πάψουν ποτέ να βγαίνουν καλαίσθητες ρομαντικές κομεντί.

Happiest season της Κλία Ντουβάλ (2020)



Η Abby (Κίρστεν Στιούαρτ) είναι τόσο ερωτευμένη με την κοπέλα της Harper (Μακένζι Ντέιβις), που σχεδιάζει να της κάνει πρόταση γάμου στο οικογενειακό χριστουγεννιάτικο δείπνο. Ωστόσο μόλις γνωρίσει την οικογένεια της αγαπημένης της, συνειδητοποιεί ότι η Harper δεν έχει αναφέρει στους συντηρητικούς γονείς της ότι είναι ομοφυλόφιλη. Θέλει πολλά κότσια να φτιάξεις μια γκέι χριστουγεννιάτικη ταινία με πρωταγωνίστριες δύο γυναίκες, ακόμη κι αν πρόκειται για το 2020 δυστυχώς. Η Κλία Ντυβάλ κερδίζει το στοίχημα και παρότι το βασικό στόρι της δεν κερδίζει δάφνες πρωτοτυπίας, οι εξαιρετικές ερμηνείες η ανάλαφρη σκηνοθεσία και το μπόλικο feelgood αίσθημα που έχει ποτίσει την ταινία σε αποζημιώνουν και με το παραπάνω.

Isn’t it Romantic του Τοντ Στράους (2019)



Η Natalie (Ρέμπελ Γουίλσον) σιχαίνεται τις ρομαντικές κομεντί, καθώς αυτές οι ταινίες παρουσιάζουν λάθος πρότυπα, ενώ ταυτόχρονα ενθαρρύνουν μία ψεύτικη φαντασίωση της γυναίκας. Όταν όμως η Natalie βρεθεί παγιδευμένη μέσα σε μια παράλληλη παστέλ και γεμάτη ρομαντισμό διάσταση, θα χρειαστεί να μεταμορφωθεί στην ηρωίδα που μισεί!

Καταπατώντας όλα τα κλισέ που παίζουν στις ρομαντικές κομεντί το Isn’t it Romantic είναι μια εξαιρετική και φρέσκια ματιά στο καταπονημένο είδος χάρη στο ανεπιτήδευτο χιούμορ, στις φρέσκιες ερμηνείες, στο μιούζικαλ άρωμα που φορά,και, κυρίως, στο ότι στέλνει τους body shamers από εκεί που ήρθανε, γιατί δεν τους χρειάζεται άλλωστε και κανείς πια.

Ίσως για πάντα (2019)



Όλοι έλεγαν ότι η Σάσα και ο Μάρκους θα κατέληγαν μαζί. Όλοι, εκτός απ' τους ίδιους. Όταν ξανασμίγουν μετά από 15 χρόνια, αρχίζουν να σκέφτονται ότι... ίσως και να γίνει. Απολαυστικό και καλογραμμένο ταινιάκι που πιάνει άμεσα το νόημα μιας καλής ρομαντικής κομεντί που δεν είναι άλλο από το ότι περνάς καλύτερα, αν ξέρεις πως μια τέτοια ιστορία θα μπορούσε να συμβεί και στην πραγματικότητα. 

Δεν ακολουθεί την πεπατημένη και πολύ καλά κάνει, επενδύοντας στον ρεαλισμό και τις έξυπνες σεναριακές ανατροπές, την ώρα που το Love story εξελίσσεται μακριά από κλισέ και χωρίς να σε κουράζει καθόλου.

To All the boys: Always and Forever του Μάικλ Φιμονιάρι (2021)



Από Best seller των New York Times το All the Boys I’ve loved before έγινε κινηματογραφική τριλογία, στην οποία προφανώς μπλέχτηκε το Netflix το οποίο δεν αφήνει τέτοιες ευκαιρίες ανεκμετάλλευτες. Αυτή τη φορά, στην τρίτη ταινία ακολουθούμε την πρωταγωνίστρια Lara Jean, στην τελευταία τάξη του λυκείου αλλά και έπειτα από αυτήν, παρακολουθώντας στενά την μετάβαση της από το σχολείο στο πανεπιστήμιο, όποτε θα δοκιμαστεί κι η σχέση της με τον Peter.

Πατώντας στην επιτυχημένη συνταγή των δύο πρώτων ταινιών και στην έξυπνη σεναριακή αφήγηση η ταινία σίγουρα κερδίζει τις εντυπώσεις χάρη κυρίως στη φορτσάτη ερμηνεία της πρωταγωνίστριας, Λάρα Κόντορ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v