Σειρές και ταινίες για να λιώσεις το Πάσχα στο Netflix

Αφού δεν θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό, μπορούμε κάλλιστα να κάνουμε Πάσχα στο σαλόνι, παρέα με τις καλύτερες σειρές και ταινίες που παίζουν στο Netflix.
Σειρές και ταινίες για να λιώσεις το Πάσχα στο Netflix
Όπως πέρυσι έτσι και φέτος αποχαιρετίσαμε δυστυχώς τα σχέδια που κάναμε για Πάσχα στο χωριό. Ωστόσο δεν θα το βάλουμε κάτω και θα προσπαθήσουμε να περάσουμε όσο καλύτερα γίνεται, τηρουμένων πάντα των αναλογιών και δεδομένων των συνθηκών, περιμένοντας στωικά να περάσουν οι μέρες μέχρι τις 3 Μαΐου που θα ανοίξει η εστίαση να πάμε σαν άνθρωποι να προσκυνήσουμε στα μπαρ.

Μέχρι τότε θα έχουμε κάποιες μέρες στη διάθεσή μας να ξεκουραστούμε αφού μεταφέρθηκε κι η υποχρεωτική αργία της Πρωτομαγιάς την Τρίτη του Πάσχα. Ευκαιρία λοιπόν να λιώσεις λίγο και σε σειρές και ταινιάκια του Netflix που αξίζει να δεις!

Το Ερπετό (2021, 1 σεζόν)



Tη δεκαετία του 1970 ο αδίστακτος δολοφόνος Σαρλ Σομπράζ βάζει στο στόχαστρό του τουρίστες εναλλακτικού τουρισμού στην Νότια Ασία. Βασισμένο στα αληθινά γεγονότα της ζωής του διαβόητου απατεώνα, κακοποιού και δολοφόνου, που κυκλοφορούσε με το παρατσούκλι Bikini Killer και Ερπετό η σειρά του Netflix είναι ένα πολύ τίμιο action thriller με δυνατές ερμηνείες που ξεχωρίζουν (ειδικά του πρωταγωνιστή Tahar Rahim) πιστή 70s αναπαράσταση, εξαιρετική σκηνοθεσία και τρομερό τέμπο, που βρίθει ανατροπών. Βάλτη στο watchlist και δεν θα χάσεις.

Zero (2021, 1 σεζόν)



Ένας ντροπαλός έφηβος με την υπερδύναμη να γίνεται αόρατος μάχεται για να υπερασπιστεί τη φτωχή γειτονιά του, παρόλο που θέλει να ξεφύγει για να κυνηγήσει τα όνειρά του. Ιταλική superhero σειρά με γρήγορο μοντάζ, βιντεοκλιπάδικη σκηνοθεσία και συμπαθητικό σενάριο που βλέπεται απνευστί κυρίως χάρη στην εξαιρετική ερμηνεία του πρωταγωνιστή Giuseppe Dave Seke.

The Good Place (2016-2020, 4 σεζόν)



O Michael Schur είναι ένας δημιουργός που άνετα μπορούμε να χαρακτηρίσουμε κωμική ιδιοφυία μιας και κρύβεται πίσω από τα Parks and Recreation, Brooklyn Nine Nine και το αγαπημένο του «παιδί» που ακούει στο όνομα The Good Place. Ο Schur φτιάχνει μια κωμωδία που καταπατά κάθε μυθοπλαστικό όριο και πολύ καλά κάνει, σερβίροντας μαθήματα ανατρεπτικής ηθικής όσο οι έννοιες του παράδεισου και της κόλασης εναλλάσσονται με πολυσύνθετο κι ανατρεπτικό τρόπο. Κατάμαυρο χιούμορ, τρομερή χημεία στο πρωταγωνιστικό δίδυμο της Κίρστεν Μπελ και του Τεντ Ντάνσον κι ένα ιδιοφυές σενάριο συνθέτουν τις τέσσερις σεζόν της σειράς.

Suits (2011-2019, 9 σεζόν)



Το Suits είναι η καλύτερη δικηγορική σειρά που έχει κυκλοφορήσει. Κι αυτό συμβαίνει γιατί έχει καλογραμμένους χαρακτήρες που τζογάρουν τις ζωές τους, ρισκάροντας να μείνουν ρέστοι και από λεφτά και από ανθρώπους. Κρατάνε θαμμένα μυστικά και ορκίζονται πίστη σε αυτούς που αποκαλούν οικογένεια. Υπό τους ήχους ενός ανατριχιαστικού soundtrack, που σε κάνει να θες να χορέψεις αφού σκουπίσεις λίγο δάκρυ πρώτα το Suits το βλέπουμε, για τους ήρωες τους, τα λασπόλουτρα, τις νομικές ορολογίες και τα δεδικασμένα, τα χακαρίσματα, την φωτογραφική μνήμη, τους νόμους τις διατάξεις, τους εισαγγελείς, το σαξόφωνο και τις χαμένες ηχογραφήσεις του πατέρα του Harvey, το Greenback Boogie opening song, τις ατάκες από το A Few Good Men και το Breakfast Club και προφανώς το bromance Mike και Harvey. Και όσο το βλέπεις, δεν θες να αφήσεις κανένα τσουτσέκι αμήνυτο!

Shadow and Bone (2021, 1 σεζόν)



Σκοτεινές δυνάμεις συνωμοτούν ενάντια στην ορφανή χαρτογράφο Αλίνα Στάρκοφ όταν εξαπολύει μια απερίγραπτη δύναμη που μπορεί να αλλάξει τη μοίρα του διαλυμένου κόσμου της. Σπαρταράει το Shadow and Bone, μιας και κυκλοφόρησε το τρίτο δεκαήμερο του Απρίλη κι ήδη έχει γίνει μεγάλος ντόρος γύρω από το όνομά του, αφού πρόκειται για το νέο στοίχημα της πλατφόρμας που επένδυσε πολλά χρήματα για να ολοκληρωθεί η εντυπωσιακή παραγωγή του. Βασισμένο σε βιβλίο, όπως το 95% και βάλε των σειρών επιστημονικής φαντασίας που βλέπουμε, αντλεί υλικό από την Best seller τριλογία του Leigh Bardugo κι ευελπιστεί να γίνει το Hunger Games της τηλεόρασης.

Ταινίες

Λαθρεπιβάτης



Ένα τριμελές πλήρωμα σε αποστολή στον Άρη έρχεται αντιμέτωπο με μια εξαιρετικά δύσκολη απόφαση, όταν ένας απροσδόκητος επιβάτης θέτει σε κίνδυνο τη ζωή όλων. Τίμια sci-fi ταινιούλα με ωραία ατμόσφαιρα κι έξυπνο σενάριο, τιμά τις ρίζες του είδους κρατώντας τον σε αγωνία καθ’ όλη τη διάρκεια της. Νευρώδεις ερμηνείες και αξιοπρεπέστατη σκηνοθεσία βάζουν τον Λαθρεπιβάτη ψηλά στη λίστα με τις ταινίες που αξίζει να τσεκάρεις.

Moxie (2021)



H θεότητα που ακούει στο όνομα Amy Poehler (Parks and Recreations) σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στο Moxie, που είναι μια από τις feelgood εκπλήξεις της πλατφόρμας.

Ένα σχολείο στην Αμερική δέχεται τα απανωτά χτυπήματα του Moxie, ενός φεμινιστικού fanzine που ήρθε για να καταδείξει την τοξικότητα, τον σεξισμό αλλά και τα πατριαρχικά μοντέλα που διαιωνίζονται μέσα από την εκπαίδευση και τη διδασκαλία. Ξεσηκώνει λοιπόν ένα girls power κύμα που συμπαρασύρει στερεότυπα και καθηγητές μέσα από ανεπιτήδευτο χιούμορ κι εφηβική τρέλα.

In the Name of the Father (1993)



Καλές οι νέες ταινίες, αλλά χρειαζόμαστε και μια κλασική επιλογή με τον Daniel Day Lewis να δίνει ρέστα στον πρωταγωνιστικό ρόλο του In the Name of The Father του Jim Sheridan. Υποδυόμενος τον Gerry Conlon ο Lewis δίνει μια σπαρακτική ερμηνεία στην κινηματογραφική μεταφορά της ιστορίας του που περιγράφει τα γεγονότα της άδικης σύλληψής του για ένα βομβιστικό περιστατικό, στο οποίο εμπλεκόταν ο IRA, και τη δεκαπενταετή προσπάθειά του να αποδείξει την αθωότητά του.

Δικαστικό δράμα που σου κόβει τα ήπατα με ηλεκτρισμένη σκηνοθεσία και άκρως ρεαλιστική περιγραφή των γεγονότων που στιγμάτισαν μια εποχή και μια ολόκληρη γενιά.

Έρωτας και Τέρατα (2021)



Επτά χρόνια μετά την Αποκάλυψη τεράτων, ολόκληρη η ανθρωπότητα είναι αναγκασμένη να ζει σε υπόγεια καταφύγια. Όταν ο Τζόελ Ντόσον (Dylan O’ Brien ) επανασυνδέεται μέσω ραδιοφωνικής συχνότητας με το κορίτσι του από το λύκειο, την Έιμι, η οποία ζει στην ακτή, 130 χιλιόμετρα μακριά, αρχίζει να την ερωτεύεται ξανά. Ο Τζόελ συνειδητοποιεί ότι δεν του έχει μείνει πλέον τίποτα στον υπόγειο κόσμο και, παρά όλους τους κινδύνους, αποφασίζει να πάει να βρει τον αληθινό έρωτα.

Περιπέτεια που από τη μία κοιτά τον Ιντιάνα Τζόουνς κι από την άλλη το Jumanji, ενώ βάζει μπόλικο χιούμορ στο action-ιλίκι της, επενδύοντας στην σκερτσόζα ερμηνεία του O’ Brien που παίρνει από το χέρι και τους υπόλοιπους πρωταγωνιστές. Η δουλειά στα εφέ είναι καταπληκτική, ενώ δεν βαριέσαι λεπτό όσο τη βλέπεις μιας και είναι αρκούντως αγχολυτική κι ευχάριστη.

H Σαραντάχρονη έκδοση (2020)



Η "Σαραντάχρονη Έκδοση" αφηγείται την ιστορία μιας άτυχης Νεοϋορκέζας συγγραφέα θεατρικών έργων, η οποία αποφασίζει ότι ο μόνος τρόπος να σώσει την καλλιτεχνική της φωνή είναι να γίνει ράπερ... στην ηλικία των 40. Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες του περσινού Sundance, η Σαραντάχρονη Έκδοση είναι ένα indie διαμαντάκι που μας αποκαλύπτει περίτρανα το ταλέντο της Rhanda Black που γράφει, σκηνοθετεί αλλά και πρωταγωνιστεί σε αυτό το υπέροχο ασπρόμαυρο ταινιάκι που σε κάνει να δεις τη ζωή αλλιώς, στέλνοντας στο διάολο στερεότυπα και ηλικιακές κοινωνικές συμβάσεις.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v