True Crime ντοκιμαντέρ για να λιώσεις στο Netflix

Δεν υπάρχει τίποτα πιο κολληματικό από τα true crime ντοκιμαντέρ του Netflix που μαζέψαμε και σου παρουσιάζουμε σε αυτή τη λίστα.
True Crime ντοκιμαντέρ για να λιώσεις στο Netflix
Καλές οι σειρές του Netflix δεν λέμε. Καλές και κάποιες ταινίες που βγαίνουν στην πλατφόρμα, δίνοντας περισσότερες επιλογές από ό,τι παλαιότερα στο συγκεκριμένο section. Πολύ συμπαθητικά και τα ντοκιμαντέρ που έχει στις επιλογές του μιας κι αφηγούνται συγκλονιστικές ιστορίες τις περισσότερες φορές. Σαν τα true crime όμως , δεν έχει!

https://www.in2life.gr/everyday/tv/article/1008813/5-ntokimanter-toy-netflix-poy-ta-lene-exo-apo-ta-dontia.html

Είναι δίχως άλλο τρομερά κολληματικά κι εθιστικά, όσο ξετυλίγουν στην οθόνη μας τις ιστορίες πίσω από αληθινά εγκλήματα που έκαναν τους υπευθύνους ειδήσεων σε όλο τον κόσμο να βαράνε τρελές υπερωρίες. Ετοιμάσαμε μια λίστα λοιπόν με τα καλύτερα εξ αυτών, ζητώντας προκαταβολικά συγγνώμη για τον εθισμό σου.

Making A Murderer (2015-2018, 2 σεζόν)



Η ιστορία του Steve Avery θα μπορούσε να γίνει κάλλιστα μια ταινία από αυτές που ωρύεσαι για το τραβηγμένο από τα μαλλιά σενάριο, που αποκλείεται να συνέβαινε στην πραγματικότητα. Το 1985 ο Steve Avery καταδικάστηκε για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε ποτέ και πέρασε 18 χρόνια στη φυλακή για το βιασμό μιας κοπέλας στην Αμερική. Η τεχνολογία του DNA τον αθώωσε το 2003 με τον ίδιο να ζητά ένα τεράστιο ποσό αποζημίωσης για τα χρόνια που βρέθηκε έγκλειστος. 2 χρόνια αργότερα συλλαμβάνεται για το φόνο μιας κοπέλας με ελλιπή στοιχεία.

Ο Avery είναι κλασική περίπτωση redneck Αμερικάνου μεροκαματιάρη με εξαιρετικά χαμηλή μόρφωση και ελαφρά μειωμένη αντίληψη. Με λίγα λόγια ο τέλειος αποδιοπομπαίος τράγος, στον οποίο η κακοδιαχείριση της αστυνομίας και των δικαστικών λειτουργών τού φόρτωσε ένα έγκλημα που δεν έκανε και τον φυλάκισε ξανά παρά τις σοβαρές αμφιβολίες που εγείρονται από τα στοιχεία που παρουσίασε η ομάδα υπεράσπισης του.

Το ντοκιμαντέρ των Λόρα Ρικιάρντι και Μόιρα Ντέμος δεν σου αφήνει άλλη επιλογή από το να μαζεύεις τα σαγόνια σου από το πάτωμα, όσο παρακολουθείς οργισμένος ότι το περιβόητο σύστημα αστυνομίας/ προστασίας του πολίτη/δικαιοσύνης κάποιες φορές αντί να σε προστατεύει σε τιμωρεί επειδή θέλεις να διαφοροποιηθείς από όσα έχει προαποφασίσει.

Killer Inside: The Mind of Aaron Hernandez (2020, 1 σεζόν)

 

Ο Aaron Hernandez ήταν ένας από τους πιο ταλαντούχους αθλητές του αμερικανικού ποδοσφαίρου. Είχε σκοράρει μάλιστα στο Superbowl με τη φανέλα των New England Patriots (το αντίστοιχο του να σκοράρει ο Μέσι στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Μπαρτσελόνα) κι όπως είναι φυσιολογικό είχε υπογράψει πολυετές συμβόλαιο δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων. Όταν λοιπόν στις 18 Ιουνίου 2013 ο Όστιν Λόιντ βρέθηκε δολοφονημένος κι οι αρχές συνέλαβαν τον Hernandez, τα αμερικανικά media έζησαν πάλι τις μέρες του O.J Simpson.

Το ντοκιμαντέρ του Geno McDermott για το Netflix είναι συγκλονιστικό μιας και υφαίνει τον ιστό γύρω από τη ζωή του αθλητή αποκαλύπτοντας όλα όσα βίωσε στη ζωή του, με αποτέλεσμα να διαμορφώσει μια προβληματική προσωπικότητα. Η ομοφοβία του πατέρα του, οι επαφές του με εμπόρους ναρκωτικών και τα φώτα της δημοσιότητας όλα πάνω του, στο πλέον «ανδροπρεπές» άθλημα, παρουσιάζονται στον αναγνώστη με τρόπο αποκαθηλωτικό για τον λαμπερό κόσμο των σπορ, ξεσκεπάζοντας όχι μόνο μια δολοφονία, αλλά ένα ολόκληρο κοινωνικό σύστημα που νοσεί.

Death on the Staircase (2014-2018, 1 σεζόν)



Το 2001 η Kathleen Peterson βρίσκεται νεκρή στις σκάλες του σπιτιού της. Ο γνωστός συγγραφέας και σύζυγος της Michael Peterson ειδοποιεί την αστυνομία τηλεφωνικά λέγοντας ότι έπεσε από τις σκάλες. Η εισαγγελία ωστόσο έχει άλλη γνώμη κατηγορώντας τον για κακοποίηση. Ο Jean-Xavier de Lestrade αποφασίζει να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ παρακολουθώντας όλα τα γεγονότα γύρω από τη δίκη κρατώντας αξιοθαύμαστη αντικειμενικότητα και τρομερό ρυθμό όσο αποκαλύπτεται μια σειρά απονενοημένων περιστατικών για τη ζωή του πρωταγωνιστή, που σε κάνει να μην πιστεύεις στα μάτια σου.

Από τις πρώτες προσπάθειες του είδους, σίγουρα το Death on the Staircase είναι το αστυνομικό μυθιστόρημα που αν έγραφε ο Peterson θα γινόταν ο Άρθουρ Κόναν Ντόιλ της γενιάς του. Αντ’ αυτού το έζησε.

Evil Genius (2018, 1 σεζόν)



H πιο αλλόκοτη ληστεία στα αμερικανικά τηλεοπτικά χρονικά γίνεται ένα ντοκιμαντέρ που βλέπεται απνευστί. Ο Terry Borzilieri προσπαθεί να εξιχνιάσει για ποιο λόγο ο Brian Wells λήστεψε μια τράπεζα έχοντας έναν εκρηκτικό μηχανισμό γύρω από τον λαιμό του. Δυστυχώς εξερράγη μπροστά στα μάτια της αστυνομίας κατά τη διάρκεια της σύλληψής του, ωστόσο λίγο πριν είχε προλάβει να ισχυριστεί ότι δεν είχε τοποθετήσει ο ίδιος τη βόμβα πάνω του.

Κάπως έτσι ξετυλίγεται μπροστά μας η ιστορία της Marjorie Diehl-Armstrong αλλά και των συνεργατών της που έστησαν ένα παιχνίδι θησαυρού, το οποίο ξεπερνά τα όρια της διαστροφής των πιο εμπνευσμένων αστυνομικών θρίλερ που έχεις δει και δεν έχεις άλλη επιλογή από το να παρακολουθήσεις κολλημένος στην καρέκλα σου.

Abducted in Plain Sight (2017)



Αν διαβάσεις τη βασική ιστορία του Abducted in Plain Sight κι όσα διαδραματίστηκαν στην πραγματικότητα θα είσαι σίγουρος πως πρόκειται για ένα θεοπάλαβο σενάριο του Ed Wood (ο χειρότερος σκηνοθέτης όλων των εποχών) που ευτυχώς δεν κατάφερε να κάνει ταινία. Μιλάμε για την ιστορία μιας οικογένειας Μορμόνων με σεξουαλικές αποκλίσεις που θα έκαναν τον Φρόυντ να αλλάξει επάγγελμα, οι οποίοι εμπιστεύονται το κοριτσάκι τους σε έναν καταδικασμένο παιδόφιλο, ο οποίος το απαγάγει δύο φορές για να ζήσουν μαζί τον έρωτα τους, υποδυόμενος σε εκείνο ότι τους κρατούν αιχμάλωτοι εξωγήινοι.

Τα συναισθήματα σου όσο παρακολουθείς το ντοκιμαντέρ εναλλάσσονται από οργή και θυμό σε απόγνωση με αφορμή όσα εκτυλίσσονται σε μια «φυσιολογική» αμερικανική οικογένεια της διπλανής πόρτας.

Don’t F**k with Cats (2019, 1 σεζόν)



Ένα βίντεο κακοποίησης μιας γατούλας, εμφανίζεται στο ίντερνετ προκαλώντας την οργή μιας ομάδας φιλόζωων που βάζουν σκοπό της ζωής τους να βρουν ποιος κρύβεται πίσω από την απεχθή αυτή πράξη. Φαντάζει μια απλοϊκή εισαγωγή για το ντοκιμαντέρ του Mark Lewis που δεν θα είναι αρκετή για να σου κρατήσει το ενδιαφέρον, ωστόσο από τα πρώτα λεπτά παρακολούθησης αντιλαμβάνεσαι ότι το Don’t F**k with Cats δεν μοιάζει με τίποτα άλλο από όσα είχες δει προηγουμένως.

Βλέπεις να ξετυλίγει μπροστά σου τις απεριόριστες δυνατότητες του διαδικτύου, που μπορούν να σε κάνουν να βρεις μέχρι κι έναν δολοφόνο που κυκλοφορούσε ανενόχλητος ανάμεσα μας. Βάλ’το άμεσα στη watchlist.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v