Σούπερ ντοκιμαντέρ για να μάθεις Ιστορία

Αν θες να μάθεις περισσότερα για την παγκόσμια ιστορία, έχουμε μερικά ντοκιμαντέρ να σου προτείνουμε...
Σούπερ ντοκιμαντέρ για να μάθεις Ιστορία
Ας δούμε και κάτι ενημερωτικό

Το ξέρουμε, υπάρχει το κλισέ για τα ντοκιμαντέρ, ότι είναι βαρετά. Και εμείς θα σε ρωτήσουμε, «Έχεις δει τι θαύματα κάνει ο κόσμος με τα ντοκιμαντέρ τελευταία;» Τα ψηφιακά μέσα αλλά και οι πολλές πλατφόρμες streaming πλέον έχουν κάνει πιο εύκολο από ποτέ για τους ντοκιμαντερίστες να μεταδώσουν τις ιστορίες που θέλουν, με αποτέλεσμα να υπάρχει ένας υπέροχος πλουραλισμός φωνών – και πραγμάτων να μάθεις.

Α, και μπόνους: Είναι όλα στο Netflix.

13th

Από την βραβευμένη σκηνοθέτη Έιβα ντε Βουρνέι, ένα σοκαριστικό ντοκιμαντέρ για το πώς η σκλαβιά δεν σταμάτησε ποτέ να είναι κομμάτι της αμερικανικής κοινωνίας. Ο τίτλος του ντοκιμαντέρ προέρχεται από την 13η αναθεώρηση του Αμερικανικού Συντάγματος, η οποία καθιστούσε την δουλεία παράνομη. Με ποιους τρόπους όμως οι ζωές των Αφροαμερικανών ελέγχονται ακόμα και σήμερα;

Hiroshima: The Real History

Η εξιστόρηση των γεγονότων πριν τον βομβαρδισμό της Χιροσίμα, μέσα από αναλυτικές πηγές, και μια πολύ σκληρή ματιά στο γεγονός που άλλαξε ίσως την πορεία της ανθρωπότητας.

Secrets of Great British Castles

Και κάτι για να μαθαίνεις χαλαρώνοντας. Ο ιστορικός Νταν Τζόουνς σου κάνει μια ξενάγηση σε έξι πολύ σημαντικά κάστρα, όπως το Γουόργουικ και τον Πύργο του Λονδίνου. Πανέμορφα σκηνικά, βρετανική Ιστορία και αρκετές πιπεράτες λεπτομέρειες—για κάστρα μιλάμε, άλλωστε.

The Story of God with Morgan Freeman

Σειρά έχουμε εδώ, με τρεις σεζόν κιόλας, και τον πάντα υπέροχο Μόργκαν Φρίμαν να αναλύει την θρησκευτική κουλτούρα διάφορων πλευρών του πλανήτη, σε κάθε πιθανή εποχή. Αν η Ιστορία και η Θρησκειολογία είναι κάτι που σε ενδιαφέρει, βρήκες τον επόμενό σου μαραθώνιο.

The Cuba Libre Story

Μια συγκλονιστική σειρά, με υλικό που δεν είχε προβληθεί μέχρι τώρα, που λίγο-πολύ σου εξηγεί τι συμβαίνει στην Κούβα, γιατί συμβαίνει στην Κούβα και γιατί θα ήταν καλό να το γνωρίζεις.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v