6 σούπερ ντοκιμαντέρ να δεις στο Netflix

Το Netflix έχει ξεκινήσει μια μικρή επανάσταση στον χώρο του ντοκιμαντέρ, με καθηλωτικές παραγωγές. Και σου προτείνουμε να δεις αυτές.
6 σούπερ ντοκιμαντέρ να δεις στο Netflix
Τα ντοκιμαντέρ του Netflix συνήθως προκαλούν ντόρο. Η πλατφόρμα δεν ντρέπεται να ερευνήσει ιδιαίτερα παράξενες πλευρές της ζωής, ή να εξιχνιάσει στυγερά εγκλήματα που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη. Από την άλλη, υπάρχουν και οι σειρές ντοκιμαντέρ που σου μαθαίνουν σούπερ διασκεδαστικά πράγματα για την Βιολογία, την Φυσική και την διατροφή. Μερικά από αυτά μαζέψαμε και σου προτείνουμε.

Bill Nye Saves the World

Με τρεις υπέροχες σεζόν, ο λατρεμένος Μπιλ Νάι εξηγεί με όσο πιο απλό τρόπο μπορεί... τα πάντα, από την κλιματική αλλαγή μέχρι τις δίαιτες-αστραπή και το σεξ. Η σειρά θα σε γεμίσει με νέες πληροφορίες, αλλά θα σε κάνει να γελάσεις και με την καρδιά σου.

Tiger King

Όλοι έχουν τρελαθεί αυτές τις μέρες με αυτό το ντοκιμαντέρ για μια από τις πιο περίεργες ομάδες ανθρώπων της Αμερικής—αυτούς που εκτρέφουν και πουλάνε τίγρεις. Η ιστορία περιλαμβάνει φόνο, εκβιασμούς και απίστευτα κακούς ανθρώπους να κάνουν εξωφρενικά πράγματα. Δηλαδή, είναι ό,τι πρέπει για ένα βράδυ καραντίνας.

Take your pills

Μια πολύ σκληρή ματιά στην επιδημία εθισμένων σε φάρμακα όπως το Adderall στην Αμερική, αλλά περισσότερο από αυτό, ένα ιδιαίτερα οργισμένο σχόλιο πάνω στο πώς ο καπιταλισμός μας έχει κάνει να αδιαφορούμε για την υγεία μας για να πετύχουμε αυτό το «κάτι παραπάνω» που φαίνεται να ζητούν όλοι από εμάς.

The White Helmets

Με το Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ 2017 ανά χείρας, αυτό το μόλις σαρανάλεπτο φιλμ για διασώστες στην Συρία θα σε στοιχειώσει για αρκετές μέρες. Και ίσως θα σε κάνει να σκεφτείς πολλά πράγματα δεύτερη φορά.

Jim & Andy: The Great Beyond

Το γεγονός ότι ο Τζιμ Κάρεϊ είναι ένας από τους πιο χαρισματικούς ηθοποιούς της γενιάς του, το γνωρίζαμε ήδη από τα 90s, με τους ρόλους του στο Truman Show και στο Man on the moon, όπου υποδύθηκε τον ανυπόφορο (κατά πολλούς) κωμικό Άντι Κάουφμαν. Αυτό το ντοκιμαντέρ από τα γυρίσματα της ταινίας, κατά τα οποία ο Κάρεϊ δεν βγήκε στιγμή από τον ρόλο, προκαλώντας χάος στην παραγωγή, είναι μια πολύ ιδιαίτερη ματιά σε έναν αγαπημένο κωμικό, αλλά και στην τέχνη της υποκριτικής.

Our Planet

Ένα εκπληκτικό ντοκιμαντέρ για την άγρια φύση, αλλά και για το πώς η ανθρώπινη δραστηριότητα καταστρέφει τους ωκεανούς και τα δάση μας και ό,τι ζει μέσα τους. Πανέμορφες, αλλά και θλιβερές εικόνες, και πολλά, πολλά χαριτωμένα πλάσματα, με την ζεστή φωνή του Ντέιβιντ Άτενμπόρο (BBC’s Planet Earth).
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v