5 σούπερ σειρές με μυστήριο και σασπένς

Ξέρεις ποιες λέμε. Εκείνες τις σειρές τις «βρες τον δολοφόνο», που σε βάζουν να μαντεύεις μέχρι το τέλος, κι έτσι περνάς άνετα 2-3 βράδια καραντίνας.
5 σούπερ σειρές με μυστήριο και σασπένς
Ωραία η κουλτούρα, δε λέμε, καλές και οι ρομαντικές κομεντί, μερικές φορές όμως το μόνο που θέλεις είναι ένα παλιό καλό whodunit που λένε και οι φίλοι μας οι Βρετανοί –μια ιστορία που σε βάζει να μαντεύεις, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο επεισόδιο ποιος μπορεί να είναι ο φονιάς/ ο εγκληματίας/ ο ένοχος τέλος πάντων. Πέντε τέτοιες σου μαζέψαμε, άνετα σου βγάζουν κανα-δυο εβδομάδες καραντίνας ακόμα.

Broadchurch

Σαφώς μια από τις καλύτερες σειρές που έβγαλε ποτέ το BBC, έχει κατ’ αρχάς το εκπληκτικό δίδυμο πρωταγωνιστών Olivia Colman (Οσκαρούχα βασίλισσα της ευνοούμενης του Λάνθιμου) David Tennant (που αν δεν τον έχεις δει στο Good Omens, δεν έχεις δει στη ζωή σου τίποτα). Έχει, επίσης, τρεις σαιζόν, με τρεις διαφορετικές ιστορίες: Στην πρώτη, δολοφονείται ένα παιδί και ψάχνουμε τον ένοχο, στην δεύτερη τον έχουμε βρει και παρακολουθούμε την εξέλιξη της δίκης του, και στην τρίτη ερευνάμε έναν βιασμό. Όλα αυτά με φόντο μια μικρή επαρχιακή πόλη βουτηγμένη στα μυστικά και τα ψέματα, χτισμένη πάνω στα φαντασμαγορικά βράχια της Κορνουάλης.



The Sinner

Μια πρωτότυπη παραλλαγή του whodunit (ποιος το έκανε) είναι το whydunit: Ξέρουμε ποιος το έκανε (το έγκλημα) αυτό που προσπαθούμε να βρούμε είναι γιατί το έκανε. Δύο διαφορετικές σαιζόν, δύο διαφορετικές ιστορίες στην καθεμία, με έναν εξαιρετικό Bill Pullman στον πρωταγωνιστικό ρόλο του ντετέκτιβ και στις δύο, και μια απίστευτη Jessica Biel στο ρόλο της εγκληματία με αμνησία και μετατραυματικό στρες στην πρώτη σαιζόν.



The Stranger

Μια μυστηριώδης γυναίκα εμφανίζεται από το πουθενά και αποκαλύπτει σε έναν ευτυχισμένο οικογενειάρχη πως κάποια στιγμή η γυναίκα του είχε πει ψέματα πως ήταν έγκυος. Σιγά το τρομερό, θα σκεφτείς, και με το δίκιο σου, από εκεί όμως αρχίζει και ξετυλίγεται αργά ένα τεράστιο κουβάρι ψεμάτων, μυστικών και χαρακτήρων που δεν είναι αυτοί που λένε ότι είναι –μέχρι η αλήθεια να αποκαλυφθεί στο μεγαλείο της, στο όγδοο και τελευταίο επεισόδιο.



Safe

Ας το παραδεχτούμε, στην τέταρτη σειρά της λίστας μας φτάσαμε: Οι Βρετανοί ξέρουν πολύ καλά από σασπένς. Σε αυτήν εδώ την μίνι σειρά των οκτώ επεισοδίων, παραγωγής του Canal+, η δράση εκτυλίσσεται σε μια περιφραγμένη και «ασφαλή» (τέλεια η ειρωνεία του τίτλου) κοινότητα πλουσίων, όταν η έφηβη κόρη ενός από τους κατοίκους της εξαφανίζεται. Στην προσπάθειά του να τη βρει, ο πατέρας της απλώς πέφτει πάνω στο ένα μυστικό μετά το άλλο, και επιβεβαιώνει εκείνη την παλιά ρήση των X-Files που έλεγαν «μην εμπιστεύεσαι κανέναν».



Bitter Daisies

Ο ορίτζιναλ τίτλος είναι O Sabor das Margaridas, που σημαίνει «Η γεύση των μαργαριτών» κι αυτό δεν είναι το μόνο παράξενο σε αυτή τη σειρά. Είναι και η γλώσσα της, που στην αρχή μπορεί να σου φανούν ισπανικά, αλλά δεν είναι, και μετά πορτογαλικά, αλλά επίσης δεν είναι –είναι γαλικιανά. Αυτός που ψάχνουμε είναι ένας κατά συρροή δολοφόνος, και η μεγαλύτερη σύμμαχός μας στην αναζήτηση είναι μια απολαυστική, αν και κάπως ανορθόδοξη ντετέκτιβ η οποία μη μας πιέζεις, δεν θα πούμε τίποτα άλλο. Μόνο ότι πρόκειται για μίνι σειρά έξι 70λεπτων επεισοδίων που βλέπονται νεράκι.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v