Κορυφαίες σειρές για να κάνεις catch up

Αν δεν έχεις δει ακόμα αυτές τις απαραίτητες σειράρες, τώρα είναι η ώρα να ρίξεις το κάψιμο της ζωής σου.
Κορυφαίες σειρές για να κάνεις catch up
Επειδή μπορεί να έχεις δει ό,τι έχει βγει φέτος και πέρσι, και ίσως πρόπερσι. Επειδή τελείωσε πρόσφατα η αγαπημένη σου σειρά και δεν έχεις ιδέα με τι άλλο θα μπορούσες να καείς τόσο πολύ. Εναλλακτικά, επειδή έχεις αρκετό ελεύθερο χρόνο για να κάνεις μαραθώνιο μία νέα σειρά.

Μόνο που δεν θα σου προτείνουμε νέες σειρές εδώ. Θα σου προτείνουμε σειρές που θεωρούνται λίγο-πολύ πλέον κλασικές – η κάθε μία για τους δικούς της λόγους. Και αν δεν τις έχεις τσεκάρει μέχρι τώρα, θα σου δώσουμε μερικούς λόγους.

The Wire

Από πολλούς θεωρείται ακόμα η καλύτερη σειρά όλων των εποχών, και από τους υπόλοιπους έπεσε απλώς στην δεύτερη θέση όταν ανέλαβε τον θρόνο το Breaking Bad. Το The Wire ήταν ένα αληθινό αριστούργημα ρεαλισμού, με βαθιά πολιτικά μηνύματα και μεγάλες απαιτήσεις από το κοινό του. Ήταν αυτή η επιμονή της σειράς να μην είναι «εύκολη θέαση» που την έκανε να υπερβεί τους τότε κανόνες της τηλεόρασης.

The Sopranos

Δεύτερο κρούσμα από ΗΒΟ (και δεν θα είναι το τελευταίο), τον καλωδιακό γίγαντα που έχτισε το όνομά του φτιάχνοντας ιστορίες για οικογένειες, μέλη των οποίων θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε από εμάς. Και μετά αυτές τις ιστορίες τις τοποθετούσε σε εντελώς παράξενα σκηνικά, όπως εδώ που παρακολουθούμε την ζωή μιας οικογένειας μαφιόζων—με άψογο μαύρο χιούμορ. Το φινάλε της σειράς ακόμα συζητείται έντονα.

Buffy the vampire slayer

Σε κάθε γενιά, μία φόνισσα γεννιέται. Αυτή, μόνη της, θα αντιμετωπίσει τους βρυκόλακες και τις δυνάμεις του Σκότους. Όσο κλισέ κι αν ακούγεται οτιδήποτε έχει να κάνει με αυτή την σειρά, θα σου θυμίσουμε ότι πάνω-κάτω στην Μπάφι και στα μοτίβα αφήγησης που χάραξε βασίζεται η μισή τηλεόραση που παράγεται αυτή τη στιγμή. Επίσης θα σου πούμε ότι ποτέ ξανά μία σειρά δεν κατάφερε να απεικονίσει τόσο καλά την εφηβεία, με τόσο υπέροχα μεταφορικό τρόπο.

The Leftovers

Και πάμε για τρίτο χτύπημε από ΗΒΟ. Το The Leftovers είναι, πολύ απλά, μια τέλεια σειρά. Μερικές φορές μπορεί να γίνει μια πολύ δύσκολη σειρά, και έχει στιγμές που φοβάσαι ότι πάει να πάρει τον εαυτό της πολύ στα σοβαρά. Αλλά στο τέλος, όπως και στο τέλος της σειράς, νιώθεις καλύτερος άνθρωπος που το βίωσες όλο αυτό. Ειδικά αν σκεφτείς ότι είναι μια ιστορία για πρακτικά ολόκληρη την ανθρωπότητα να βιώνει μετατραυματικό στρες.

Desperate Housewives

Αναρωτιέσαι τι κάνει αυτή η σειρά εδώ. Ίσως, αν το πέτυχες ποτέ στην τηλεόραση, να το πέρασες για μια σαχλή σαπουνόπερα. Κι όμως, οι Νοικοκυρές είναι κάθε άλλο παρά σαχλές. Σαπουνόπερα, ναι, ξεκάθαρα. Αλλά ταυτόχρονα μια αποδόμηση του είδους, της αμερικάνικης ζωής, των μεσοαστικών ηθών και – πολλές φορές στις οχτώ σεζόν της – μια κατάμαυρη κωμωδία. Και, φυσικά, ερμηνείες που δεν ξεπερνιούνται. Δώσε άλλη μια ευκαιρία σε μια από τις καλύτερες κωμικές σειρές που έβγαλε η προ-προηγούμενη δεκαετία. (Αυτό το πρώτο προ- πέρασε ένα δευτερόλεπτο για να θυμηθούμε να το βάλουμε. Περνούν τα χρόνια, φίλοι...)
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v