Τέλειες σειρές που βασίστηκαν σε αληθινές ιστορίες

Συναρπαστικές ιστορίες, «σκοτεινή» ατμόσφαιρα, και απολαυστικές ερμηνείες σε τέσσερις σούπερ σειρές βασισμένες σε αληθινές ιστορίες.
Τέλειες σειρές που βασίστηκαν σε αληθινές ιστορίες
Unbelievable

To 2008, η 18χρονη Marie Adler καταγγέλλει στην αστυνομία ότι έπεσε θύμα βιασμού. Η αστυνομία την κατηγορεί για ψευδή κατάθεση, και την υποχρεώνει να υπογράψει ομολογία πως κατασκεύασε όλη την ιστορία. Μόνο που δύο χρόνια αργότερα, δύο ντετέκτιβ που ερευνούν δύο φαινομενικά άσχετες υποθέσεις βιασμών διαπιστώνουν ανησυχητικές ομοιότητες με εκείνη την ξεχασμένη πια υπόθεση… Εκπληκτικές ερμηνείες, που οδήγησαν τις πρωταγωνίστριες της σειράς ως τις χρυσές σφαίρες, και τέλεια ατμόσφαιρα σε μια σειρά οκτω ωριαίων επεισοδίων.



A very English scandal

Ο Τζέρεμι Θορπ ήταν ένας πολλά υποσχόμενος βρετανός πολιτικός που είδε την καριέρα του να καταστρέφεται όταν κατηγορήθηκε για την απόπειρα δολοφονίας του συντρόφου του. Το δικαστήριο τον αθώωσε, αλλά στη συνείδηση του κόσμου παρέμεινε για πάντα ένοχος. Δύο απολαυστικές ερμηνείες, του Hugh Grant ως πολιτικού και του Ben Whishaw (από τον λανθιμικό Αστακό) ως εραστή, ένα ευφυέστατο σενάριο και τρία ωριαία επεισόδια που βλέπονται σαν μεγάλη ταινία.



Escape at Dannemora

Βασισμένη σε ένα πραγματικό γεγονός που συνέβη το 2015 στις φυλακές Clinton της Νέας Υόρκης, αυτή η σειρά 7 επεισοδίων του Showtime αφηγείται την ιστορία μιας υπαλλήλου σωφρονιστικού ιδρύματος που εμπλέκεται ερωτικά με δύο κρατούμενους… και τους βοηθά να αποδράσουν. Πρωταγωνιστούν οι πάντα καταπληκτικοί Benicio Del Toro και Patricia Arquette, η οποία βραβεύτηκε και με Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία της.



When They See Us

Την υπόθεση που έμεινε γνωστή ως «οι πέντε του Σέντραλ Παρκ» αφηγείται αυτή η μίνι σειρά των τεσσάρων επεισοδίων. Πέντε έφηβοι από το Χάρλεμ κατηγορούνται και φυλακίζονται άδικα για βιασμό, σε μια πολύκροτη δίκη που έλαβε τεράστια δημοσιότητα στα ΜΜΕ τον Απρίλιο του 1989. Οι κατηγορίες εναντίον τους αποδείχτηκαν ψευδείς μόλις το 2014. Οι ερμηνείες των Jharrel Jerome, Asante Blackk, Jovan Adepo, Michael K. Williams, Logan Marshall-Green, Joshua Jackson, Blair Underwood, Vera Farmiga, John Leguizamo απέσπασαν πολλές υποψηφιότητες για βραβεία, με τον Jharrel Jerome να κερδίζει το Emmy ανδρικού ρόλου σε μίνι σειρά.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v