Καμπάνια ξεσκεπάζει δημοσίως ρατσιστικά trolls

Δείτε τον ευφάνταστο τρόπο που σκαρφίστηκε αντιρατσιστική οργάνωση για να ντροπιάζει όσους κάνουν ρατσιστικά σχόλια στο διαδίκτυο.
Καμπάνια ξεσκεπάζει δημοσίως ρατσιστικά trolls
Έναν πολύ πρωτότυπο τρόπο βρήκε οργάνωση δικαιωμάτων από την Βραζιλία για να εκθέτει δημόσια… αλλά με το γάντι όσους αφήνουν ρατσιστικά και προσβλητικά σχόλια στα social media.

Η ομάδα αφρο-βραζιλιάνων γυναικών Criola, στο πλαίσιο μιας καμπάνιας με τίτλο «Εικονικός ρατσισμός, πραγματικές συνέπειες», σκαρφίστηκε το εξής: Να βρίσκει ρατσιστικά σχόλεια στο Facebook ή το Twitter, να εντοπίζει μέσω εργαλείων Geolocation την περιοχή όπου διαμένει ή κινείται ο χρήστης που πόσταρε το καθένα, και να νοικιάζει χώρο σε μεγάλα διαφημιστικά billboards ή αφίσες σε αυτή τη γειτονιά, για να αναρτά τα τυπωμένα ρατσιστικά σχόλιά του.

Στις αφίσες, καλύπτονται το όνομα και η φωτογραφία του χρήστη, αλλά παραμένει φανερό το σχόλιο, έτσι ώστε αργά ή γρήγορα να το… βρει μπροστά του. «Αυτοί οι άνθρωποι που εξαπολύουν επιθέσεις μίσους νομίζουν ότι μπορούν να βρίσκονται στην άνεση των σπιτιών τους και να κάνουν ό, τι θέλουν στο διαδίκτυο. Δεν θα το επιτρέψουμε», αναφέρει εκπρόσωπος της καμπάνιας.

Η αφορμή για την δράση αυτή ήταν τα ρατσιστικά σχόλια και η διαπόμπευση μιας μαύρης παρουσιάστριας του δελτίου καιρού στη Βραζιλία το περασμένο καλοκαίρι. Οι υπεύθυνοι της οργάνωσης έχουν συλλέξει μέσα σε δύο μόλις εβδομάδες περί τα 6,7 εκατομμύρια tweets με ρατσιστικά σχόλια και εκφράσεις. Στην παραπάνω φωτογραφία, βλέπετε banner της καμπάνιας με το σχόλιο «Δεν θα ήσασταν τόσο βρόμικοι, αν κάνατε κανένα μπάνιο».

Πηγή: BBC
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v