Με ένα κλικ εξασφαλίζουμε το γεύμα ενός πρόσφυγα

Ο ΟΗΕ δημιουργεί πρωτοποριακή εφαρμογή για κινητά, που μας επιτρέπει να εξασφαλίσουμε το γεύμα ενός Σύριου πρόσφυγα στους καταυλισμούς της Ιορδανίας.
Με ένα κλικ εξασφαλίζουμε το γεύμα ενός πρόσφυγα
Έχετε μισό ευρώ; Μπορείτε να εξασφαλίσετε το γεύμα ενός Σύριου πρόσφυγα που ζει σε έναν καταυλισμό στην Ιορδανία.

Πώς; Με την πρωτοποριακή εφαρμογή «Μοιραστείτε το Γεύμα» του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος του ΟΗΕ, η οποία είναι διαθέσιμη για συσκευές iPhone και Android, και μας επιτρέπει να κάνουμε με ένα κλικ μια δωρεά της τάξης των 0,46€ (ή αν θέλουμε και μεγαλύτερη) για τους Σύριους της Ιορδανίας. Τα χρήματα κατευθύνονται άμεσα στα προγράμματα του ΟΗΕ για γεύματα σε προσφυγικούς καταυλισμούς.

Η εφαρμογή δημιουργήθηκε από μια νεοσύστατη εταιρεία στο Βερολίνο, και θεωρείται η πρώτη στο είδος της.

Η εξάλειψη της πείνας και η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στους προσφυγικούς καταυλισμούς καθώς και στις συριακές κοινότητες στο Λίβανο και την Ιορδανία θεωρούνται από τον ΟΗΕ εξαιρετικής σημασίας, για να ενθαρρύνουν τους Σύριους να μείνουν εκεί, αντί να ρισκάρουν τις ζωές τους σε ένα επικίνδυνο ταξίδι προς την Ευρώπη.

Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ, το οποίο χρειάζεται 26 εκατομμύρια δολάρια (24,1 εκατομμύρια ευρώ) την εβδομάδα για να ταΐσει τα 4 εκατομμύρια προσφύγων στις χώρες που γειτνιάζουν με τη Συρία, αναγκάστηκε να ελαττώσει τις μερίδες φαγητού που προσέφερε, ώστε να σιτίζει 1,3 εκατομμύρια άτομα, λόγω περιορισμένων πόρων το 2014.



Κατεβάστε την εφαρμογή για iPhone από εδώ
Και για Android από εδώ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v