Όταν χριστιανοί και μουσουλμάνοι προσευχήθηκαν μαζί

Δείτε την συγκινητική στιγμή που χριστιανοί και μουσουλμάνοι προσευχήθηκαν μαζί στη Λέσβο για τους νεκρούς πρόσφυγες του Αιγαίου.
Όταν χριστιανοί και μουσουλμάνοι προσευχήθηκαν μαζί
Συγκινητικές στιγμές έζησαν χριστιανοί και μουσουλμάνοι στη Λέσβο, όπου την Τετάρτη τελέστηκε τρισάγιο στην μνήμη των θυμάτων προσφύγων που πνίγηκαν στα νερά του Αιγαίου.

Όπως αναφέρει το Lesvospost.com, «ο Δήμος Λέσβου, θέλοντας να αφυπνίσει την ευρωπαϊκή αλλά και την παγκόσμια κοινότητα, η οποία παρακολουθεί ανήμπορη να δώσει λύση σε αυτή την ανθρωπιστική κρίση, πέρα από το τριήμερο πένθος που είναι σε ισχύ, τέλεσε τρισάγιο στην μνήμη των θυμάτων προσφύγων που πνίγηκαν στα παγωμένα νερά του Αιγαίου».

Στο άγαλμα της Μικρασιάτισσας Μάνας, στην Επάνω Σκάλα του νησιού, ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης και Καλλονής εκπροσώπησε όλες τις εκκλησίες, σε μια σεμνή και βουβή τελετή στην οποία παραβρέθηκαν πρόσφυγες, εθελοντές, γιατροί, λέσβιοι πολίτες και ξένοι δημοσιογράφοι. Το παρόν έδωσε και η τοπική αυτοδιοίκηση.

Μετά το πέρας της θρησκευτικής τελετής, οι Σύριοι πρόσφυγες έψαλλαν με τον μουσουλμανικό τρόπο στη μνήμη των θυμάτων του πολύνεκρου ναυαγίου του Μόλυβου.

«Σε αυτή την άκρως συμβολική κίνηση, θέλουμε να δείξουμε σε όλο τον κόσμο ότι, ανεξαρτήτως θρησκεύματος και καταγωγής, στεκόμαστε όλοι ενωμένοι ενάντια στους εγκληματίες που στέλνουν καθημερινά στο θάνατο μητέρες και μικρά παιδιά. Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε μια σιωπηλή συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των σύγχρονων δουλεμπόρων – εγκληματιών και υπέρ της επέμβασης για την πάταξη της δολοφονικής δράσης τους» τόνισε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Λέσβου.

Δείτε στο παρακάτω video στιγμές από την τελετή:
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v