Online ψήφισμα πολιτών για τον φράχτη του Έβρου

Ψήφισμα πολιτών κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, καλώντας μας να υπογράψουμε για να ανοίξει ο φράχτης του Έβρου.
Online ψήφισμα πολιτών για τον φράχτη του Έβρου
Ψήφισμα πολιτών κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, καλώντας μας να υπογράψουμε για να ανοίξει ο φράχτης του Έβρου, ώστε να σταματήσουν τα θανατηφόρα ναυάγια στο Αιγαίο.

Στο ψήφισμα, που μπορείτε να υπογράψετε μέσω της πλατφόρμας Avaaz, αναφέρεται:
«O αδιαπέραστος φράχτης στα σύνορα του Έβρου αναγκάζει οικογένειες προσφύγων να επιβιβάζονται στις βάρκες του θανάτου. Όμως, αύριο, θα μπορούσε να δοθεί μια λύση για να σωθούν χιλιάδες ζωές.

»O πρωθυπουργός Α. Τσίπρας και ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς θα επισκεφτούν τη Λέσβο. Aν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, παραδώσουμε χιλιάδες φωνές διαμαρτυρίας στους ίδιους και στα ΜΜΕ που θα τους συνοδεύουν, μπορούμε να τους πιέσουμε να ανοίξουν μια ασφαλή, νόμιμη και ελεγχόμενη δίοδο στο φράχτη του Έβρου για να σωθούν χιλιάδες ζωές. Μας μένουν 24 ώρες... Υπόγραψε τώρα το επείγον ψήφισμα και διάδωσέ το μέσω Facebook, email και Twitter».

Το ψήφισμα απευθύνεται στον Αλέξη Τσίπρα και τον Μάρτιν Σουλτς, και εφόσον υπογραφεί από αρκετούς πολίτες (ήδη ο αριθμός πλησιάζει τις 34.000), θα παραδοθεί στους συγκεκριμένους ηγέτες το εξής κείμενο:

«Ως πολίτες, σας καλούμε να ανοίξετε ασφαλή, νόμιμη και ελεγχόμενη δίοδο στο φράχτη του Έβρου, στη μνήμη όλων των παιδιών που έχουν πνιγεί στο Αιγαίο. Η δημιουργία διόδου μέσω στεριάς, όπου θα γίνεται αποτελεσματική καταγραφή και μεταβίβαση των προσφύγων προς στις χώρες προορισμού τους, θα σώσει ζωές, θα πλήξει τους διακινητές και θα αποσυμφορήσει τα νησιά μας και τα αστικά κέντρα. Αυτή είναι η ευκαιρία σας να κάνετε πράξη τα λόγια σας και την Ελλάδα παράδειγμα ανθρωπιάς στην Ευρώπη».

Μπορείτε να υπογράψετε το ψήφισμα εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v