Τεστ προβλέπει με 70% επιτυχία αν θα γίνεις ομοφυλόφιλος

Τεστ DNA με 70% ακρίβεια μπορεί να προβλέψει το αν ένας άνδρας θα γίνει ή όχι ομοφυλόφιλος.
Τεστ προβλέπει με 70% επιτυχία αν θα γίνεις ομοφυλόφιλος

Στην πρώτη μελέτη που πραγματοποιήθηκε ποτέ για το συγκεκριμένο θέμα, η ανδρική σεξουαλική προτίμηση μπορεί να προβλεφθεί με ακρίβεια 70%, χάρη σε πληροφορίες που αντλούνται από πέντε τμήματα του DNA. 

Αν επαληθευτεί, η μελέτη θα δώσει περισσότερα αποδεικτικά στοιχεία για το αν οι αλλαγές στο DNA μας καθορίζουν το κατά πόσο θα γίνουμε ετεροφυλόφιλοι ή ομοφυλόφιλοι. Και άλλες μελέτες είχαν βρει πιθανές συνδέσεις DNA και ομοφυλοφιλίας, όμως απέτυχαν στο να αναπαραχθούν.

Η συγκεκριμένη μελέτη, υπήρξε η πρώτη που εξέτασε την επίδραση των «επιγενετικών» βιοδεικτών στο DNA, χρησιμοποιώντας ζευγάρια διδύμων. Αυτές οι αλλαγές προκύπτουν από μετατροπές του DNA, οι οποίες «ανοίγουν» ή «κλείνουν» γονίδια, χωρίς όμως να αλλάζουν την πραγματική αλληλουχία του DNA. Η μελέτη παρουσιάστηκε στην ετήσια συνάντηση της Αμερικάνικης Εταιρείας Ανθρώπινης Γενετικής, και προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, καθώς άλλοι γενετιστές δήλωσαν ότι είναι πρόωρο να βγάλει κανείς οριστικά συμπεράσματα για τις διαγνωστικές δυνατότητες των επιγενετικών βιοδεικτών.


Ο επικεφαλής της μελέτης, Tuck C. Ngun, ο οποίος δηλώνει ομοφυλόφιλος, ανέφερε ότι η μεθυλίωση – δηλαδή η μοριακή τροποποίηση- του DNA ενός ομοφυλόφιλου άνδρα μπορεί να «διαβαστεί» με ακρίβεια 70% χάρη σε έναν ειδικό αλγόριθμο. Όπως είπε, η αξιοπιστία αυτού του αλγόριθμου, ήδη, ελέγχεται σε μία ευρύτερη ομάδα του ανδρικού πληθυσμού.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v