Κοπέλες στη Θεσσαλονίκη ράβουν μάρσιπο για πρόσφυγες

Μια multi culti ομάδα γυναικών στη Θεσσαλονίκη κόβει και ράβει μάρσιπο για τις γυναίκες πρόσφυγες με μωρά.
Κοπέλες στη Θεσσαλονίκη ράβουν μάρσιπο για πρόσφυγες
Είδαν τις γυναίκες πρόσφυγες να μην μπορούν να κουβαλήσουν τα μωρά τους μετά το κουραστικό ταξίδι και αποφάσισαν να κάνουν κάτι για αυτό. Ο λόγος για μια ομάδα γυναικών στη Θεσσαλονίκη, που απαρτίζεται από διάφορες εθνικότητες, η οποία αποφάσισε να διευκολύνει τις γυναίκες αυτές ράβοντας και μοιράζοντάς τους μάρσιπο για τα μωρά.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η 29χρονη Φραντζέσκα από την Ιταλία, εθελόντρια σε πρόγραμμα της Ενωμένης Κοινωνίας των Βαλκανίων μετέβη μαζί με την ομάδα Refugee Solidarity Movement Thessaloniki στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ, στο ύψος της Ειδομένης και αντικρίζοντας τα εκατοντάδες μωρά και μικρά παιδιά, διαπίστωσε τη συγκεκριμένη ανάγκη και αποφάσισε να κινητοποιηθεί.

Με τη βοήθεια της μητέρας μιας ελληνίδας φίλης της, μοδίστρας στο επάγγελμα, αλλά και της γερμανίδας φοιτήτριας Μαλίνα, αγόρασαν με δικά τους χρήματα υφάσματα και ξεκίνησαν να ράβουν. Στο πλευρό τους στάθηκε και η Έστερ, από τη Γαλλία, η οποία παρακολουθεί το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας στις Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων.

«Αν γίνει σωστή οργάνωση, μπορούμε σε ένα Σαββατοκύριακο να φτιάχνουμε μέχρι 40 μάρσιπους, δεν είναι κάτι δύσκολο», δηλώνει η Φραντζέσκα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Αν θέλετε να βοηθήσετε την εθελοντική αυτή ομάδα γυναικών, μπορείτε να στείλετε μήνυμα στη σελίδα της στο Facebook εδώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v