Οι atenistas συλλέγουν τρόφιμα για τους πρόσφυγες

Το Σάββατο 26/09 στην Πλατεία Κοραή οι atenistas συλλέγουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες στον Ελαιώνα. Βοηθήστε κι εσείς!
Οι atenistas συλλέγουν τρόφιμα για τους πρόσφυγες
Η ανοιχτή δομή φιλοξενίας Ελαιώνα τις τελευταίες 45 ημέρες καταβάλλει σημαντική προσπάθεια να προσφέρει στους πρόσφυγες που φιλοξενεί τα δέοντα για μια καλύτερη διαβίωση. Οι ανάγκες όμως είναι μεγάλες, και στο χέρι όλων μας είναι να βοηθήσουμε στην πράξη το σπουδαίο έργο των εθελοντών του Ελαιώνα.

Πώς θα το κάνουμε αυτό; Απλούστατα: Πηγαίνοντας στο ραντεβού των atenistas στην πλατεία Κοραή (και για την ακρίβεια στο κάτω μέρος της, επί της οδού Σταδίου, έξω από την είσοδο του μετρό Πανεπιστήμιο) το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου από τις 11.00 ως τις 15.00, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Τα είδη που μπορείτε να προσφέρετε είναι τα εξής:

Συσκευασμένα τρόφιμα άμεσης κατανάλωσης
– Ατομικά νερά /χυμούς
– Ατομικές συσκευασίες μπισκότων/ κρουασάν / φρυγανιών
– Ατομικές μαρμελάδες/ βούτυρα
– Ζάχαρη
– Κονσέρβες

Είδη προσωπικής υγιεινής
– Σαμπουάν, αφρόλουτρα, σαπούνια
– Οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες και γενικά είδη υγιεινής.
– Σερβιέτες
– Χαρτί υγείας
– Ξυραφάκια

Λευκά είδη
– Σεντόνια
– Πετσέτες
– Μαξιλάρια
– Υπνόσακοι

Παιδικά είδη
– Πάνες
– Καροτσάκια
– Μάρσιπους
– Μπιμπερό
– Χαρτί Α4, μαρκαδόρους και ξυλομπογιές

Είδη καθαρισμού/ οικιακά
– Wettex
– Latex γάντια μίας χρήσης
– Απορρυπαντικά ρούχων σε σκόνη
– Σφουγγαρίστρες, κουβάδες, σκούπες και φαράσια
– Σακούλες απορριμμάτων
– Πλαστικά ποτήρια
– Bραστήρες 

Ρουχισμός
Από είδη ρουχισμού η δομή φιλοξενίας είναι καλυμμένη. Ανάγκες υπάρχουν -λόγω των καιρικών συνθηκών- αποκλειστικά και μόνο για:
– Αδιάβροχα
– Υπνόσακους
– Γαλότσες

Πώς αλλιώς μπορώ να βοηθήσω;

- Τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης όπως αυτά της παραπάνω λίστας μπορείτε να πηγαίνετε και απευθείας στον Ελαιώνα (Αγίου Πολυκάρπου 87) καθημερινά από τις 10.00 το πρωί ως τις 22.00 το βράδυ.

- Στον Ελαιώνα ζητάνε επίσης εθελοντές για τα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών (που περιλαμβάνουν ζωγραφική, μαθήματα αγγλικών, ελεύθερο παιχνίδι, θέατρο, μουσική και χειροτεχνίες) τα οποία πραγματοποιούνται 10.00-22.00 καθημερινά. Για να δηλώσετε συμμετοχή, ή για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με το e-mail [email protected] ή στείλτε μήνυμα στη σελίδα τους στο Facebook.

- Αν έχετε τρόφιμα ή άλλα είδη τα οποία για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορείτε να πάτε στην Πλατεία Κοραή το Σάββατο, ή στον Ελαιώνα, οι οδηγοί ταξί του TaxiBeat αναλαμβάνουν να τα πάρουν δωρεάν από την πόρτα σας, την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου, από τις 11.00 το πρωί ως τις 17.00 το απόγευμα. Λεπτομέρειες εδώ.

- Αν μένετε εκτός Αθήνας, αυτή εδώ η σελίδα συγκεντρώνει όλες τις ανακοινώσεις για σημεία συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης, εθελοντές και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται σε όλη την Ελλάδα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v