Υπέροχες στιγμές ανθρωπιάς στην προσφυγική κρίση

Προσοχή: Οι φωτογραφίες που ακολουθούν ενδέχεται να αποκαταστήσουν την πίστη σας στην ανθρωπότητα. Έστω και για λίγο.
Υπέροχες στιγμές ανθρωπιάς στην προσφυγική κρίση
Η ουγγαρέζα εικονολήπτρια που χτύπησε τους πρόσφυγες και οι όμοιοι της είναι λίγοι. Οι άνθρωποι είναι περισσότεροι. Και, μερικές φορές, βαθιά συγκινητικοί. Όπως…

…Αυτό το αγοράκι που αποφάσισε να μοιραστεί τα παιχνίδια του με τους πρόσφυγες, και πήγε να τους υποδεχτεί στον σταθμό των τραίνων στο Μόναχο.



…Οι άνθρωποι που 
συγκέντρωσαν 50.000 δολάρια σε δωρεές γι’ αυτόν τον πατέρα που πωλούσε στυλό στους δρόμους της Βηρυτού, με την κόρη του να κοιμάται στην αγκαλιά του, αφότου οι φωτογραφίες του κυκλοφόρησαν στα social media.


…Οι Ούγγροι που περίμεναν στην άκρη των εθνικών οδών τους πρόσφυγες που πήγαιναν με τα πόδια στη Βιέννη, για να τους μοιράσουν φαγητό


…Και νερό



…Η Σάντρα Τσιλιγκερίδου και οι φίλοι της, που έσωσαν με το σκάφος τους έναν Σύριο πρόσφυγα, ο οποίος πάλευε με τα κύματα για 13 ώρες.

Χθες του Αγίου Φανουρίου σώσαμε έναν άνθρωπο που ηταν 13 ώρες στο νερό σχεδόν ημιλιπόθυμος Ξεκίνησαν 40 Σύριοι με φουσκ...

Posted by Sandra Tsiligeridu on  Friday, 28 August 2015


…Οι 25.000 Αυστριακοί που βγήκαν στους δρόμους της Βιέννης για να γνωστοποιήσουν στον πλανήτη πως οι πρόσφυγες είναι ευπρόσδεκτοι στην πόλη τους.



…Και οι 10.000 Αυστραλοί που οργάνωσαν πορείες διαμαρτυρίας για να απαιτήσουν από την κυβέρνησή τους να παρέχει περισσότερη βοήθεια στους πρόσφυγες.



…Ο άνθρωπος που έγραψε σε μια αυστραλέζικη εφημερίδα τη νεκρολογία του μικρού Aylan.


Το κείμενο γράφει «Aylan, δεν σου άξιζε να πεθάνεις σε παγωμένα νερά και σε παγερή ανθρώπινη αδιαφορία. Δεν ήσουν Μετανάστης. Δεν ήσουν Πρόσφυγας. Ήσουν ένα τρίχρονο αγοράκι που ήθελε να παίζει με ασφάλεια, μακριά από τις απειλές της βίας και του πολέμου. Στον Παράδεισο, θα σε προσέχουν εκείνοι που σε κρατούσαν, εκείνοι που σε φίλησαν και εκείνοι που ρίσκαραν τα πάντα ελπίζοντας εσύ να φτάσεις στις ακτές της ασφάλειας. Αναπαύσου εν ειρήνη Aylan Kurdi. Μακάρι ο Θεός να μας συγχωρέσει που σε απογοητεύσαμε».

…Η στιγμή που ένας πατέρας από την Συρία, ο Laith Majid, ξεσπά σε δάκρυα χαράς φτάνοντας μαζί με την κόρη και τον γιο του στην Κω.



…Κι αυτή η φωτογραφία του, μαζί με την οικογένειά του, τρεις εβδομάδες αργότερα σε ένα καταφύγιο προσφύγων στο Βερολίνο.



…Οι Γερμανοί και Αυστριακοί ακτιβιστές που, κατά παράβαση του ουγγρικού νόμου, έφτιαξαν ένα
κονβόι 140 αυτοκινήτων για να μεταφέρουν τους πρόσφυγες στην Αυστρία. 



…Οι Γερμανοί φίλαθλοι που κρέμασαν πανό στα γήπεδα.


…Αυτό το υπέροχο περιστατικό σε ένα γερμανικό τραίνο

Homezuging.Hinter mir sitzt der junge Mann mit dem Caritas-Shirt, der am Bahnhof gerade noch in drei Sprachen Flü...

Posted by Tom Rottenberg on  Monday, 7 September 2015


Το κείμενο γράφει: «Είναι πίσω μου ένας τύπος με μπλουζάκι της Caritas [μη κυβερνητικής οργάνωσης] που μόλις εξήγησε σε τρεις διαφορετικές γλώσσες στους πρόσφυγες πώς θα πάνε στις πλατφόρμες των τραίνων στο Μόναχο. Τον πήρε ο ύπνος πριν καν ακουμπήσει στην πλάτη του καθίσματός του. Όταν μπήκε ο εισπράκτορας, ένας ηλικιωμένος άνδρας προσφέρθηκε να πληρώσει ένα εισιτήριο πρώτης θέσης για τον νεαρό, γιατί αυτοί οι άνθρωποι αξίζουν την υποστήριξή μας. Ζήτησα κι εγώ να πληρώσω για το εισιτήριό του. Αλλά ο ελεγκτής αρνήθηκε λέγοντας «δεν είδα το μπλουζάκι με την πρώτη ματιά. Θα τον αφήσω να κοιμηθεί. Είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω».

…Αυτή η 100 τετραγωνικών μέτρων αποθήκη στον Κολωνό, που γέμισε ασφυκτικά την προηγούμενη Κυριακή, όταν το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών απεύθυνε έκκληση μέσω social media για να συγκεντρωθούν ρούχα, τρόφιμα και άλλα είδη για τους πρόσφυγες στη Μυτιλήνη.

Εντυπωσιακή η προσφορά σας σε είδη για τους πρόσφυγες! Η αίθουσα εχει γεμίσει ήδη!

Posted by Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών on  Sunday, 6 September 2015


Αυτός ο αστυνομικός που πήρε αγκαλιά έναν μικρό πρόσφυγα, και περίμενε μαζί του το λεωφορείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, στο Preševo της Σερβίας.


Αυτός ο αστυνομικός που κάθισε μες στη μέση του δρόμου, κάπου στη Δανία, να παίξει με ένα κοριτσάκι από τη Συρία.

A Danish police officer playing with a Syrian child. #EuropeSaysWelcome #RefugeesWelcome

Posted by Europe says OXI on Friday, 11 September 2015


…Και αυτοί οι Γερμανοί που υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα τους πρόσφυγες στον σταθμό του τραίνου.


Πηγή: Buzzfeed
Επιμέλεια: Ηρώ Κουνάδη


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v