Παγκόσμια διάκριση για ομάδα ρομποτικής του ΑΠΘ!

Ερευνητική ομάδα ρομποτικής από τη Θεσσαλονίκη έλαβε το ασημένιο μετάλλιο σε παγκόσμιο διαγωνισμό, χάρη στο πρωτοποριακό όχημά της για την ανίχνευση επιζώντων.
Παγκόσμια διάκριση για ομάδα ρομποτικής του ΑΠΘ!
Τη δεύτερη θέση στον διεθνή διαγωνισμό Robocup Rescue 2015 έλαβε η ομάδα ρομποτικής Pandora του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που επέστρεψε θριαμβεύτρια από το Hefei της Κίνας.

Η ερευνητική ομάδα ελλήνων φοιτητών του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΤΗΜΜΥ) της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ διαγωνίσθηκε στην κατηγορία αυτόνομων ρομποτικών οχημάτων, σε ένα «παγκόσμιο πρωτάθλημα» με στόχο την ανάπτυξη ρομποτικών οχημάτων που μπορούν να πλοηγούνται σε κατεστραμμένους χώρους προς ανίχνευση επιζώντων.

Όπως αναφέρουν τα ίδια τα μέλη της Pandora στη σελίδα τους στο Facebook, «η αποστολή της ομάδας επέστρεψε από το Hefei της Κίνας, όπου έλαβε μέρος στο RoboCup 2015, έχοντας φτάσει μια ανάσα μακριά από τον υπέρτατο στόχο της, που ήταν η πρώτη θέση στην κλάση της αυτονομίας. Η Pandora τερμάτισε δεύτερη με μόλις 2,5 πόντους διαφορά από την ομάδα Hector του TU Darmstadt, με τους ίδιους τους κριτές να κάνουν λόγο για ένα πολύ κοντινό αποτέλεσμα και μια πολύ δύσκολη απόφαση για την πρωτιά.

»Κατά τη διάρκεια των προκριματικών γύρων, η ομάδα μας εισέπραξε σχόλια θαυμασμού από τους κριτές για την αναγνώριση θυμάτων μέσω ηχητικών και οπτικών ερεθισμάτων, κάτι στο οποίο η ομάδα μας αποτελεί πρωτοπόρο, καθώς και για την σημασιολογική χαρτογράφηση του χώρου στον οποίο πλοηγήθηκε το robot».

Η ερευνητική ομάδα ρομποτικής Pandora του ΑΠΘ συστάθηκε το 2007. Σήμερα, απαρτίζεται από τον Αν. Καθηγητή Λουκά Πέτρου, τον Επίκουρο Καθηγητή Ανδρέα Συμεωνίδη, τον Επίκουρο Καθηγητή Χαράλαμπο Δημούλα, τον Δρ. Εμμανουήλ Τσαρδούλια, καθώς και από 22 προπτυχιακούς φοιτητές του ΤΗΜΜΥ του ΑΠΘ. Επόμενος στόχος της Pandora, το Robocup του 2016, που θα διεξαχθεί στη Λειψία της Γερμανίας. Μάθετε περισσότερα εδώ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v