ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Ο Hawking σας καλεί να βρείτε μαζί εξωγήινη ζωή

Σε καμπάνια crowdfunding συμμετέχει ο γνωστός θεωρητικός φυσικός Stephen Hawking, η οποία έχει στόχο την αναζήτηση εξωγήινης ζωής.

Ο Hawking σας καλεί να βρείτε μαζί εξωγήινη ζωή

Θέλετε να ενώσετε τις δυνάμεις σας με έναν από τους πιο γνωστούς θεωρητικούς φυσικούς του κόσμου, τον Stephen Hawking, για να αναζητήσετε εξωγήινους; Πλέον, μπορείτε να το κάνετε.

Κι αυτό γιατί ο Hawking αποφάσισε να συμμετάσχει στην «Πρωτοβουλία Breakthrough», μια προσπάθεια 100 εκατομμυρίων δολαρίων για να ξεκλειδωθούν τα μυστήρια της εξωγήινης ζωής.

Ο ρώσος επενδυτής της Silicon Valley, Yuri Milner, ξεκίνησε αυτό το εγχείρημα, το οποίο θα αποτελέσει την μεγαλύτερη έρευνα για εξωγήινη ζωή που έγινε ποτέ. Τα μεγαλύτερα τηλεσκόπια του κόσμου και προηγμένη τεχνολογία θα επιστρατευθούν για τον σκοπό του, ενώ θα χρησιμοποιηθεί open software. Αυτό σημαίνει πως τα δεδομένα που θα προκύψουν, θα είναι προσβάσιμα από όλους μας.

Κι εδώ είναι που ερχόμαστε εμείς, οι κοινοί χρήστες του διαδικτύου: Ο Milner θέλει να αξιοποιήσει την «δύναμη των social networks να λύνουν προβλήματα», γι’ αυτό και ενώνει τις δυνάμεις του με την [email protected], μια διεθνή υπολογιστική πλατφόρμα 9 εκατομμυρίων χρηστών, που αθροιστικά συμβάλλουν στη λειτουργία ενός από τους μεγαλύτερους υπερυπολογιστές του κόσμου. Αυτό που θέλει από τον καθένα μας ο Milner μέσω της καμπάνιας του είναι, όχι τα χρήματά μας, αλλά την δωρεά μέρους της υπολογιστικής δύναμης των συσκευών μας, που δεν χρησιμοποιείται, ώστε να προστεθεί στο δυναμικό των 9 εκατομμυρίων χρηστών.

Ο καθηγητής Hawking υποστηρίζει την καμπάνια του, εξηγώντας τα πιθανά οφέλη: «Ανοίγοντας τα στοιχεία και τους κώδικές τους στο κοινό, οι υπεύθυνοι της Πρωτοβουλίας χτίζουν νέο χώρο για καινοτομία», αναφέρει. Επιπλέον, «τυχαίνει να είμαστε κοινωνικά όντα, και είναι σημαντικό για εμάς να γνωρίζουμε αν είμαστε μόνοι στο σκοτάδι», λέει.

Και αν όντως το εγχείρημα οδηγήσει στον εντοπισμό εξωγήινων; Οι υπεύθυνοι δεν έχουν ακόμη αποφασίσει αν θα πρέπει να σταλούν μηνύματα στο διάστημα ή όχι – είναι ένα ζήτημα που τίθεται προς συζήτηση. Σε κάθε περίπτωση όμως, επισημαίνουν, θα είναι ένας πολύ αργός διάλογος: Το κοντινότερο άστρο βρίσκεται τέσσερα έτη φωτός μακριά, επομένως για κάθε πιθανή αντίδραση θα πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον οκτώ χρόνια.

Πηγή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Το σεξ χωρίς έρωτα δεν είναι πάντα γελοίο. Αλλά είναι πολύ πιο γελοίος ο έρωτας χωρίς σεξ."

Βολίνσκι, Γάλλος σκιτσογράφος

  • 48 π.Χ. - Ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τον Πομπήιο στην μάχη των Φαρσάλων.
    378 - Μάχη της Αδριανούπολης: Ο Ρωμαϊκός στρατός υπό τον Αυτοκράτορα Ουάλη ηττάται από τους Βισιγότθους. Ο Ουάλης σκοτώνεται μαζί με τα 2/3 του στρατού του.
    1945 - Η δεύτερη ατομική βόμβα πέφτει στο Ναγκασάκι

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v