Ιοί και ενέσεις στη μάχη κατά του καρκίνου

Άκρως ενθαρρυντικά τα νέα ιατρικά δεδομένα για την θεραπεία του καρκίνου, μιλούν για θεραπεία με χρήση τοπικής ένεσης και συγκεκριμένων ιών.
Ιοί και ενέσεις στη μάχη κατά του καρκίνου
Μεταλλαγμένοι ιοί «μπαίνουν» στη μάχη κατά του καρκίνου σε πρώιμο στάδιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε στο συνέδριο Nanotexnology 2015, στη Θεσσαλονίκη, ο ο αντιπρόεδρος του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Λουιζιάνας των ΗΠΑ, Κωνσταντίνος Κούσουλας.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε, ότι πρόσφατα ο αμερικάνικος οργανισμός τροφίμων ενέκρινε την πρώτη τέτοια θεραπεία, συγκεκριμένα κατά του μελανώματος, με τη χρήση ενός «ενισχυμένου» ερπητοϊού.

Όπως αναφέρει ο κ. Κουσούλας στο ΑΠΕ, «αυτός ο ιός όταν μολύνει τα μελανώματα τα καταστρέφει με τέτοιο τρόπο που δημιουργείται μια ανοσολογική αντίδραση και ενισχύεται το αμυντικό σύστημα ώστε να δημιουργείται ένα εμβόλιο εναντίον του καρκίνου.

»Αυτός ο ιός μπορεί να μεταλλαχθεί περαιτέρω ώστε να περιέχει και γονίδια άλλων ιών και βακτηριδίων, όπως είναι τα χλαμύδια και να δημιουργήσουμε ένα εμβόλιο εναντίον του έρπη και εναντίον των χλαμυδίων. Ή να βάλουμε στον ιό πεπτίδια - πρωτεΐνες από μερικούς καρκίνους ώστε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο εμβόλιο για τον καρκίνο.»

Ο κ. Κουσούλας εμφανίζεται αισιόδοξος σχετικά με τις θεραπείες αυτές για τις επόμενες δεκαετίες: «Στο μέλλον με την πρώτη γνωμάτευση σε αρχικά στάδια του καρκίνου μπορεί να γίνεται μια ένεση και να προστατεύεται ο άνθρωπος για πολλά χρόνια».

Ν.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v