Κολοσσοί του internet vs. παιδική πορνογραφία

Πέντε κολοσσοί του Ίντερνετ ενώνουν τις δυνάμεις τους ενάντια στην παιδική πορνογραφία, στη μεγαλύτερη επιχείρηση εξάλειψής της που έγινε ποτέ.
Κολοσσοί του internet vs. παιδική πορνογραφία
Πέντε κολοσσοί του Ίντερνετ ενώνουν τις δυνάμεις τους ενάντια στην παιδική πορνογραφία. Η Google, το Facebook, η Microsoft, το Twitter και το Yahoo! συμφώνησαν να υιοθετήσουν ένα σύστημα το οποίο θα αναγνωρίζει και θα μπλοκάρει τις εικόνες παιδικής πορνογραφίας.

Την συνεργασία ανακοίνωσε το ίδρυμα Internet Watch Foundation (IWF), αναλυτές του οποίου θα προσδιορίζουν με «ψηφιακό σημάδι» τις ακατάλληλες εικόνες. Το ψηφιακό σημάδι θα επιτρέπει στις εταιρείες που συνεργάζονται με το IWF να φιλτράρουν τις εικόνες ή να εμποδίζουν την πρόσβαση των χρηστών τους σε αυτές.

«Αυτό σημαίνει ότι οι εικόνες θυμάτων θα μπορούν να αναγνωριστούν και να καταργηθούν πιο γρήγορα και θα μπορούμε να εμποδίσουμε τις ήδη γνωστές εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων να κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο» δήλωσε η πρόεδρος του IWF Σούζι Χάργκρεϊβς. Αυτό το νέο σύστημα μπορεί «να αλλάξει το παιχνίδι» στον αγώνα κατά της παιδικής πορνογραφίας, υπογράμμισε η ίδια.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v