Δυο συγκεντρώσεις πολιτών… διχάζουν την Αθήνα

Δύο διαφορετικές συγκεντρώσεις, μία ενάντια στη λιτότητα με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και μία υπέρ της παραμονής στο ευρώ, οργανώνονται στο Σύνταγμα αυτό το διήμερο.
Δυο συγκεντρώσεις πολιτών… διχάζουν την Αθήνα
Συγκέντρωση ενάντια στη λιτότητα για ενίσχυση των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους δανειστές θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τετάρτης στο Σύνταγμα, μία ημέρα πριν το Eurogroup. Την Πέμπτη, όμως, μια άλλη ομάδα πολιτών οργανώνει συγκέντρωση με διαφορετικό μήνυμα: Το σύνθημά της είναι «Μένουμε Ευρώπη» και καλεί τους πολίτες να ταχθούν υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ και την ευρωπαϊκή οικογένεια. 

Συγκέντρωση κατά της λιτότητας 
«Παίρνουμε τη διαπραγμάτευση στα χέρια μας – Γκρεμίζουμε τη λιτότητα», είναι το σύνθημα της συγκέντρωσης της Τετάρτης (19.30 στο Σύνταγμα). «Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να καταργήσει το δημοκρατικό δικαίωμα ενός λαού, ολόκληρης της κοινωνίας να αποφασίζει για το μέλλον του. Δεν έχουν δικαίωμα οι «δανειστές» να προσβάλουν την αξιοπρέπειά μας και να προσπαθούν να ακυρώσουν τη λαϊκή εντολή για τερματισμό της λιτότητας. Ήδη η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει πολλές υποχωρήσεις στην προσπάθεια να αποφύγει τις απειλές και τους εκβιασμούς, δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλα βήματα πίσω. Η κυβέρνηση δεν έχει άλλο δρόμο από το να μην αποδεχθεί την όποια συμφωνία επιχειρήσουν να της επιβάλουν, αλλά να δώσει λύση με βάση τη λαϊκή εντολή που έχει λάβει», αναφέρεται στο facebook event της συγκέντρωσης. 

Συγκέντρωση «Μένουμε Ευρώπη» 
«Η συγκέντρωση έχει στόχο να καταθέσει την αγωνία και διαμαρτυρία μίας μεγάλης μερίδας πολιτών, για την κατάληξη της διαπραγμάτευσης. Αγωνία για την κατάληξη και διαμαρτυρία για την αποσπασματική και ελλιπή ενημέρωση. Στόχος μας επίσης είναι να διατρανώσουμε την προσήλωσή μας στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και την προστασία των κατακτήσεων δύο γενεών. Περιμένουμε όλους, χωρίς πανό, χωρίς σημαίες, χωρίς συνθήματα, ειρηνικά να γεμίσουν το Σύνταγμα. Προτείνουμε όπλο μας να είναι μια σφυρίχτρα – να αφυπνισθούν, έστω και συμβολικά, οι συμπολίτες μας», καλεί το facebook event για την συγκέντρωση της Πέμπτης. Η συγκεκριμένη συγκέντρωση είχε αρχικά προγραμματιστεί για την Τετάρτη, αλλά μετατέθηκε την Πέμπτη στις 19.30 για να μην θεωρηθεί «αντισυγκέντρωση», καθώς την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί εκείνη ενάντια στη λιτότητα.

Εσείς με ποια από τις δύο ομάδες συμφωνείτε;
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v