Athens Signs: Οι Atenistas βηματο-γραφούν την πόλη

 Οι Atenistas κατευθύνουν τα βήματα μας στην πόλη και βάζουν σε κομβικά σημεία σηματοδότες για την διευκόλυνση των περαστικών.
Athens Signs: Οι Atenistas βηματο-γραφούν την πόλη
Τι κάνει ο πεζός αυτής της πόλης; Αναρωτιέται η ομάδα των Atenistas και ξεκινά μία ακόμα δράση με στόχο αυτή τη φορά την δημιουργία σημάνσεων για την κίνηση των πεζών στο κέντρο της Αθήνας.

«Τα πλαίσια του παγκόσμιας τάσης αναστροφής της χρήσης του αυτοκινήτου στο κέντρο της πόλεων, πολλές ευρωπαϊκές πόλεις προτάσσουν την κίνηση των πεζών, αλλά όχι μόνο αυτό, γίνονται και πιο έξυπνες», αναφέρουν στην ιστοσελίδα τους και γνωστοποιούν την απόφασή για μια νέα αρχή στην πόλη.

Μετά από ένα μήνα αναζήτησης των κατάλληλων σημείων-κόμβων που μπορούν να φέρουν πολλές σημαντικές κατευθύνσεις, η ομάδα κατέληξε σε 15 σημεία στα οποία και τοποθέτησαν τις πρώτες σημάνσεις. Επιλέχθηκε η περιοχή που ορίζεται από το πλαίσιο Αρχ. Μουσείο-Ομόνοια-Σύνταγμα-Μοναστηράκι-Θησείο-Ψυρρή-Βάθη, μιας και όπως λένε φέρει μια ισορροπία χρήσης τόσο από τους Αθηναίους όσο και από τους τουρίστες.

Στον σχεδιασμό επιλέχθηκε ένα ενιαίο σχήμα 40×70 εκ. που χωρά 6 κατευθύνσεις, στα ελληνικά και αγγλικά, που φέρουν βελάκι κατεύθυνσης και την υπολογιζόμενη ώρα περπατήματος σε μαύρο κυκλάκι, ενώ μόνο προστιθέμενο σύμβολο είναι του Μετρό με ανάλογο χρωματισμό γραμμών.

Πώς σας φαίνεται η νέα τους δράση; Πιστεύετε θα διευκολύνει πράγματι τους πεζούς;

Ν.Γ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v