500 αστυνομικοί της ΕΛΑΣ απέτυχαν στα ψυχολογικά τεστ

Ένας στους σαράντα άνδρες της ΕΛΑΣ κρίθηκε ακατάλληλος να φέρει όπλο, ενώ περισσότεροι από τους μισούς δεν έχουν περάσει καν από ψυχολογική επιτροπή.
500 αστυνομικοί της ΕΛΑΣ απέτυχαν στα ψυχολογικά τεστ
Σε συνολικά 500 αστυνομικούς έχει αφαιρεθεί το όπλο επειδή δεν κατάφεραν να περάσουν τα ψυχολογικά τεστ της επιτροπής ψυχολόγων της ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου.

Από το 2009 όταν άρχισε η εφαρμογή του νόμου 3169/2003 έχουν περάσει ψυχολογική εξέταση 20.000 αστυνομικοί, εκ των οποίων ένας στους 40 κρίθηκε ακατάλληλος να φέρει όπλο, αναφέρεται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας.

«Αρμόδιος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει ότι προτεραιότητα δόθηκε στην εξέταση των ομάδων “υψηλού κινδύνου”, δηλαδή στους άνδρες που υπηρετούν στις μάχιμες υπηρεσίες, όπως τα ΜΑΤ, τα ΥΜΕΤ, τα ΕΚΑΜ και οι ομάδες Δέλτα, ΔΙ.ΑΣ. και Ζήτα», αναφέρει το δημοσίευμα, σημειώνοντας όμως ότι περισσότεροι από τους μισούς άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. (περί τους 30.000) δεν έχουν περάσει ποτέ από τις επιτροπές ψυχολόγων που βρίσκονται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

«Δυστυχώς υπάρχουν ένστολοι που κάνουν ένοπλες υπηρεσίες χωρίς να έχουν περάσει ποτέ από ψυχολόγο. Θεωρούμε, πάντως, ότι το ποσοστό ακαταλληλότητας οπλοφορίας θα είναι μικρότερο στους υπόλοιπους 30.000 αστυνομικούς που δεν έχουμε εξετάσει ακόμα, διότι δεν ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου», αναφέρει αστυνομική πηγή στην εφημερίδα.

Πηγή: e-typos.com 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v