Γιατί δεν στέλνει μήνυμα;

Γιατί ο τύπος που γνώρισες στο μπαρ και σου ζήτησε το τηλέφωνό σου δεν έχει δώσει ακόμη σημείο ζωής; Ιδού επτά πιθανές εξηγήσεις που το τηλέφωνο δεν έχει χτυπήσει.
Γιατί δεν στέλνει μήνυμα;
Γνώρισες έναν ενδιαφέροντα τύπο στο μπαρ. Σου μίλησε. Του μίλησες. Του έδωσες το κινητό σου. Γύρισες στην παρέα σου ενθουσιασμένη. Επέστρεψες στο σπίτι σου και κοιμήθηκες με το κινητό στο χέρι περιμένοντας να σε πάρει. Και η νύχτα πέρασε, η επόμενη ημέρα πέρασε, και γενικότερα ο χρόνος περνά, αλλά εσύ παραμένεις με το κινητό στο χέρι για να λάβεις μία του κλήση, ένα SMS, ένα friend request στο Facebook - γιατί μπορεί να γνωρίζει μόνο το μικρό σου όνομα, αλλά όποιος ενδιαφέρεται, βρίσκει, σύμφωνα με μία από τις εκατοντάδες θεωρίες που φτιάχνεις στο μυαλό σου.

Τι ισχύει όμως τελικά; Ήρθε ένα γιγάντιο ρακούν και του έσβησε τις επαφές από το κινητό; Ή συμβαίνει κάτι άλλο; Για να σταματήσεις να συναγωνίζεσαι τον Σπίλμπεργκ σε σεναριακές ανατροπές, ιδού οι πιθανότερες εξηγήσεις που δεν έχει επικοινωνήσει ως τώρα:

*Έψαχνε για one night stand
Αν την ημέρα της γνωριμίας σας σου πρότεινε να συνεχίσετε αλλού, αλλά εσύ του έδωσες το τηλέφωνό σου λέγοντας πως δεν μπορείς να αφήσεις την παρέα σου, αλλά μπορείτε να βγείτε ένα άλλο βράδυ, είναι πιθανό να μην του έδωσες αυτό που έψαχνε. Αν έψαχνε σεξ εκείνο το βράδυ και τίποτα παραπάνω, προφανώς, δεν έχει λόγο να σου τηλεφωνήσει.

*Κάτι κρύβει
Αν είσαι σίγουρη ότι τα σημάδια που έστελνε έδειχναν πως του αρέσεις, ίσως «τρέχει» κάτι άλλο. Ίσως είναι ήδη σε άλλη σχέση ή σε έναν γάμο, γενικότερα σε μία περίπλοκη συναισθηματική κατάσταση και το να σε φλερτάρει ήταν παρόρμηση της στιγμής που στη συνέχεια ξανασκέφτηκε. Μάλλον ευτυχώς, για σένα.

*Σου έδωσε ή πήρε το νούμερό σου από ευγένεια
Μερικές φορές βλέπουμε στις αντιδράσεις των άλλων αυτό που θέλουμε να δούμε. Όπως για παράδειγμα ότι ο τύπος στο μπαρ που γνώρισες ήταν ιδιαίτερα θερμός και έδειξε πως του αρέσεις τρελά, ενώ στην πραγματικότητα, όπως θα έλεγαν και οι άντρες της γνωστής ρομαντικής κομεντί, «Απλώς δεν σε γουστάρει». Είναι μια πικρή αλήθεια, αλλά αν «αγκαλιάσεις» την πιθανότητά της, θα γλιτώσεις σε αρκετές περιπτώσεις πολύ χρόνο και χαμένη ενέργεια.

*Ήθελε απλώς να επιβεβαιωθεί
Παρόμοια περίπτωση με τον δεσμευμένο της πιο πάνω θεωρίας, ο άντρας που θέλει να επιβεβαιωθεί δεν διστάζει να «χρησιμοποιεί» τις γυναίκες που φλερτάρει σαν τονωτικά, και αφού καταφέρει και πάρει τον αριθμό τους, χάνει κάθε ενδιαφέρον για οτιδήποτε περαιτέρω. Σε κάθε περίπτωση, είναι καλύτερα που δεν έχει επικοινωνήσει – δεν είναι ώρα να λύνεις τα κόμπλεξ άλλων.

*Δεν ξέρει τι θέλει
Θέλει σχέση ή δεν θέλει; Μήπως να γυρίσει στην πρώην του; Μήπως του αρέσει η εργένικη ζωή; Του άρεσες ή όχι; Υπάρχουν ορισμένοι τύποι που απλώς δεν μπορούν να αποφασίσουν, γι’ αυτό και αφήνουν τηλέφωνα γυναικών που έχουν γνωρίσει να «αραχνιάζουν» στον κατάλογο του τηλεφώνου τους. Δεν φταις εσύ που είναι αναποφάσιστος – αξίζεις κάποιον που θα ξέρει ότι σε θέλει και δεν θα παίζει τα συναισθήματά σου κορώνα-γράμματα.

*Είναι πολυάσχολος
Μήπως στην πραγματικότητα δεν πέρασαν παρά λίγες ώρες από την γνωριμία σου, κι επειδή σου άρεσε πραγματικά πολύ, άρχισες κιόλας να ψάχνεις γιατί δεν σου έστειλε SMS; Έχε υπ’ όψιν σου πως δεν είναι όλων των ανθρώπων τα προγράμματα ευέλικτα – υπάρχουν και δουλειές με απαιτητικά ωράρια ή υποχρεώσεις που καθιστούν την επικοινωνία πολυτέλεια. Κάνε λίγη υπομονή, και απόφυγε την παρόρμηση να κινήσεις γη και ουρανό, να βρεις τον αριθμό του και να του στείλεις δέκα μηνύματα με την ερώτηση «πού είσαι, γιατί δεν έχεις πάρει;».

*Έχασε τον αριθμό σου
Τελευταίο, αλλά σπάνιο σενάριο, είναι να έχει πραγματικά χάσει τον αριθμό σου. Σε αυτή την περίπτωση, είσαι εξαιρετικά άτυχη, αλλά υπάρχει πάντα η ευκαιρία να ζήσεις τη δική σου χολιγουντιανή ανατροπή, περιμένοντας το… σύμπαν να σας φέρει κοντά. Ή έστω εκείνον να γυρίσει στο μέρος που γνωριστήκατε το επόμενο Σάββατο ή να ψάξει να σε βρει στο Facebook ή να συναντηθείτε τυχαία αρκετό καιρό μετά στον δρόμο – ή στο Tinder – και να ζήσετε εσείς καλά κι εμείς καλύτερα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v