Μετράει το μέγεθος; 10 γυναίκες απαντούν

Πόση σημασία έχει το μέγεθος του πέους για τις γυναίκες; Μετράει ή όχι; Ρωτήσαμε και μάθαμε τι… μετράνε τα κορίτσια.
Μετράει το μέγεθος; 10 γυναίκες απαντούν
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Συζητήσεις επί συζητήσεων στα γυναικεία πηγαδάκια και στα girly περιοδικά κινούνται γύρω από ένα θέμα ταμπού: το μέγεθος του ανδρικού μορίου. Από την άλλη πλευρά, ο ανδρικός πληθυσμός έχει ακόμα έναν λόγο για να εμφανίζεται ανήσυχος σε κάθε πρώτη σεξουαλική περίπτυξη: «και αν δεν της κάνει;».

Θέλοντας να βγάλουμε μια και καλή τις αμφιβολίες από το ανδρικό μυαλό, ζητήσαμε από δέκα κοπέλες να μοιραστούν ανοικτά μαζί μας τις απόψεις τους περί… μεγέθους. Διαβάστε τι μας είπαν.

Ένα τεράστιο πέος είναι τρομακτικό κι ένα λιλιπούτειο άχρηστο. Στο φάσμα ανάμεσα στο κτηνώδες και στο «τόσο δα», θα έλεγα ότι όλα επιτρέπονται κι όλα κάνουν τη δουλειά τους. Σημειωτέον: αντίθετα με τη μέση αντρική γνώμη, το πάχος είναι μάλλον σημαντικότερο απ’ το μήκος.
-Στεφανία, 23 χρονών

Σίγουρα μετράει το μέγεθος. Τόσο το υπερβολικά μικρό όσο και το υπερβολικά μεγάλο είναι σχεδόν απίθανο να προσφέρουν σεξουαλική ικανοποίηση. Αυτό δεν σημαίνει, βέβαια, ότι οι άνδρες θα πρέπει να νιώθουν επαρκείς μόνο και μόνο επειδή βρίσκονται στο μέσο όρο. Μετά το μέγεθος, υπάρχουν κι άλλες παράμετροι που πρέπει να ικανοποιούνται για να… ικανοποιούν.
-Μυρτώ, 32 χρονών

Όλοι θαυμάζουμε μία μεγάλη πλατεία, ένα μεγάλο βουνό… Πόσες φορές παραπονεθήκαμε επειδή ο δήμος αποφάσισε μεν να φτιάξει μία πλατεία (άρα την πλατεία την έχουμε), αλλά την έκανε μικρή δε; Πόσες φορές έχουμε νιώσει δέος κοιτώντας ένα μεγάλο και επιβλητικό κτήριο; Γενικά πόσες φορές έχουμε εντυπωσιαστεί από το μέγεθος πολλών πραγμάτων που έχουμε αντικρίσει; Έτσι θαρρώ συμβαίνει και με το πέος. Με το μέγεθος ορίζουμε διαστάσεις άρα, αναφερόμαστε σε μήκος και πλάτος: τα καλαμάκια είναι για τους καφέδες και τα γαριδάκια τα τρως για τη λιγούρα, όχι για να χορτάσεις.
-Αγγελική, 25 χρονών

Ο κόλπος είναι ένα πολύ ελαστικό περιβάλλον: μέσα από αυτό χωράει ένα μωρό, αλλά και ένα ταμπόν. Το μέγεθος δεν έχει καμιά σημασία στην πράξη και την ικανοποίηση αρκεί να ξέρεις να το χειριστείς. Και προσθέτω: Η σεξουαλική ικανοποίηση δεν έχει να κάνει με το μέγεθος, έχει να κάνει με την κίνηση.
-Βάσια, 38 χρονών

Το μέγεθος έχει σημασία, αν πας σε casting για porno. Κατα τ'άλλα αν δεν μιλάμε για παθολογικές καταστάσεις, μετά από ένα φυσιολογικό μέγεθος, αυτό που ξεχωρίζει είναι ο τρόπος.
-Άλκηστη, 30 χρονών

Όποιος και όποια πει ότι το μέγεθος δεν μετράει σίγουρα δεν λέει αλήθεια. Ο καθένας έχει το δικό του «εύρος» που γνωρίζει ότι τον ικανοποιεί και κάτι πέρα από αυτό - είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω - δεν προσφέρει την ίδια απόλαυση. Βέβαια το μέγεθος από μόνο του δε «λέει» τίποτα, αν δεν ξέρει κι ο άλλος πώς να το χειριστεί ή και πώς να το «συνοδεύσει» με προκαταρκτικά.
-Γεωργία, 27 χρονών

Σίγουρα μετράει. Αν είναι πολύ μικρό, υπάρχει πρόβλημα. Από εκεί και πέρα αν είναι από κανονικό και πάνω, όλα καλά! Το κανονικό δεν μπορώ να το ορίσω γιατί όλοι οι άνδρες ψεύδονται στα εκατοστά, λες και μας καίγεται καρφάκι. Όπως και να έχει δεν απολαμβάνεις πιο πολύ το σεξ, επειδή ο άλλος έχει μεγάλο πέος. Πολλά παίζουν ρόλο στο αν θα είναι καλό το σεξ. Ότι γενικά θεωρείται συν το μέγεθος, ισχύει. Η ιδέα είναι όμως που σε ενθουσιάζει, στην πράξη δεν έχει και τόση σημασία.
-Ιφιγένεια, 26 χρονών

Πέρα από ακραίες περιπτώσεις, που παρακωλύεται η σεξουαλική διαδικασία, το μέγεθος δεν μετράει. Το σεξ δημιουργείται λεπτό προς λεπτό και από τους δυο. Η μια κίνηση ακολουθεί την άλλη. Όταν οι εραστές συντονιστούν τόσο ώστε η πράξη να μοιάζει με συγκλονιστικό τελικό αγώνα τέννις, τότε το σεξ θα είναι υπέροχο.
-Νίνα, 34 χρονών

Πρέπει ο άλλος να ξέρει τι να κάνει ανεξαρτήτως μεγέθους. Βέβαια, αν είναι υπερβολικά μικρό, όσο και να ξέρει τι να κάνει δεν υπάρχει… φως στο τούνελ. Από την άλλη αν ο άλλος είναι «μεγάλος» και δεν έχει ιδέα πώς να το χειριστεί και πάλι δε θα δεις φως. Νομίζω πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία.
-Ελίνα, 28 χρονών

Μια πολύ σοφή ατάκα λέει «δε μετράει το μέγεθος, το να ξέρεις να το χρησιμοποιείς μετράει». Συχνά οι «προικισμένοι» άνδρες επαναπαύονται στο μέγεθός τους, και νομίζουν πως δε χρειάζεται να κάνουν τίποτα παραπέρα, οπότε το σεξ είναι από βαρετό έως και κακό. Κι αυτό ισχύει και στο αντίστροφο, δηλαδή άνδρες με «μικρότερα» προσόντα να βάζουν περισσότερη φαντασία/ πάθος/ ποικιλία, τα οποία τελικά είναι το ζητούμενο για τις περισσότερες γυναίκες. Γιατί τι να το κάνεις το μέγεθος αν ο άλλος δεν ασχολείται μαζί σου, οπότε δεν τελειώνεις, για να το θέσω άμεσα;
-Μαριέλλα, 32 χρονών
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v