15 πράγματα που δεν ξέρατε για τον αυνανισμό

Νομίζατε ότι ξέρατε τα πάντα για τον αυνανισμό; Βάλτε ένα χεράκι και διαβάστε 15 χρήσιμες και άχρηστες πληροφορίες για την πιο διάσημη σωματική πράξη παγκοσμίως. 
15 πράγματα που δεν ξέρατε για τον αυνανισμό
Είναι η πιο συχνή και δημοφιλής σεξουαλική δραστηριότητα, όμως όσοι παραδέχονται ότι τον εξασκούν – συνήθως – στιγματίζονται. Θέμα ταμπού για αρκετό κόσμο, ο αυνανισμός είναι κάτι που η πλειοψηφία των ανθρώπων πράττει συχνά. Διαβάστε παρακάτω 15 ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τον αυνανισμό. 

* Μπορούμε να υπερβάλλουμε στον αυνανισμό; Σύμφωνα με τους αστικούς θρύλους, η υπερβολή στην αυτοϊκανοποίηση μπορεί να προκαλέσει τύφλωση, παράνοια, μαλλιαρές παλάμες και… φαλάκρα. Όμως σύμφωνα με την Αμερικάνικη Ψυχιατρική Ένωση, δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να το παρακάνετε.

* Ο αυνανισμός είναι από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να ανακουφιστείτε από τους πόνους περιόδου.

* Όλοι το κάνουν. Σύμφωνα με μελέτη του 2010, 94% των ανδρών παραδέχονται ότι αυνανίζονται ενώ το ίδιο ισχύει και για το 85% γυναικών.

* Ο δονητής ανακαλύφθηκε από έναν γιατρό τον 19ο αιώνα ως θεραπεία για την υστερία.

* Όσοι αυνανίζονται φαίνεται να έχουν πιο ευτυχισμένη γαμήλια ζωή από εκείνους που αρνούνται πεισματικά να… ασχοληθούν με τον εαυτό τους.

* Μόνο το 46% των γυναικών αναφέρει οργασμό μέσα σε τρία λεπτά από την έναρξη του αυνανισμού. Και το 99% των ανδρών μάλλον έφτασε ήδη σε αυτόν με το που διάβασε αυτή τη φράση.

* Το 53% των γυναικών χρησιμοποιούν sex toys κατά τη διάρκεια.

* Στην Βικτωριανή Εποχή, πολλοί γιατροί θεωρούσαν τον αυνανισμό ασθένεια και για να τον σταματήσουν φορούσαν στους ασθενείς τους αυτές εδώ τις δαγκάνες. 

* Σύμφωνα με διεθνή έρευνα, το 80% των ανδρών έχουν αυνανιστεί πριν την ηλικία των 17. Το αντίστοιχο ποσοστό για τις γυναίκες είναι 58%. Στην εφηβεία, τα παραπάνω ποσοστά αυξάνονται σε 92% για τους άνδρες και 62% για τις γυναίκες.

* Το 1874, ο Μάρκ Τουαίην έδωσε διάλεξη για τον αυνανισμό. Ήθελε να σατιρίσει την απαγόρευσή του από τη θρησκεία.

* Κάτι παραπάνω από το 41% των ανθρώπων έχουν πιαστεί κάποια στιγμή στα… πράσα την ώρα της πράξης.

* Είναι δύσκολο να βρεθεί ποιο ήταν το πρώτο πορνό-site που φτιάχτηκε ποτέ στο Ίντερνετ, όμως το 1994 ο Γκάρι Κρέμεν αγόρασε το domain sex.com, ιστοσελίδα που θεωρείται ως η πρώτη «βρώμικη» στην ιστορία.

* Όσοι κάνουν πιο συχνά σεξ, έχουν την τάση να αυνανίζονται και περισσότερες φορές.

* Οι άνθρωποι δεν είναι το μοναδικό είδος του ζωικού βασιλείου που αυνανίζεται. Τα ελάφια, οι μαϊμούδες, κάποιες φώκιες και οι σκίουροι έχουν πιαστεί να επιδίδονται στην εν λόγω πράξη. Μάλιστα επιστήμονες έχουν παρατηρήσει θηλυκούς πιθήκους να χρησιμοποιούν κλαδιά για επιπλέον απόλαυση. 

Ν.Γ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v