Sexting: Όσα χρειάζεται να ξέρεις

Τι είναι το sexting; Πώς θα το κάνεις σωστά; Και πώς μπορείς να το απολαύσεις υπεύθυνα και με ασφάλεια;
Sexting: Όσα χρειάζεται να ξέρεις
Είναι βράδυ. Είσαι στο κρεβάτι σου, με το κινητό στο χέρι, σκέφτεσαι να πέσεις για ύπνο σε λιγάκι. Ξαφνικά, το κινητό σου δονείται και βλέπεις ένα μήνυμα. Σαράντα λεπτά μετά, βρίσκεις τον εαυτό σου ξαπλωμένο ανάμεσα σε ξέστρωτα σεντόνια, ιδρωμένο, προσπαθώντας να ρυθμίσεις την αναπνοή σου και με το κινητό σου να έχει χάσει μισή μπαταρία. Πέρασες καλά;

Τι είναι sexting; Είναι πονηρά μηνύματα. Πολλές φορές συνοδεία φωτογραφιών. Μπορείς να το κάνεις παντού, και πλέον με χίλιους διαφορετικούς τρόπους. Πριν μερικά χρόνια, υπήρχαν τα chat rooms, τώρα μπορείς να κατεβάσεις δεκάδες εφαρμογές στο κινητό σου που πρακτικά ο μόνος λόγος ύπαρξής τους είναι να βρίσκεις άλλα άτομα που ψάχνουν έναν τολμηρό συνομιλητή. Αλλά ποιοι είναι οι κίνδυνοι;

Προφανώς, ό,τι βγάζεις στο ίντερνετ αφήνει ένα ψηφιακό αποτύπωμα, που σημαίνει ότι δεν διαγράφεται. Με πιο απλά λόγια, αν και στην παραμικρή πιθανότητα να διαρρεύσει online μια τολμηρή φωτογραφία σου ανατριχιάζεις, καλύτερα να αφήσεις το sexting, να ξεχάσεις ότι είναι κάτι που υπάρχει και να διατηρήσεις τις σεξουαλικές σου περιπέτειες πριβέ. Και, φυσικά, είναι ευνόητο ότι όλα εξαρτώνται απ’ την εμπιστοσύνη σου στο άλλο άτομο. Θεωρητικά, το sexting συμβαίνει έπειτα από μια σιωπηρή συμφωνία πως «ό,τι έγινε θα παραμείνει μεταξύ μας». Αλλά κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει και συχνά, άρα αν επίσης σε ταράζει η γνώση πως η μισή παρέα του ατόμου που μόλις του έστειλες το γυμνό σου σώμα σε βαθμολογεί, σταμάτα να διαβάζεις αυτό το κείμενο.

Ακόμα εδώ; Ωραία, τότε πάμε να δούμε μερικούς σημαντικούς κανόνες για να κάνεις το sexting σου όσο πιο απολαυστικό και… ασφαλές μπορείς.

1. Όχι ανήλικα. Ας κάνουμε πως δεν χρειάστηκε καν να στο υπενθυμίσουμε αυτό.
 
2. Ξεκίνα αργά. Στην αληθινή ζωή, το σεξ μπορεί να είναι αυθόρμητο, να πετάξεις τα ρούχα σου και να ξεκινήσεις. Αν στείλεις μήνυμα «δεν φοράω τίποτα και σε σκέφτομαι» ενώ ο άλλος τρώει το μεσημεριανό του, στην καλύτερη θα κάνεις το πιο βαρετό μη-σεξ του κόσμου.

3. Να απαντάς γρήγορα. Θυμάσαι τότε που είχαμε dial-up ίντερνετ και για να δεις μια τσόντα περίμενες μισή ώρα για να φορτώσεις δέκα δεύτερα βίντεο; Κάπως έτσι θα νιώσει και το άτομο στην άλλη πλευρά αν απαντάς με το πάσο σου. Και να φροντίζεις να ανταποκρίνεσαι στα ερεθίσματα όπως ακριβώς και στην αληθινή ζωή.

4. Δεν είναι η ώρα να βγάλεις λογοτεχνικές ανησυχίες. Αν στείλεις στην άλλη ότι φαντάζεσαι να της φιλάς το λευκό της δέρμα που μυρίζει αμύγδαλο, λογικά δεν θα λάβεις απάντηση ποτέ. Κι ούτε χρειάζεται να γράψεις έκθεση.

5. Πρόσεχε τα τυπογραφικά. Το να γράφεις με ένα μόνο χέρι μπορεί να είναι πολύ δύσκολο, αλλά σκέψου πόσο δύσκολο θα είναι να σταματήσει να γελάει αν της στείλεις κάτι σαν “morfo mpou thelko na sde skiwso”.

6. Μην χρησιμοποιείς emoticon. Επειδή αυτό δεν είναι καθόλου, μα καθόλου καυτό.

7. Προσοχή στις φαντασιώσεις. Αν δεν είσαι σίγουρος πως στο άτομο που μιλάς αρέσουν τα ίδια πράγματα με εσένα, καλύτερα να μείνεις στο απλό, vanilla σεξ.

8. Μη δημιουργείς μεγάλες προσδοκίες. Ποτέ δεν ξέρεις αν θα καταλήξετε να κάνετε κανονικό σεξ. Φαντάσου την έκπληξη όταν ανακαλύψετε και οι δυο σας πως αυτό δεν είναι είκοσι εκατοστά και αυτό δεν ονομάζεται πολλαπλός οργασμός.

9. Μην είσαι εγωιστής. Δεν θες μόνο εσύ να περάσεις καλά. Μην ζητάς συνέχεια πράγματα, και προσπάθησε να συνεισφέρεις το ίδιο στην συζήτηση.

10. Μην στείλεις φωτογραφία αν δεν στην ζητήσουν. Αυτό πάει κυρίως στους άντρες. Υπάρχει λόγος που το αντρικό γυμνό χρησιμοποιείται κυρίως για να προκαλέσει γέλιο στο Χόλιγουντ. Όπως και να το κάνουμε, τα πέη είναι αστεία. Και κανένας δεν θέλει να τα δει χωρίς καμία εξήγηση να σκάνε στα εισερχόμενά του.

11. Μην ικετεύεις. Εκτός κι αν έχετε συμφωνήσει από πριν ότι αυτό περιλαμβάνεται στην φαντασίωση. Δεν υπάρχει τίποτα πιο σέξι από κάποιον που ικετεύει για γυμνές φωτογραφίες.

12. ΟΧΙ ΦΛΑΣ! Έχεις δει ποτέ γεννητικά όργανα σε βιβλίο ιατρικής και φτιάχτηκες; Ο χαμηλός φωτισμός σώζει ζωές.

13. Πρόσεχε τις γωνίες σου. Μια γυμνή φωτογραφία είναι τόσο καλή όσο ο φωτογράφος της. Αν στείλεις βαρετές, ανέμπνευστες λήψεις, δεν θα δείξεις ότι το ευχαριστιέσαι ιδιαίτερα.

14. Κρύψε το πρόσωπο (και τα τατουάζ). Πες ότι η φωτογραφία σου διαρρέει. Θες να κάνεις την ζωή σου ακόμα πιο δύσκολη, βγάζοντας μια φωτογραφία που δεν μπορείς να αρνηθείς ότι είναι δική σου;

15. Μην κάνεις ποτέ sexting μεθυσμένος. Επειδή δεν ξέρεις τι μπορεί να πεις. Ή σε ποιον θα στείλεις. Και το επόμενο πρωί θα είναι τόσο, μα τόσο τρομακτικό.

16. Σβήσε τα μηνύματα. Η μισή χαρά του sexting είναι το πόσο κρυφή και άτακτη υπόθεση είναι. Είσαι σίγουρος πως θες να ρισκάρεις να υπάρχουν όλες οι βρωμιές που είπες (και έδειξες) στο ιστορικό σου;

Θοδωρής Διάκος
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v