Διάσημοι καλλιτέχνες έγιναν πωλητές της Σχεδίας

Δεκατέσσερις διάσημοι έλληνες καλλιτέχνες έγιναν για λίγο πωλητές του περιοδικού δρόμου «Σχεδία», στέλνοντας το δικό τους μήνυμα κατά της φτώχειας.
Διάσημοι καλλιτέχνες έγιναν πωλητές της Σχεδίας
Γνωστοί, καταξιωμένοι και πολύ αγαπημένοι άνθρωποι από το χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών φόρεσαν τα γιλέκα των πωλητών της «σχεδίας» και βγήκαν στους δρόμους για την πρώτη τους πώληση.

Οι συγγραφείς Βασίλης Αλεξάκης και Αύγουστος Κορτώ, οι ηθοποιοί Μανώλης Μαυροματάκης, Γιολάντα Μπαλαούρα, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Γιούλικα Σκαφιδά, Φώτης Σπύρος και από το χώρο της μουσικής, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ο Φοίβος Δεληβοριάς, η Λιζέτα Καλημέρη, ο Μάρκος Κούμαρης, η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Πάνος Μουζουράκης και η Μαριέττα Φαφούτη, με το περιοδικό δρόμου «σχεδία» ανά χείρας βρέθηκαν το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου σε κεντρικά «πόστα» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για να στείλουν το δικό τους μήνυμα κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Όλα αυτά στο πλαίσιο των δράσεων της Διεθνούς Εβδομάδας Πωλητών Περιοδικών Δρόμου (International Vendor Week), στις οποίες συμμετέχει και το μοναδικό ελληνικό περιοδικό δρόμου, η Σχεδία.

Η «Διεθνής Εβδομάδα Πωλητών» (International Vendor Week) έχει θεσμοθετηθεί από το Διεθνές Δίκτυο Περιοδικών με σκοπό να αναδείξει τον αγώνα χιλιάδων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο που διανέμουν τα περιοδικά και, μέσα από αυτή τη διαδικασία, εξασφαλίζουν με αξιοπρέπεια ένα μικρό εισόδημα, κάνοντας αργά και σταθερά βήματα προς μια καλύτερη ζωή.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Διεθνούς Δικτύου, αυτή τη στιγμή, ο αριθμός των πωλητών περιοδικών δρόμου υπολογίζεται γύρω στις 14.000, ενώ μέσα στο χρόνο και από το 1989, όταν κυκλοφόρησε το πρώτο περιοδικό δρόμου στον κόσμο (το «Street News» στη Νέα Υόρκη), πάνω από 250.000 άνθρωποι έχουν φορέσει το χαρακτηριστικό γιλέκο των πωλητών περιοδικών δρόμου.

Οι 14 γνωστοί καλλιτέχνες από τον χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών εκπαιδεύθηκαν, φόρεσαν το γιλέκο της «σχεδίας» και παρέα με έναν διαπιστευμένο πωλητή, στάθηκαν στο προσωρινό τους πόστο για να πουλήσουν το περιοδικό. Μάθετε περισσότερα στην ιστοσελίδα της «Σχεδίας». 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v