ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Ζήτω η Ελλάδα! 300 διανοούμενοι στηρίζουν τη χώρα

Ακαδημαϊκοί από όλον τον κόσμο συνυπογράφουν επιστολή υπέρ της Ελλάδας και της Ευρώπης, καλώντας ΕΚΤ και ΔΝΤ να σεβαστούν την απόφαση του ελληνικού λαού.

Ζήτω η Ελλάδα! 300 διανοούμενοι στηρίζουν τη χώρα

Υπέρ της Ελλάδας και της Ευρώπης, τριακόσιοι διανοούμενοι από όλον τον κόσμο συνυπέγραψαν επιστολή, η οποία δημοσιεύεται στη σελίδα Mediapart.fr. Στην επιστολή, οι οικονομολόγοι και ακαδημαϊκοί καλούν ΕΚΤ, ΔΝΤ και Κομισιόν να σεβαστούν την απόαφση του ελληνικού λαού και να ξεκινήσουν τις διαπραγματεύσεις με τη νέα ελληνική κυβέρνηση για την επίλυση του θέματος με το χρέος.

Όπως αναφέρουν «η Ελλάδα έχει ανάγκη από άμεσα ανθρωπιστικά μέτρα, έναν μεγαλύτερο κατώτατο μισθό, τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, επενδύσεων και μέτρων για τη διόρθωση και τη βελτίωση των βασικών υπηρεσιών όπως αυτών της υγείας και της παιδείας».

Στη συνέχεια, υποστηρίζουν ότι δικαίως η ελληνική κυβέρνηση ζητά μια διαγραφή χρέους απέναντι στους Ευρωπαίους εταίρους, διότι δεν είναι βιώσιμο και όπως και να έλθουν τα πράγματα δεν πρόκειται ποτέ να αποπληρωθεί.

Τέλος, ζητούν από τους ευρωπαίους ηγέτες να απορρίψουν και να καταδικάσουν όλες τις απόπειρες εκφοβισμού και εξαναγκασμού της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού.

Μεταξύ όσων υπογράφουν είναι ο James Galbraith (ΗΠΑ), ο Steve Keen (Αγγλία), ο Jacques Sapir (Γαλλία) και ο Elmar Altvater (Γερμανία).

Διαβάστε όλη την επιστολή εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Το σεξ χωρίς έρωτα δεν είναι πάντα γελοίο. Αλλά είναι πολύ πιο γελοίος ο έρωτας χωρίς σεξ."

Βολίνσκι, Γάλλος σκιτσογράφος

  • 48 π.Χ. - Ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τον Πομπήιο στην μάχη των Φαρσάλων.
    378 - Μάχη της Αδριανούπολης: Ο Ρωμαϊκός στρατός υπό τον Αυτοκράτορα Ουάλη ηττάται από τους Βισιγότθους. Ο Ουάλης σκοτώνεται μαζί με τα 2/3 του στρατού του.
    1945 - Η δεύτερη ατομική βόμβα πέφτει στο Ναγκασάκι

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v