12χρονος με ένα πόδι δίνει μαθήματα ζωής

Δείτε το video με τον 12χρονο που παρ’ ότι έχασε το ένα του πόδι σε τροχαίο, δεν το βάζει κάτω και συνεχίζει να εξασκείται στο αγαπημένο του χόμπι, το παρκούρ.
12χρονος με ένα πόδι δίνει μαθήματα ζωής
«Ακόμη κι όταν η κατάστασή σου φαίνεται περίπλοκη, πολέμα γι’ αυτό που αγαπάς. Ποτέ δεν πρέπει να χάσεις την ελπίδα σου – εγώ ποτέ δεν την έχασα και δεν θα τη χάσω. Κανείς δεν μπορεί να σου πει ποια είναι τα όριά σου. Εσύ τα ορίζεις επειδή εσύ ξέρεις τι σώμα σου καλύτερα από κάθε άλλον».

Με αυτά τα λόγια περιγράφει την φιλοσοφία της ζωής του ο –πιο ώριμος από πολλούς μεγαλύτερούς του – 12χρονος Ρουμπέν από την Ισπανία. Το νεαρό αγόρι από τη Μάλαγα έχασε το πόδι του σε ένα ατύχημα, όταν ένα αγροτικό μηχάνημα του έπιασε το πόδι και έπρεπε στην συνέχεια να αρκωτηριαστεί, όμως αποφάσισε να μην το βάλει κάτω και να ασχοληθεί με το άθλημα που πάντα ήθελε: Το παρκούρ.

Ακόμη και με ένα πόδι, ο μικρός Ρουμπέν εκπλήσσει με την δεινότητά του στο παρκούρ τους φίλους του – δείτε τον στο παρακάτω video σε δράση που αναγκάζει ολόκληρη την πλατεία να τον χειροκροτήσει.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v