Τέλος ο ΕΝΦΙΑ, φόρος για περιουσία άνω των 300.000€

Την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και τη θέσπιση νέου φόρου μεγάλης περιουσίας σχεδιάζει η κυβέρνηση, αυξάνοντας παράλληλα το αφορολόγητο στα 12.000€.
Τέλος ο ΕΝΦΙΑ, φόρος για περιουσία άνω των 300.000€
Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και θέσπιση νέου φόρου για μεγάλη περιουσία σχεδιάζει η Κυβέρνηση, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής.

Το σχέδιο προβλέπει την αύξηση του αφορολογήτου ορίου για τις οικογένειες με δύο παιδιά σε 16.000€ και σε 19.000€ για τις οικογένειες με τρία παιδιά, καθώς επίσης τη φορολόγηση της μεγάλης περιουσίας άνω των 300.000€ με μία κλίμακα, η οποία θα αφορά μεγάλες καταθέσεις, ακίνητα, έργα τέχνης και επενδυτικά προϊόντα.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, το αφορολόγητο όριο θα ανέβει στα 12.000€ με αύξησή του για κάθε παιδί. Επίσης, η έκπτωση φόρου θα παρέχεται με βάση το εισόδημα και με διαφορετικούς συντελεστές, ενώ ειδική φορολογία θα επιβληθεί στα είδη και στις υπηρεσίες πολυτελούς διαβίωσης, όπως σκάφη αναψυχής, αεροσκάφη, ελικόπτερα, πισίνες και αυτοκίνητα μεγάλης ιπποδύναμης.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει τέλος, να επανεξετάσει τις 700 φοροαπαλλαγές που ισχύουν σήμερα και κοστίζουν περί τα 3,6 δισεκατομμύρια ευρώ στον προϋπολογισμό.

Πηγή: Καθημερινή




Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v