Τα 10 πιο παράξενα επαγγέλματα του κόσμου

Πωλητής ηλεκτροσόκ, επαγγελματίας… αγκαλίτσας, «σπρώχτης» επιβατών στο τρένο και επτά ακόμα παράξενα επαγγέλματα από όλον τον κόσμο.
Τα 10 πιο παράξενα επαγγέλματα του κόσμου
Ξυπνάτε το πρωί, ρίχνετε νερό στο πρόσωπο, τρώτε ένα καλό πρωινό, ντύνεστε και φεύγετε όπως ο περισσότερος κόσμος για άλλη μια βαρετή μέρα στο γραφείο. Την ίδια στιγμή, στην Ιαπωνία κάποιοι ντύνονται για να πάνε να… σπρώξουν επιβάτες στα βαγόνια του μετρό, ενώ στην Ινδία ακονίζουν τις… μπατονέτες τους για να επιδοθούν σε ένα ανελέητο καθάρισμα αυτιών.

Ναι, καλά διαβάσατε. Δείτε τώρα μερικά από τα πιο περίεργα επαγγέλματα στον κόσμο.

Πωλητής ηλεκτροσόκ στο Μεξικό
Στο Μεξικό είναι σύνηθες φαινόμενο οι νέοι να απευθύνονται στους πλανόδιους χειριστές των λεγόμενων caya toques, συσκευές που δουλεύουν με μπαταρίες και απελευθερώνουν ηλεκτρικά φορτία, για να πάρουν την… δόση τους για 2 με 4€ ανά «χτύπημα». Ο λόγος; Πιστεύουν ότι έτσι ξαναγίνονται νηφάλιοι και μπορούν να συνεχίσουν το ποτό. Κύριοι.

Oshiya – «Σπρώχτες» ανθρώπων στα τρένα στην Ιαπωνία
Βλαστημάτε κάθε φορά που βλέπετε το μετρό ή τον ηλεκτρικό τίγκα και τους επιβάτες να κρέμονται σαν τσαμπιά; Να λέτε ευχαριστώ που δεν μένετε στην Ιαπωνία. Εκεί υπάρχουν επαγγελματίες… σπρώχτες (oshiyas), οι οποίοι φροντίζουν να μη χάσει κανείς το τρένο, στριμώχνοντας όσο περισσότερους επιβάτες μπορούν μέσα στα βαγόνια. Δεν μας πιστεύετε ε; Δείτε και βίντεο.


Επαγγελματίας αγκαλίτσας στην Ιαπωνία
Η Ιαπωνία συνεχίσει να μας εκπλήσσει, διαθέτοντας σε όποιον ενδιαφέρεται ειδικά καφέ στα οποία για περίπου μισό ευρώ την ώρα, μπορείτε να κοιμηθείτε ή να αγκαλιάσετε μια πραγματική γυναίκα. Πρόσφατα η μόδα αυτή μεταφέρθηκε και στην Αμερική, όπου για περίπου πενήντα δολάρια έχετε ένα 45λεπτο «αγκαλιάς» στο κατάστημα Snuggery.

Σεξουαλικός βοηθός για panda στην Κίνα

Μη το γελάτε, τα panda όπως διαβάζουμε εδώ συναντούν αρκετές δυσκολίες στο ζευγάρωμα, γεγονός που οφείλεται στην έμφυτη βαρεμάρα/τεμπελιά τους, αλλά και στην σχετική απειρία τους μιας και τα περισσότερα εξ αυτών έχουν μεγαλώσει σε ζωολογικούς κήπους. Φυσικά τα συμπαθέστατα ζώα θα πρέπει κάπως να αναπαραχθούν και εκεί μπαίνουν στο παιχνίδι οι λεγόμενοι fluffers (στη βιομηχανία του πορνό είναι οι κοπέλες που κάνουν στοματικό στους πρωταγωνιστές για να τους «σηκώσουν»). Μην τρομάξετε, δεν κάνουν στοματικό στα ζώα, απλά φροντίζουν μέσα από την προβολή ταινιών όπου τα panda ζευγαρώνουν και την παροχή φαρμάκων όπως Viagra, να τους… ανεβάσουν το ηθικό.

Επαγγελματίας θρηνωδός στην Αφρική και στη Μέση Ανατολή

Αυτή η αρχαία πρακτική έγινε για πρώτη φορά γνωστή από δημοσίευμα των Times το 1877 και έκτοτε έχει εκατοντάδες άτομα τα οποία την εξασκούν ως επάγγελμα. Ο θρηνωδός είναι αυτό ακριβώς που δηλώνει το όνομά του, ένας άνθρωπος ο οποίος παίρνει χρήματα σε αντάλλαγμα για τα… δάκρυά του και γενικότερα οτιδήποτε συνοδεύει έναν καθωσπρέπει θρήνο (φωνές, ουρλιαχτά, αναφιλητά κτλ.) και δημιουργεί την κατάλληλη ατμόσφαιρα για μια κηδεία. Η μόδα μεταφέρθηκε και στην Αγγλία, όπου όπως διαβάζουμε στο Rent a Mourner «Προσφέρουμε επαγγελματίες και διακριτικούς ανθρώπους στις κηδείες και στα μνημόσυνα. Αν θέλετε απλά να αυξήσετε τον αριθμό των επισκεπτών ή να παρουσιάσετε νέα πρόσωπα, τότε μπορούμε να βοηθήσουμε».

«Ψαράς» ποδηλάτων στο Άμστερνταμ
Το Άμστερναμ είναι από τις πλέον φιλο-ποδηλατικές πόλεις του κόσμου, επομένως δεν θα πρέπει να μας εκπλήσσει το γεγονός ότι αρκετά από αυτά τα ποδήλατα καταλήγουν σε κάποιο από τα 165 κανάλια νερού της πόλης. Η εταιρεία Waternet λοιπόν, κάτι σαν την δική μας ΕΥΔΑΠ, προσλαμβάνει άτομα σε ετήσια βάση για να «ψαρέψουν» περί τα 15.000 σκουριασμένα δίκυκλα.

Επαγγελματίας «Κρυφτοπινακίδης» στην Τεχεράνη
Η πόλη του Ιράν, όπως και η Αθήνα, έχει κάτι σαν τον δικό μας δακτύλιο και οι… κατεργάρηδες Ιρανοί οδηγοί φυσικά δεν θα άφηναν τέτοιο περιορισμό να τους αποτρέψει από το να μπουν στο κέντρο της Τεχεράνης ανεξαρτήτως αριθμού πινακίδων. Για να μην έχουν όμως μπλεξίματα με την Αστυνομία, προσλαμβάνουν ανθρώπους οι οποίοι είτε περπατούν είτε στέκονται πίσω από τα αυτοκίνητά τους, για να κρύβουν τις πινακίδες. Ιδιοφυές.

Babysitter στρουθοκαμήλων στην Νότιο Αφρική
Πιθανώς η πιο «άχου-την» δουλειά του κόσμου, το babysitting στρουθοκαμήλων περιλαμβάνει το να προσέχει κανείς τα μωράκια στρουθοκαμήλων, φροντίζοντας να μην φάνε το ένα το άλλο – όπως συνηθίζουν να κάνουν.

Φύλακας του Stanley Cup στον Καναδά και τις ΗΠΑ

Από τα πιο δημοφιλή τρόπαια παγκοσμίως, το Stanley Cup απονέμεται κάθε χρόνο στον μεγάλο νικητή των τελικών Χόκει επί Πάγου, ενός θεσμού ο οποίος ξεκίνησε το 1892. Είναι τόση η σημασία του τρόπαιου αυτού, που εδώ και δεκαετίες κάθε χρόνο ένας φύλακας αναλαμβάνει να το προσέχει έχοντάς το παντού και πάντα μαζί του. Ιδού ο φετινός «φύλακας».

Καθαριστής αυτιών στην Ινδία

Αυτό που εσείς – νομίζετε – ότι κάνετε σωστά με μια μπατονέτα στο μπάνιο το πρωί, στην Ινδία αποτελεί μια παράδοση η οποία περνά από τη μία γενιά στην άλλη για αιώνες. Μάλιστα αρκετοί Ινδοί την θεωρούν… τέχνη. Οι καθαριστές αυτιών βρίσκονται στους δρόμους της Ινδίας και έχουν σαν αποστολή τους να καθαρίσουν κάθε λογής βρωμιές από τους ακουστικούς πόρους των ενδιαφερόμενων, κάνοντας τα αυτιά τους να λάμπουν. Πάλι δεν μας πιστεύετε; Δείτε το βίντεο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v