Μεταπτυχιακά 2014-15: Τα δωρεάν των ελληνικών ΑΕΙ

Συγκεντρώνουμε τα δωρεάν προγράμματα για μεταπτυχιακές σπουδές που προσφέρουν τα μεγαλύτερα ελληνικά Πανεπιστήμια με ανοιχτές αιτήσεις για το έτος 2014-15.
Μεταπτυχιακά 2014-15: Τα δωρεάν των ελληνικών ΑΕΙ
Όσοι έχετε αποφασίσει να αποκτήσετε άλλο ένα εφόδιο για την αγορά εργασίας αλλά δεν υπάρχει ο ανάλογος κουμπαράς για ένα ακριβό μεταπτυχιακό, τώρα είναι η ώρα: Αυτή την περίοδο, και μέχρι τον Οκτώβριο, λήγουν οι προθεσμίες αρκετών εκ των δωρεάν προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών στα ελληνικά Πανεπιστήμια.

Παρακάτω, συγκεντρώνουμε τους κύκλους μεταπτυχιακών που παρέχονται χωρίς δίδακτρα σε 10 από τα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, τα οποία καλύπτουν όλα τα γούστα και τις ειδικότητες. Αν, επιπλέον, θέλετε να τα δείτε όλα συγκεντρωμένα, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης έχει δημιουργήσει μια χρηστική λίστα εδώ, όπου συγκεντρώνει τα προγράμματα όλων των ελληνικών ΑΕΙ, με ενδείξεις δίπλα από κάθε τίτλο για το αν είναι ανοιχτές οι αιτήσεις και αν παρέχονται δωρεάν ή όχι. Εξίσου χρήσιμη είναι και η αναζήτηση του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, που σας βοηθά να βρείτε όλα τα εν Ελλάδι παρεχόμενα μεταπτυχιακά άνευ διδάκτρων, αρκεί να πατήσετε στο πεδίο «Οικονομικό Καθεστώς» την ένδειξη «Δωρεάν» και να τσεκάρετε δίπλα σε κάθε εγγραφή την καταληκτική ημερομηνία.

Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Δεκάδες διαφορετικά προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών προσφέρει το Πανεπιστήμιο Αθηνών, κάποια εκ των οποίων δωρεάν. Συγκεκριμένα, στον πίνακα που μπορείτε να δείτε εδώ θα βρείτε όλα τα μεταπτυχιακά που θα ξεκινήσουν το επόμενο ακαδημαϊκό έτος, βλέποντας σε ποια προγράμματα υπάρχει η ένδειξη «2014-15» στη στήλη «Διάρκεια σε έτη/μέχρι». Στην τελευταία στήλη θα δείτε ποιο είναι το ύψος των διδάκτρων κάθε προγράμματος ή αν είναι δωρεάν – τέτοια προγράμματα εντοπίσαμε στο Τμήμα Νομικής και στο Τμήμα Χημείας. Επισκεφθείτε από εδώ το εκάστοτε Τμήμα του Πανεπιστημίου που σας ενδιαφέρει και ενημερωθείτε για όλα τα προγράμματα που προσφέρει αναλυτικά. 

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Εξήντα έξι διαφορετικά προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών προσφέρει το ΑΠΘ, τα οποία περιλαμβάνονται διατμηματικά- διαπανεπιστημιακά, συνεργασίας με άλλα πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού. Πατώντας το link του εγγράφου στο τέλος αυτής εδώ της σελίδας, θα βρείτε την λίστα με όλα τα προγράμματα, με την ένδειξη «Χωρίς Δίδακτρα» στο πεδίο «Διάρκεια» για όσα προσφέρονται δωρεάν, καθώς και τον σύνδεσμο προς την εκάστοτε σχολή για περισσότερες πληροφορίες και διορίες αιτήσεων. Δωρεάν μεταπτυχιακούς κύκλους εντοπίσαμε στα πεδία σχολών όπως η Θεολογική, η Φιλοσοφική, οι σχολές Ψυχολογίας, Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, Θετικών Επιστημών (Βιολογίας, Φυσικής, Γεωολογίας κλπ), Πληροφορικής, Νομικών και Οικονομικών Επιστημών, Πολυτεχνικές Σχολές κ.α.

Πανεπιστήμιο Πατρών
Τακτοποιημένα και με καταληκτικές ημερομηνίες αιτήσεων για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος, τα μεταπτυχιακά προγράμματα του Πανεπιστημίου Πατρών βρίσκονται συγκεντρωμένα εδώ και περιλαμβάνουν δωρεάν κύκλους σπουδών σε τομείς όπως ο Σχεδιασμός και η Ανάπτυξη Φαρμακευτικών Προϊόντων, η Πληροφορική Επιστημών Ζωής, η Διοίκηση Επιχειρήσεων, το Αρχαίο Ελληνικό Θέατρο, η Ιατρική Φυσική, η Ηλεκτρονική και Επεξεργασία της Πληροφορίας και οι Βιοϊατρικές Επιστήμες. Οι περισσότερες προθεσμίες αιτήσεων λήγουν στα τέλη του Σεπτεμβρίου, ενώ υπάρχουν και κάποιες που λήγουν τον Αύγουστο, γι’ αυτό ελέγξτε τις πληροφορίες του προγράμματος που σας ενδιαφέρει.

Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
Το τμήμα Νομικής του ΔΠΘ προσφέρει μεταπτυχιακά προγράμματα άνευ διδάκτρων, και συγκεκριμένα τα εξής: Στον τομέα της Νομικής προσφέρονται κύκλοι στις κατευθύνσεις Ιδιωτικού Δικαίου, Εργασιακού Δικαίου, Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών, Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σπουδών (αιτήσεις ως τις 30/9). Μάθετε περισσότερα εδώ

Πανεπιστήμιο Κρήτης
Οπτική και Όραση, Επιστήμη και Τεχνολογία Υλικών, Τουρκολογία, Κοινωνιολογία είναι κάποιοι από τους τομείς και τα αντικείμενα στα οποία προσφέρει δωρεάν Μεταπτυχιακές Σπουδές το Πανεπιστήμιο Κρήτης, των οποίων οι αιτήσεις είναι ακόμη ανοιχτές. Δείτε περισσότερα για τα προγράμματα στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου

Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο
Μαθηματική Προτυποποίηση σε Σύγχρονες Τεχνολογίες, Παραγωγή και Διαχείριση Ενέργειας και Εφαρμοσμένες Μαθηματικές Επιστήμες είναι οι τομείς στους οποίους προσφέρει δωρεάν μεταπτυχιακές σπουδές το ΕΜΠ για την επικείμενη ακαδημαϊκή περίοδο – περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ

Περισσότερα δωρεάν μεταπτυχιακά προγράμματα προσφέρουν η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (Ψηφιακές Μορφές Τέχνης), το Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Ψυχοπαιδαγωγική της Ένταξης), το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (Μουσειολογία), το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (Οικονομική Επιστήμη) και τα υπόλοιπα Πανεπιστήμια της Αθήνας.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v