Η τηλεπάθεια έγινε εφικτή με τη βοήθεια υπολογιστή!

Για πρώτη φορά στα χρονικά, η επιστήμη έκανε πραγματικότητα την τηλεπάθεια, επιτρέποντας σε δύο ανθρώπους να επικοινωνήσουν από μακριά μόνο με την σκέψη.
Η τηλεπάθεια έγινε εφικτή με τη βοήθεια υπολογιστή!
Η επιστημονική φαντασία έγινε πραγματικότητα στο πλαίσιο επιστημονικού πειράματος μιας ομάδας ερευνητών, που κατάφεραν το ως τώρα ακατόρθωτο: Να βοηθήσουν δύο ανθρώπινους εγκεφάλους, με μεγάλη γεωμετρική απόσταση μεταξύ τους, να επικοινωνήσουν με μετεπιβίβαση σκέψης.

Συγκεκριμένα, η επιστημονική ομάδα του Αλβάρο Πασκουάλ-Λεόνε που ασχολείται με την νευροεπιστήμη και την ρομποτική μηχανική, κατάφερε την μετεπιβίβαση πληροφορίας από εγκέφαλο σε εγκέφαλο χωρίς τη βοήθεια του λόγου αλλά με αυτή ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Ένας άνθρωπος στην Ινδία σκέφτηκε την λέξη «γεια», η σκέψη αυτή μεταφράστηκε με την βοήθεια της μεθόδου της ηλεκτροεγκεφαλογραφίας και ενός υπολογιστή σε δυαδική πληροφορία και απεστάλη σε άλλους τρεις υπολογιστές στη Γαλλία. Εκεί, το μήνυμα μεταφέρθηκε μέσω ηλεκτρομαγνητικής επαγωγής στους εγκεφάλους τριών άλλων εθελοντών, οι οποίο αρχικά αντιλήφθηκαν το ερέθισμα ως μικρές λάμψεις στην περιφερειακή τους όραση, αλλά τελικά αποκωδικοποίησαν σωστά την πληροφορία και αντιλήφθηκαν την λέξη που σκέφτηκε κάποιος άγνωστος μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά.

Η επιστημονική ομάδα έκανε λόγο για ένα σπουδαίο βήμα στην ανθρώπινη επικοινωνία, καθώς ως τώρα είχε καταστεί εφικτή η «μετάφραση» σκέψης και η μετατροπή της σε εντολή κίνησης (π.χ. για την κίνηση ενός αναπηρικού αμαξιδίου), αλλά για πρώτη φορά μεταφέρεται σκέψη από έναν ανθρώπινο εγκέφαλο σε κάποιον άλλο.

Πηγή: SkyNews 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v