Γρήγορη και απλή η διαδικασία έκδοσης ταυτότητας

Η έκδοση αστυνομικής ταυτότητας γίνεται απλή και γρήγορη με προσκόμιση από τους πολίτες μόνο δύο φωτογραφιών, χωρίς πιστοποιητικά και βεβαιώσεις.
Γρήγορη και απλή η διαδικασία έκδοσης ταυτότητας
Η διαδικασία έκδοσης αστυνομικής ταυτότητας γίνεται πιο απλή και γρήγορη, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Οι πολίτες πλέον μπορούν να αποκτήσουν την ταυτότητα μέσα σε λίγα λεπτά προσκομίζοντας μόνο δύο φωτογραφίες χωρίς πιστοποιητικά και βεβαιώσεις. Όλα τα απαραίτητα έγγραφα θα εξασφαλίζονται μέσω της υπηρεσίας «government to government» (διασύνδεση δημοσίων υπηρεσιών), που θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά στη διασύνδεση των αστυνομικών τμημάτων με τα δημοτολόγια.

Το νέο σύστημα αρχίζει τον Σεπτέμβριο πιλοτικά σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας, ενώ τον Οκτώβριο η νέα διαδικασία αναμένεται να εφαρμοστεί σε ολόκληρη τη χώρα.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, η εφαρμογή της νέας αυτής ρύθμισης θα εξοικονομήσει πάνω από 200.000 ώρες εργασίας των δημοτικών και αστυνομικών υπαλλήλων. Επίσης θα υπάρξει και εξοικονόμηση πόρων και ενέργειας από τις εκτυπώσεις και τις πολλαπλές μετακινήσεις.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v