11 παράξενα facts για το σεξ

Δεν είστε όσο straight νομίζετε. Και άλλα παράξενα, ίσως και λίγο τρομακτικά, αλλά εντελώς αληθινά συμπεράσματα επιστημονικών μελετών για το σεξ.
11 παράξενα facts για το σεξ
Πολλές φορές, οι έρευνες γύρω από το σεξ μας εκπλήσσουν, με συμπεράσματα του τύπου «όσο περισσότερο σεξ κάνεις, τόσο πλουσιότερος θα γίνεις». Ορίστε μερικά από αυτά, για να έχετε να συζητάτε και να διαφωνείτε στις παρέες –ή για να σπάσετε, κάπως τολμηρά, τον πάγο στο επόμενο ραντεβού.

Η όσφρησή σας δε λειτουργεί καλά όταν είστε ερεθισμένοι. Οι χημικές αντιδράσεις που συμβαίνουν στον οργανισμό μας όταν ερεθιζόμαστε «μπλοκάρουν» σε μεγάλο βαθμό την αίσθηση της όσφρησης –εξ ου και, αν ο παρτενέρ σας δεν έχει κάνει μπάνιο προηγουμένως, πιθανότατα δεν θα το αντιληφθείτε καν.

Δεν είστε όσο straight νομίζετε. Σύμφωνα με έρευνες, οι περισσότερες από τις γυναίκες που δήλωσαν ετεροφυλόφιλες παρουσίαζαν τα ίδια ακριβώς σωματικά συμπτώματα όταν κοίταζαν φωτογραφίες γυμνών γυναικών, με εκείνα που είχαν όταν ερεθίζονταν από άνδρες παρτενέρ.

Ο πλούτος και το σεξ ενδέχεται να σχετίζονται. Μία έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα νοικοκυριά στα οποία το ζευγάρι έκανε σεξ τέσσερις ή περισσότερες φορές την εβδομάδα τείνουν να έχουν μεγαλύτερα εισοδήματα από εκείνα στα οποία το σεξ είναι λιγότερο. Οι άνθρωποι που κάνουν περισσότερο σεξ έχουν και περισσότερη ενέργεια, είναι πιο ευτυχισμένοι και άρα θέτουν υψηλότερους στόχους, εξήγησαν οι ερευνητές.

Η διφαλλία υπάρχει, και είναι… αυτό που λέει το όνομά της: Δύο πέη σε ένα σώμα. Πρόκειται για μία εξαιρετικά σπάνια πάθηση, την οποία αντιμετωπίζει περίπου ένας άνδρας στα έξι εκατομμύρια. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μόνο ένα από τα δύο πέη λειτουργεί.

Οι οργασμοί μπορούν να κάνουν μια γυναίκα να ερωτευτεί. Κατά τη διάρκεια του οργασμού, ο γυναικείος οργανισμός παράγει μια ορμόνη που μας κάνει να αισθανόμαστε περισσότερη «σύνδεση» με το άτομο που μας προκάλεσε τον οργασμό αυτό.

Οι πλουσιότεροι άνδρες προτιμούν τα μικρότερα στήθη. Μια έρευνα στην οποία συμμετείχαν εκατοντάδες άνδρες στους οποίους ζητήθηκε να δουν φωτογραφίες γυναικών με διάφορα μεγέθη στήθους και να τις αξιολογήσουν, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι πιο ευκατάστατοι τείνουν να προτιμούν τις γυναίκες με μικρότερο στήθος. Όταν τους ζητήθηκε να το εξηγήσουν, οι ερευνητές είπαν πως ίσως έχει να κάνει με το γεγονός πως υποσυνείδητα το μεγάλο στήθος συνδέεται με την αίσθηση της ασφάλειας (όπως στο στήθος της μητέρας) την οποία οι λιγότερο πλούσιοι έχουν περισσότερο ανάγκη.

Οι άνδρες που πεινούν, πάλι, προτιμούν τα μεγαλύτερα στήθη. Η ίδια έρευνα κατέληξε στο (μάλλον προφανές) συμπέρασμα ότι οι άνδρες που είχαν φάει αμέσως πριν δουν τις φωτογραφίες είχαν περισσότερες πιθανότητες να προτιμήσουν τις γυναίκες με μικρότερο στήθος απ’ ό,τι οι… πεινασμένοι (κυριολεκτικά, όχι μεταφορικά).

Μπορεί να τραυματιστείτε κατά τη διάρκεια του σεξ… και να το καταλάβετε ώρες μετά. Η λειτουργία των αισθητήρων που αντιλαμβάνονται τον πόνο αναστέλλεται από τον γυναικείο οργανισμό κατά τη διάρκεια του σεξ –πράγμα που εξηγεί γιατί μπορεί την επόμενη μέρα να ξυπνήσετε με σημάδια από δαγκωματιές που εκείνη την ώρα σας φάνηκαν απλώς «παιχνιδιάρικες».

Οι γυναίκες δεν έχουν τον πλήρη έλεγχο του σώματός τους μετά τον οργασμό. Το κέντρο του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνο για τον φόβο και το άγχος «κατεβάζει ρολά» μετά από έναν οργασμό.

Οι άνδρες έχουν στύση από την πρώτη στιγμή της ζωής τους… κυριολεκτικά. Σύμφωνα με έρευνες, τα αρσενικά έμβρυα μπορούν να έχουν κανονική στύση.

Οι άνδρες με περισσότερα κιλά αντέχουν περισσότερο στο σεξ. Αυτή εδώ η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι πιο εύσωμοι άνδρες έκαναν σεξ κατά μέσο όρο για 7 λεπτά και 18 δευτερόλεπτα, ενώ οι αδύνατοι άνδρες που συμμετείχαν στην έρευνα «άντεχαν» για περίπου 108 δευτερόλεπτα πριν τον οργασμό. Σύμφωνα με μια εξήγηση που δόθηκε, αυτό ίσως οφείλεται στο ότι οι άνδρες με πιο «γεμάτο» σωματότυπο έχουν περισσότερες θηλυκές ορμόνες, που επιβραδύνουν τον οργασμό.

Επιμέλεια: Ηρώ Κουνάδη
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v