Μετρό… «υπό τη θάλασσα» σχεδιάζεται στον Πειραιά

Κάτω από τη στάθμη της θάλασσας θα βρίσκεται ο σταθμός του μετρό του Πειραιά, που ξεκίνησε να κατασκευάζεται. Μάθετε πληροφορίες για την επέκταση του μετροπόντικα.
Μετρό… «υπό τη θάλασσα» σχεδιάζεται στον Πειραιά
Μια σημαντική ιδιαιτερότητα θα έχει ο νέος σταθμός του μετρό στον Πειραιά, κάτι που καθιστά την κατασκευή του απαιτητική αλλά και… πρωτότυπη: Θα βρίσκεται κάτω από τη στάθμη της θάλασσας.

Ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ δήλωσε πως το μετρό θα αλλάξει την εικόνα του λιμανιού, αφού ο νέος σταθμός της επέκτασης της γραμμής 3 θα βρίσκεται δίπλα στον σημερινό σταθμό του Ηλεκτρικού, μόλις τριάντα μέτρα από τη θάλασσα.

Το έργο θα διαθέτει διαφραγματικούς τοίχους που θα φτάσουν σε βάθος 40 μέτρων, ώστε να απορροφούν την πίεση του νερού από τα πλάγια, ενώ θα δοθεί προσοχή στο κτίριο του ΗΣΑΠ για πρόληψη καθίζησης εξαιτίας άντλησης των υδάτων.

Η επέκταση του μετρό προς το λιμάνι του Πειραιά ξεκίνησε πριν ενάμιση περίπου χρόνο και υπολογίζεται να ολοκληρωθεί το 2017, εξυπηρετώντας καθημερινά περίπου 132.000 κατοίκους και μειώνοντας σημαντικά την κυκλοφορία ΙΧ στους δρόμους του επινείου – οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 23.000 λιγότερα αυτοκίνητα.

Η επέκταση του μετρό θα περιλαμβάνει τους εξής νέους σταθμούς, μετά την Αγία Μαρίνα: Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός, Νίκαια, Μανιάτικα, Πειραιάς και Δημοτικό Θέατρο. Τον Δεκέμβριο, ο μετροπόντικας υπολογίζεται πως θα έχει φτάσει ήδη στον Κορυδαλλό. Ο προϋπολογισμός του έργου φτάνει τα 600 εκατομμύρια ευρώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v