Σάλος για την βίαιη ομοφοβική επίθεση στο Παγκράτι

Βίαια επίθεση εναντίον ομόφυλου ζευγαριού σημειώθηκε το Σάββατο στο Παγκράτι, από ομάδα μαυροντυμένων ανδρών. Τα θύματα οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο.
Σάλος για την βίαιη ομοφοβική επίθεση στο Παγκράτι
Βίαια επίθεση εναντίον ομόφυλου ζευγαριού σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Παγκράτι, με δράστες περίπου 10-15 μαυροντυμένους άνδρες οι οποίοι τους ξυλοκόπησαν, προσπαθώντας να τους διώξουν.

Συγκεκριμένα, οι δύο άντρες, ένας Έλληνας και ένας πρόσφυγας που έχει πάρει στην Ελλάδα πολιτικό άσυλο, κάθονταν σε παγκάκι της πλατείας Βαρνάβα πίνοντας μια μπύρα, όταν δύο άντρες με μηχανάκι πέρασαν και τους πέταξαν έναν κουβά με απόνερα. Μετά από λίγα λεπτά, εμφανίστηκαν τουλάχιστον άλλα δέκα άτομα, τα οποία σύμφωνα με τις δηλώσεις των θυμάτων φορούσαν μαύρα μπλουζάκια και είχαν ξυρισμένα κεφάλια και συνέχισαν την επίθεση με φωνές, γροθιές και κλωτσιές.

Ο ένας εκ των δύο θυμάτων κατέληξε στο νοσοκομείο με σπασμένο αστράγαλο σε τρία σημεία, ενώ η Εισαγγελία άσκησε αυτεπάγγελτη δίωξη και οι αστυνομικές αρχές Παγκρατίου πήραν εκ νέου κατάθεση από τα θύματα στο νοσοκομείο, καθώς όπως ειπώθηκε στο ζευγάρι, οι αστυνομικοί φαίνεται να μην είχαν αξιολογήσει σωστά τη σοβαρότητα των τραυμάτων και του περιστατικού αρχικά.

Το περιστατικό καταδίκασε ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για ρατσιστικά κίνητρα των δραστών με πρακτικές που θυμίζουν Κου Κλουξ Κλαν και για αναγκαιότητα ψήφισης του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου και προστασίας των θυμάτων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου. Η ανακοίνωση απαντά και σε πρόσφατες δηλώσεις μίσους ιεραρχών, ενώ από την πλευρά της η αξιωματική αντιπολίτευση σημείωσε πως «η ολιγωρία απέναντι στην ομοφοβική βία αποτελεί νεύμα ενθάρρυνσης στα ακροδεξιά τάγματα εφόδου».
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v