Πώς να εμπλουτίσω το βιογραφικό μου;

Θέλετε να εμπλουτίσετε το βιογραφικό σας, αυξάνοντας παράλληλα τα προσόντα και τις γνώσεις σας; 5 τρόποι για να το πετύχετε.
Πώς να εμπλουτίσω το βιογραφικό μου;
Η απόκτηση της επιθυμητής θέσης εργασίας μπορεί να περάσει από… σαράντα κύματα, όμως το πρώτο και μεγαλύτερο αυτών δεν είναι άλλο από το βιογραφικό σημείωμα. Μπορεί πλέον τα φανταχτερά προσόντα να λένε λίγα πράγματα στους εργοδότες οι οποίοι αναζητούν φθηνά (ή… τσάμπα) εργατικά χέρια, όμως αν θέλετε περαιτέρω εξέλιξη τότε γνωρίζετε πολύ καλά ότι με κάθε αφορμή θα πρέπει να το εμπλουτίσετε.

Παρακάτω ακολουθούν μερικοί τρόποι για να το κάνετε.

Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές

Οι γνώσεις Ηλεκτρονικού Υπολογιστή δεν είναι απλά αναγκαίες για το βιογραφικό σας. Είναι απαραίτητες. Ακόμη, λοιπόν και αν έχετε μια άλφα εμπειρία, οι επιπλέον γνώσεις θα σας χρησιμέψουν πολύ στο να το εμπλουτίσετε. Πώς θα το κάνετε; Ενδεικτικά, το δίπλωμα ECDL σας παρέχει την βασική πιστοποίηση πάνω στη γνώση των υπολογιστών, ενώ προγράμματα όπως αυτά που λειτουργούν στα Κέντρα Δια Βίου μάθησης των Δήμων σας παρέχουν εξίσου σημαντικές γνώσεις για τα… κομπιούτερ και τους αριθμούς. Περισσότερα εδώ.

Ξένες γλώσσες

Η πολυγλωσσία, εκτός από μεγάλο προσόν είναι και μια άκρως ευχάριστη ενασχόληση και σε αρκετές περιπτώσεις δεν χρειάζεται να την πληρώσετε ακριβά. Δεκάδες ιστοσελίδες πανεπιστημίων και οργανισμών που προσφέρουν online μαθήματα αξιοποιώντας ποικίλες μεθόδους, όπως quiz, φωτογραφίες, παιχνίδια, συνομιλία με φυσικούς ομιλητές των γλωσσών κλπ. Ενδεικτικά αναφέρουμε την σελίδα του BBC (διαθέτει συνολικά 40 γλώσσες), το Livemocha (38 γλώσσες), το Busuu και το Polygot, στο οποίο πέρα από τις «κλασσικές» ξένες γλώσσες μπορείτε να μάθετε μέχρι και Σουαχίλι.

Σεμινάρια

Είτε θέλετε να αποκτήσετε γενικές γνώσεις πάνω σε ένα συγκεκριμένο τομέα είτε θέλετε να εμβαθύνετε σε κάτι το οποίο σας ενδιαφέρει και θεωρείτε ότι μπορεί να σας αποκαταστήσει επαγγελματικά, τα σεμινάρια αποτελούν την ιδανική λύση. Καλύπτουν μια ευρεία γκάμα θεματικών ενοτήτων (από marketing μέχρι φυσικοθεραπεία) και συνήθως δεν διαρκούν παραπάνω από τρεις μήνες. Στο Μικρό Πολυτεχνείο, για παράδειγμα, τα σεμινάρια περιλαμβάνουν τα ΜΜΕ, τη διαφήμιση και το e-marketing, ενώ ο Πολυχώρος Μεταίχμιο διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία επιμορφωτικών προγραμμάτων . Περισσότεροι σεμιναριακοί χώροι εδώ.

Πρακτική άσκηση

Η σημασία της για την πληρότητα του βιογραφικού σας είναι μεγάλη, επομένως δεν θα πρέπει να την παραμελήσετε. Άλλωστε, όλοι από κάπου ξεκίνησαν! Η πρακτική άσκηση θα σας παρέχει επιπλέον γνώση πάνω στο αντικείμενο με το οποίο θέλετε να ασχοληθείτε επαγγελματικά, αλλά θα σας εφοδιάσει και με την πολυπόθητη εμπειρία που ζητούν αρκετοί εργοδότες. Για να ενημερώνεστε τακτικά για τις θέσεις πρακτικής άσκησης που «ανοίγουν» κατά καιρούς σε εταιρείες και ομίλους κάντε κλικ εδώ και εδώ.

Εθελοντισμός

Εκτός από «τάση» και «μόδα», o εθελοντισμός μπορεί να προσφέρει σημαντική ενίσχυση στο βιογραφικό σας. Όσον αφορά το πού μπορείτε να απευθυνθείτε, οι επιλογές που έχετε είναι δεκάδες. Ενδεικτικά αναφέρουμε το σωματείο Γραμμή Ζωής, το κέντρο βρεφών «Η Μητέρα», ο Αρκτούρος, και το άρτι αφιχθέν Εθνικό Πρόγραμμα Διαχείρισης Κινδύνων και Κρίσεων Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών.

Περισσότερα εθελοντικά προγράμματα εδώ.

Επιμέλεια: Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v