Πόσα παίρνουν οι Ευρωβουλευτές;

Πόσες είναι οι απολαβές των Ευρωβουλευτών και τι αποζημιώσεις παίρνουν; Ποια τα μπόνους; Όσα χρειάζεται να γνωρίζεται για τους μισθούς αυτών που μόλις ψηφίσατε.
Πόσα παίρνουν οι Ευρωβουλευτές;
Οι Ευρωεκλογές τελείωσαν, ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε (μάλλον) νικητής και πλέον η Ελλάδα είναι πανέτοιμη να στελεχώσει την Ευρωβουλή. Αναρωτηθήκατε όμως ποτέ ποιος είναι ο μισθός ενός Ευρωβουλευτή;

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, ο μηνιαίος μισθός ανέρχεται στα 7.807,12 ευρώ μεικτά, ή στα 6.083,91 ευρώ καθαρά αν ληφθούν υπόψη και οι κρατήσεις για τους φόρους. Πέραν του μισθού, ο ευρωβουλευτής παίρνει ημερήσια αποζημίωση, η οποία ονομάζεται «αποζημίωση διαμονής», η οποία ανέρχεται στα 298€ ανά ημέρα άσκησης των υπηρεσιακών του καθηκόντων, εφ’ όσον υπογράψει στην σχετική κατάσταση με τις παρουσίες.

Για συνεδριάσεις εκτός Ε.Ε. η αποζημίωση ανέρχεται σε 149€ ημερησίως με επιπλέον επιστροφή του κόστους διαμονής. Στα παραπάνω προστίθεται η αποζημίωση γενικών εξόδων, η οποία ανέρχεται στα 4.202€ ανά μήνα, ενώ μειώνεται κατά το ήμισυ για τους βουλευτές που απουσιάζουν αδικαιολόγητα τις μισές τουλάχιστον ημέρες των συνόδων της Ολομέλειας.

Εξυπακούεται ότι τα αεροπορικά εισιτήρια από και προς την Ευρωβουλή είναι εξασφαλισμένα, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων για 24 ταξίδια τον χρόνο εντός της χώρας εκλογής, αλλά και εκτός– μέχρι 4.148€ ανά έτος.

Τέλος, υπολογίστε πως κάθε ευρωβουλευτής μπορεί να αξιοποιήσει μηνιαίως ποσό 19.364 ευρώ για απασχόληση προσωπικού και εκπόνηση μελετών.

Καταραμένη φτώχια.

Ν.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v